Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Hydra 7mm Dalış Elbisesi Batamama Sorunu

5 Mesajlar
4 Üyeler
0 Beğeniler
106 Görüntüleme
Mesajlar: 25
Konuyu Başlatan
(@mustafa_53)
Yeni Üye
Katılım : 1 sene önce

Merhaba Zıpkıncı dostlar 3 ve 5 mm elbiselerle yaz başlangıcı ve sonbahar sonlarına kadar karadenizde dalarım mart nisan mayıs aylarında 5 mm le üşüdüğüm için hydra marka 7 mm elbise satın aldım bugün elbiseyi denedim ayak bileklerimde yarım şar kilo bilek ağırlığı belimde 6 kg ve 4 kg sırt ağırlığı toplamda 11 kg ağırlıkla batamadım suyun dibine inip yosunlara tutunup dipte kalmaya çalıştığımda paletler havada kalıyor yosun kopup top gibi yukarı fırlıyorum ancak içime hiç nefes çekmeden dibe inip sabit kalabildim buda tabi bi çözüm değil boyum 1.80 kilom 80 ağırlığı dahada arttırmak mantıklımı bu elbisen yüzerliği çok fazla anlamadım 5 mm elbiseyle 8 kg ile rahat batıyorum.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1232
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba yeni elbiseniz hayırlı olsun.  Her marka elbisenin yuzerliligi farklidir. Mesela 2-3 yıllık 5mm elbise ile yeni 5mm elbisenin yuzerliligi farklidir. 5mm ile 7mm elbise yuzerliligi de farkli olacaktir. Ağırlık eklemek gerekecek. Daldiginiz derinliğe göre uygun ağırlığı siz beliryebilirsiniz.

Sessiz ve hareketsiz agason yapabilmek için doğru yuzerlilik şart. Yoksa dediginiz gibi yukarı firlamaniz normal.

Yanıt
1 Yanıt
(@mustafa_53)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 25

@onr6nkoc teşekkür ederim.

Yanıt
Mesajlar: 21
(@bulut_)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Apnea, freesub elbiselerim oldu.Şuan hydra 5mm kullanıyorum. Hydra diğerlerine göre daha kalın, sizin 7mm muhtemelen 8 mm den aşağı değildir. Bu da 5mm e göre %50 fazla ağırlık lazım demek.

     Ben yeni elbise aldığımda en az 5-6 dalış, bir gün önceden suya basıyorum, üzerine ağırlık yeleğimi koyuyorum ki iyice su çeksin. 1kg de fazladan ağırlık takınca denk geliyor(5mm de). 5-6 dalış gününden sonra elbisede gözeneklerdeki boşluklar ezilerek ve mineralle dolarak tamamen yok olduğunda yüzerliliği 1-2 kg kadar farkediyor.

     Size nacizane tavsiyem şu elastik kovalardan edinip eldiven ve patikle birlikte bir gün önceden tatlı suya basın. Kayaya değilde yosuna tutunarak kalabildiğinize göre, belki en fazla 1kg takviyeyle tutunmadan yatabilecek durumda olursunuz.

Yanıt
Wolfenstein
Mesajlar: 297
(@wolfenstein)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Öncelikle batmak istediğin derinlik nedir buna bakmak lazım, güvenlik riskleri oluşturmayalım. Örneğin 100 kilo bir birey 5 mm elbise ile 0 ila 5 metre arası her derinlikte 10 kilogram ile nötr olabiliyorken 5 metreden sonra derinlik arttıkça ağırlıkta fazla gelmeye başlayacaktır. Yani aynı birey o 10 kilo ağırlık ile 5 metreden sonra derine doğru hızla düşmeye başlayacaktır. Farklı derinlikler için farklı ağırlık tercih edilmelidir ki çıkarken senkop geçirip hayatını kaybetmeyesin. Sen kara kıyı avı yapıyorsan, (0 ila 3 metre gibi) 7 mm elbise için ağırlığını 5 mm elbisede kullandığın ağırlıktan 3 kilo gibi belki biraz daha fazla artırmalısın ki hem batman kolaylaşsın hem dipte kalman kolaylaşsın hem de dip akıntıları ve dalgalar ile oradan oraya sallanmayasın. Ama dediğim gibi daha derin agoşon yapacaksan ağırlığı azaltman gerekir. Sağlıklı dalışlar.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account