Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Senkop-Sığ Su Bayılması Yaşayan Zıpkıncılardan Örnek Videolar

3 Mesajlar
3 Üyeler
6 Beğeniler
1,904 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba. Youtube da denk geldiğim bir videoyu sizlerle paylaşmak istedim. Sualtı avcılığında yaşanabilecek en korkunç ve tehlikeli şey olan senkop-sığ su bayılması örneklerini içeren bu videodan çıkartılabilecek bir sürü ders var diye düşünüyorum.

Özellikle youtube da denk geldiğiniz hobimiz ile ilgili güzel videoları forumda paylaşmaktan çekinmeyin 🙂

 
Gönderildi : 15/03/2021 11:54
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Badili dalış ve göz temasını kaybetmemek yeni başlayanlar belki badili dalışı sevecek sevmeyecekler ama önemli olan her 2 badininde birbirini çok iyi tanıyan aynı tecrübede dalıcılar olması gerektiği bunu aslında defalarca insanlar konuştu bilen biliyor ama bu dalışa hergün her hafta yeni merak salan yeni başlamak isteyenler oluyor konunun güncel kalması gerekli heleki yaz sezonlarında eski yeni demeden birdaha konunun üstünden geçmek gerek

 
Gönderildi : 15/03/2021 12:24
moguzcan reacted
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

paylaşım için teşekkürler ve çok önemli ve ürkütücü kabullenmek istemediğimiz her an ensemizde olan bir konu.

Şimdi ben konuya yeni bir açı getirmek istiyorum . Genelde birçoğumuz botla açılıp badimizle sırayla takipli dalışlar gerçekleştirmiyoruz. Yani sığ sularda badili bile gitsek bi süre sonra takip mesafesi bile kesilebiliyor. Yani anlık gelişen bu ürkütücü olayda o an takip mesafesinde değilsek olay yaşanıp bitmesi an meselesi. Badiyle bile bu denli tehlikeliylen yalnızken düşünmesi bile korkunç.

Şimdi herkes kendi düşüncesini yazarsa konu genişler.

Ben konuya yalnız dalışa gitmemle alakalı birşeyler yazayım. Dinlenmiş vaziyette,alkol , asitli ve hazmı zor olan yiyecekler tüketmeden genelde aç karnına, uykumu almış , mental olarak hazır hissettiğimi varsayarak gittiğimde sadece agaşon avında suya girip çıkma sürem max.2-3 saat sürüyor. Bu sürede 1 dakika agaşon 2-3 dakika nefeslenme yaparak ortalama 30-40 dalış arası yapıyorum .ve vücudumun bünyemin sınırlarını zorlayarak Allah’ın izniyle bugüne kadar hiç sorun yaşamadım . Ama her an ensemizde olduğunun farkındayım. Bugün düşünüyorum 30 lu yaşlara kadar genç hissedip bişey olmaz içgüdüsü oluşuyor . Fakat eğer 5-10 yıl sonra hala aynı içgüdüyle dalarsam başıma gelebileceğimi düşünüyorum . Sizler nasıl dalıyorsunuz. Kaç agaşon yapıp , nekadar dinleniyorsunuz.Herkes bişeyler paylaşırsa güzel olur .

 
Gönderildi : 15/03/2021 12:58
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account