DALIŞ ELBİSESİ VE A...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

DALIŞ ELBİSESİ VE ALERJİ

19 Mesajlar
10 Üyeler
25 Beğeniler
3,466 Görüntüleme
moguzcan
Mesajlar: 361
Konuyu Başlatan
(@moguzcan)
Üye
Katılım : 4 sene önce

 

CD029BBC 49C8 486E A4A3 DF838F2D5022
8FE94C36 A9F5 49CE 8F2C E22F73888447

Arkadaşlar merhaba , benim 1 yıldır pekte önemsemediğim dalış sonlarında sıcak sebebiyle, elbise sebebiyle vs diye atladığım bölgesel olarak ( sadece göğüs bölgesi) oluşan kızarıklıklar olmaktaydı. Bu durum 2-3 defa tekrarlayınca bir cildiyle uzmanına göründüm.Genel kan testleri yaptı bir problem görmedi ve birkaç krem ilaç yazdı öylece 1 yıl kadar geçirdim . Fakat bu durum son dönemlerde dahada şiddetli geçmeye başladı . Aslında benim tahminim yediğim herhangi birşey dokunuyor olmasına rağmen bu alerji yoğunlaşması sadece dalış sonrasında olmakta. Aslında dalış sonrası kendini göstermesi ve 3 farklı kıyafetim olup hangisi farketmeksizin olması vede alerjinin sadece bir bölgede sadece göğüs bölgesinde olması kafamı epey karıştırıyor. Elbiselerede dalış sonrası yıkayıp kuruturum . Ve direkt elbise kaynaklı olsa vücudumun farklı yerlerindede olması gerekiyor .Sizlerde bu tarz veya buna benzer durumlar oldumu? 
şuan tekrar doktorun vermiş olduğu kremi kullanıyorum , bu fotodaki haline göre baya düzelme var . Tamamen geçsin ve bir süre dalış yapmayıp gidişatına bakacağım. Ve ilerleyen zamanda tekrar dalış yapıp, tekrar aynı şekilde başlarsa dalış kaynaklı olduğunu tam olarak anlayacağım. Ve daha sonra ona göre bir yol izleyeceğim.

Yanıt
18 Adet Yanıt Var
7 Adet Yanıt Var
MehmetEmin
(@mehmetemin)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 15

@moguzcan aynı bölgede dalış yaptığınızı varsayarak acaba elbisesiz suya girdiğinizde böyle bir problem ile karşılaşıyormusunuz hiç denediniz mi? Su kirliliğinden kaynaklı bir durum olabilir.

Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@mehmetemin farklı bölgelerde dalıştada oluştu . Aslında yüzme amaçlı farklı yerlerdede sık denize girmeme rağmen hiç böle alerjik bir sorun oluşmamasına rağmen sadece kıyafetli dalışlar sonucu oluşmakta .

Yanıt
2000watt
(@2000watt)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 142

@moguzcan

Geçen yaz bende de olmuştu. Özellikle sıcak havalarda elbiseyle dalış yapınca oluyordu. Ama kışın yaşamadım. Sıcaktan olduğunu düşünüyorum.

Bir de duş şampuanı (duş jeli)  kullanılırsa belki daha az tepki verir vücut. Tabi bunu tam olarak bilemiyorum.

Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@2000watt tamamen geçsin. Zaten şampuan vs tamamen bırakıcam . Sıcaklarında etkisi vardır . Sonuç olarak inş önemli birşey yoktur . Kontrollerin sonucuna göre bi karar vereceğim .

Yanıt
2000watt
(@2000watt)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 142

@moguzcan

Umarım en kısa sürede düzelir.

Geçmiş olsun.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@moguzcan fena kabarmış geçmiş olsun. Sizinkinin nedeni nedir bilmiyorum ama benimki şampuandı. Ben bu alerji olayını hassas ciltler için üretilen duş jeli kullanarak çözmüştüm.

Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@can teşekkürler sonuçlara göre eğer vücudun ürettiği bir problem yoksa elbiseleri daha dikkatli koruyup , şampuan vs bırakıcam.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Aklıma.ilk.gelen elbiseyi giydiginiz şampuan.ben Dalin kullanıyor cildim kuru bazen çok kaşıntı yapiyir ama Dalin kullanınca hiç bir sorunum yok.

Fotoda görüldüğü gibi alerji üst kısımda karaciğer kontrolü hiç yaptirdinizmi.bir ara ağır sporcu ilaçları kullanmıştım bu kadar olmasa da karaciğerini zorlamış ve sivilcelenme olmustu.

Alerjinin net sebebini bulmanız lazım.

Elbise yaptı desek bacaklarinizda yada karninizda yok .

Yediklerinize dikkat etmeli ama güzel bir hekimden güzel bir muayene olmanızı tafsiye ederim.

Hatta 2 hafta önce ben üst üste 1 er gün arayla 50-100 midye üstüne kokoreç akşamlarında ful kebap gibi şeyler yedim başladım uyu gibi kaşınmaya ve vücudum şişti.hatta bilek kısmını o kadar kasimisimki doktora gittiğimde derinin sertlestigini ve bakteri kaptigini söyledi sonrası kestim.yemegi biraz alerji ilacı şimdi iyiyim.

Yanıt
1 Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@bbatuhan sanada çok geçmiş olsun Batuhan. Midyeyide götürmüşsün  maşallah:)

Bende dalin kullanıyorum ama tek bölgede oluştuğu için bir organda sorun olup dalıştada tetikleniyor olabilir . Tam aklımda karaciğer kontrolü vardı, bu arada muayene olayım.

Yanıt
Atmaca210
Mesajlar: 89
(@atmaca210)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Bana da killar batmis da isilik tarzi bir durum olmus gibi geldi. Jilet tug dokucu makine kullaniyor musun tug icin. Boyle bir durum da olabilir kisa killar batik yapmis gibi. Bir de sampuan kullanmamayi deneyin sadece su ile giyin. Ben kullanmiyorum herhangi bir kimyasal.

Yanıt
1 Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@atmaca210 şimdiye kadar göğüs karın bölgemde hiç tüy dökücü veya jilet kullanmadım. Doğuştan o bölgelerde kıllanma hiç olmadı. Şampuan olarak sadece dalin kullanıyordum.Fakat bende şampuan vs kullanmayı bırakıcam.

Yanıt
tuncay
Mesajlar: 26
(@tuncay)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

alerji problemini ben de yaşadım. bir dalışa gitmeden önce, banyoda rastgele elime gelen, bir yerlerden kalmış otel şampuanıyla elbiseyi giymiştim. sonra baldırlarımın arkasında, diz kapağımın arkasında ve bacak içimde sivilcemsi kabarmalar oldu yaklaşık 3 hafta önce.

sonra eşim sağolsun exoderil diye bir krem ve talk pudrası kullanarak bunların kabuk tutmasını ve 3-5 gün suya girmeyerek iyice geçmesini sağladım. Yine de özellikle diz kapağımın arkasında oldukça fazla çıktığı için iyileşmesi gecikti.

şimdi @enderce22 nin açtığı https://www.spearfishingturkey.com/forum/dalis-elbiseleri/dalis-elbisesi-dezenfekte-islemi/ konusundaki çözümü merakla bekliyorum. 

Bunlar başıma geldikten sonraki dalışlarda defalarca elbiseyi elimle ve dalin şampuanla iyice yıkamış olsam da, herhangi bir bakteri tutunmasına karşın, elbisenin neoprenine zarar vermeyecek kimyasal ne olabilir merak ediyorum. takipte olacağım.

selamlar.

Yanıt
1 Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@tuncay kanaatimce dalış elbiseleri binlerce kabarcık barındırdığı ve aşırı tutucu olduğu için nemli ve rutubetli ortamlarda havada barınan her türlü toz ve bakterileri tutuyor.Bazı neoprenlerinde kalitesiz ve zaten hammaddeside petrol olunca ve de üstüne kötü şampuanlar kremlerle kullanınca hassas cilde sahip olan kişiler için alerjik sorunlar çıkarıyor.

Burada yapmamız gereken makinede derecesiz durulama modunda az devirde yıkamak ve çok temiz bir ortamda kurutmak , giyinirkende denizin içinde veya vücudu ve elbiseyi  ıslatıp şampuansız şekilde giymek gerekiyor. Ve dalış esnasında ara ara boyundan su takviyesiyle içerde kalan suyu tazelemek bir çözüm yolu gibi görünüyor . Bakalım tam anlamıyla birkaç denemeden sonra anlayacağız.

Yanıt
Passiontripmaster
Mesajlar: 178
Forum Yönetimi
(@sonertas)
Zıpkıncı
Katılım : 6 sene önce

Geçmiş olsun elbisenizi zafiran ile iyice dezenfekte edin kullandığım elbisede bakteri oluşmuş ise oda aleji yapar her Dalıştan sonra sadece aynı bölgede alerji oluyorsa egzama başlangıcında olabilr benimde her Dalıştan sonra maskenin lastiginin denk geldiği yerler Aynı oluyor ve 3 gün deli gibi kaşınıyor

Yanıt
Mesajlar: 2
(@nevzat)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Herkese merhaba.

Yıllar önce ben ve bir kaç arkadaş benzer sorunlar yaşadık.Defalarca doktora gittim.Tüm araştırmalarım neticesinde yukarıda Tuncay arkadaşımızın özetlediği sonuca vardım.Sivilceye genellikle neopren kalitesi iyi olmayan özellikle de DAR ELBİSELER yol açmaktadır.Dar elbiseler vücudu sıkmakta ve bu nedenle neopren arasına vücudumuzdan dökülen aşırı miktarda hücre vs biriktirmektedir.Derimizden dökülen bu hücreler rutubet ve de başkaca etkenler nedeniyle bakteri oluşumuna yol açmaktadır.Söz konusu bakteriler sivilcelere yol açmaktadır.Ben de ve Bazı arkadaşlar da oluşan sivilceler çok daha iri kıyım olmakta ve geçmesi haftalar sürmekteydi...

Bu konunun kesin çözümü elbiseyi bir müddet ZAFİRAN içinde tutmaktır.Zafiran elbiseyi dezenfekte ettiği için bu sorunu kesin olarak çözmektedir.Ancak imkan var ise dar olan elbiseyi değiştirmekte fayda var.Sivilcenin bir bölgede yoğunlaşmasının nedeni ise elbisenin o bölgeye daha çok yapışıp dıkması ile ilgili olabilir.Çünkü elbisenin daha çok sıktığı yerlerde daha fazla bakteri oluşumu görülecektir...

Yanıt
1 Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@nevzat Nevzat bey yararlı bilgiler için teşekkürler

Yanıt
tuncay
Mesajlar: 26
(@tuncay)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

benim elbisem süper kaliteli olmasa bile yine de kaliteli ve iyi bir marka (beuchet). zaten mertsub'dan aldığım için de gönlüm rahat bu konuda. ama çocukluktan beri tenim biraz hassas maalesef. kullandığım saatin kayışını değiştirdiğimde, biraz kalitesiz bir kayış alırsam eğer, tokası hemen isilik çıkartır bileğimde.

sonuçta denizde kullanıyoruz bu elbiseleri. illa ki bir şekilde bakteri almıştır. almasa bile kullandığım o eski otel şampuanı yakmıştır başımı (daha doğrusu ayağımı 😀  )

zafiran'ı öğrendiğim iyi oldu. hemen sipariş ettim bir tane. en kısa zamanda bir dezenfekte işlemi uygulayacağım. herkese teşekkürler.

Yanıt
sohayli
Mesajlar: 96
(@sohayli)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

elbiseleri iç dış yaparak kurutun, bebek şampuanından başka şampuanla giyinmeyin.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account