Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kulak zarı delinmesi..

15 Mesajlar
8 Üyeler
9 Beğeniler
1,881 Görüntüleme
Yigit
(@yigitt)
Mesajlar: 45
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

başıma gelmiştir. Dalış ve İç kulak iltihabı. konusunda bahsetmiştim. orta kulak iltihabı olmuştum ve yazlığıma yakın özel bir hastanede kbb uzmanına göründüm, teşhis koyup, sürüyle ilaç yazmıştı. ilaçlardan sonra ağrım azalmıştı ancak tıkanıklık devam ediyordu. 4 gün sonra istanbul'a döndüğümde durumu kontrol etmek için tekrar bir kbb uzmanına gittim. orta kulak iltihabı olduğumu ve kulak zarımın delindiğini söyledi. büyük bir delik değil dedi ancak korkutmaya yetti. aynı zamanda işitme kaybım da vardı az düzeyde. sağlıklı kulağımı kapattığımda hissedebiliyordum bunu. diğer uzmanın verdiğini ilaçları gösterdim ve şaşırdı. ne alaka bunlar dercesine baktı. antibiyotik haricini kullanma dedi. kendisi iki tane daha ilaç yazdı. pazartesi tekrardan kontrole gideceğim ancak hiç iyileşme yok gibi hissediyorum. hala tıkanıklık ve kanlı ve koyu renkli akıntı oluyor kulağımda. yıllar sonra bu derece heveslenmişken bu spora başıma böyle bi olay gelmesi çok üzdü beni.. sanırım uzun vadede dalış yalan oldu benim için.. umarım kulak sağlığıma yakın zamanda kavuşabilirim. sizlerde çok dikkat edin. sağlıcakla kalın.

 
Gönderildi : 20/08/2020 23:53
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Geçmiş olsun @yigitt Durum acaba fizyolojik mi yoksa dalarken birşeyleri ters mi yaptın veya zorladın mı? Umarım kısa sürede toparlanırsın

 
Gönderildi : 21/08/2020 02:36
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@yigitt çok geçmiş olsun üzüldüm. Orta kulak iltihabı her an olabilecek bir şey ancak kulak zarı delinmesi biraz farklı. Bu nasıl oldu ? Kulak eşitleme yaparken geçikmiş olabilir misin? O günkü dalışını düşündüğünde acaba bu olayın kaynağı olarak ne geliyor aklına. Detaylı soruyorum ki forumdaki yeni başlayan arkadaşların bu konulardan bilgisi olsun.

Bu arada şu doktor muhabbeti benim canımı en çok sıkan şeylerin başında geliyor ki insanın sağlığı gibi önemli bir konuda gerçekten çok ciddi sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Bu nedenle ciddi konularda eğer ilk gittiğim doktor içime sinmediyse hemen sorum soruşturup 2. bir doktora muayene oluyorum. Günümüz şartlarında bu 3 e bile çıkabilir.

Allah şifa versin kısa sürede dalışlara başlayabilmen dileğiyle

 
Gönderildi : 21/08/2020 07:34
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

Acil şifalar inşallah Allah’ın izniyle bir an önce sağlığına kavuşursun 🙏🏼

 
Gönderildi : 21/08/2020 10:17
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@yigitt

üstad çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin umarım eski sağlığına ve denizlere tekrar daha güçlü dönersin.

 
Gönderildi : 21/08/2020 11:18
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun . Bu süreç biraz simintilimolacak gibi ama moral bozma her işte bir hayır vardır derler belki başka bir musibetten kurtulmus oldun.

Kulak zarının az tahribat hatta delindigini anlatan bir kaç yazıya denk gelmiştim kulağın kendini yeniledigini anlatıp tekrar dalışa başlamışlar ama tabi hangi derecede bu iyileşme oldu onu bilemiyorum.

Sende bir araştır derim belki denk gelirsin benim.okuduklarima tekrar çok geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 21/08/2020 20:32
(@metinolgn)
Mesajlar: 23
Yeni Üye
 

@yigitt çok geçmiş olsun. kulak zarının delinmesi geçirdiğin otit nedeniyle olabilir veya kulak eşitlemeni tam yapamadığın için oluşan basınç farkından oluşmuş olabilir.

öncelikle verilen antibiyotiği kesinlikle kullanmalısın enfeksiyonun ilerlememesi kulağına ve kulak zarına daha çok zarar vermemesi için hatta kulağındaki enfeksiyonun başka odakta enfeksiyon oluşturmaması için bu çok önemli.

Doktorun gerekli otoskopik muayeneyi yapmıştır diye tahmin ediyorum.Eğer duyu kaybın varsa odyometrik muayene olup işitme kaybın olup olmadığı belirlenmeli. Kulak zarının deliğinin büyüklüğüne bağlı olarak cerrahi operasyon gerekebilir veya ilaç tedavisiyle düzelebilir bunu doktorunla konuşman gerek. Kendisi sana zaten ilaç tedavisiyle düzeleceğini veya ameliyat olman gerektiğini söyleyecektir.

Bu süre zarfında kesinlikle denize havuza vs girmemen gerek aksi takdirde kulağındaki enfeksiyonu yaymış veya yeni bulaşacak bakterilerle yeni enfeksiyon odakları oluşmasına neden olursun.

umarım biran önce iyileşip, dalışlarına kaldığın yerden devam edersin.

sağlıklı günler, kendine iyi bak

 
Gönderildi : 21/08/2020 23:18
2000watt and zencuk reacted
(@metinolgn)
Mesajlar: 23
Yeni Üye
 

@yigitt  doktor mevzusunda da bazen doktorlarımız malesef bazı şeyleri yoğunluktan veya başkabir sebepten ötürü atlayabiliyor veya herşeyi kitabına uygun yapsada olaya farklı bir yönden bakabiliyor. Tıpta malesef 2+2 her zaman 4 yapmıyor. şuan gittiğin doktoruna mutlaka

1-kulağından gelen akıntıdan

2-akıntının renginden

3-kokusu olup olmadığından

ayrıca hala tıkanık olduğundan ve işitme kaybınından bahsetmelisin ki doktorun gelişmelerden haberdar olup seni daha iyi değerlendirsin

 
Gönderildi : 21/08/2020 23:30
zencuk reacted
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 

@yigitt

Çok geçmiş olsun.

Umarım en kısa sürede iyileşir ve dalışlarına devam edersin. Ancak sabır isteyecek sanırım, o nedenle acele etme tekrar dalış için.

 
Gönderildi : 22/08/2020 16:36
Yigit
(@yigitt)
Mesajlar: 45
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

hepinize çok teşekkür ederim.. geçtiğimiz iki haftalık süreçte yaşadığım ağrılar ve sinir bozukluğu sebebiyle uzak kaldım biraz forumdan. konuyu açtıktan sonra ağrılarım şiddetlenmişti. önceki doktorun verdiği antibiyotik sanırım hafif gelmişti. o hafta içinde orta kulak iltihabı ile beraber dış kulak iltihabı da olmuşum. ağrıların şiddetlenmesinin sebebi ve duyma kaybımın sebebi buymuş. son kontrolümde 3.nesil güçlü bir antibiyotik ile kulak damlası verdi ve kulağımı temizledi. kontrolden itibaren ağrılarım hafifledi ve 10.gün sonunda şu an gayet iyiyim. kulak zarı deliği kapanmış ve bi hafta sonra tekrar dalış yapabileceğimi söyledi doktor.. inanın benden mutlusu yok.. ama ben yine de süreyi bir hafta daha uzatıp gitmeyi planlıyorum.. ne olur ne olmaz.. sizler de kulağınızda en ufak ağrı olursa hemen doktora gidin lütfen.. ben yaşadığım ufak ağrıyı maskenin kayışlarının yaptığını zannediyordum meğerse değilmiş.. zorlaya zorlaya buraya kadar geldi sanırım.. en ufak ağrıda doktora gitmekte fayda var. hepinize sağlıklı dalışlar ve günler. mesajlara geç verdiğim için tekrardan kusura bakmayın 🙂

 
Gönderildi : 03/09/2020 21:33
moguzcan, 2000watt, gkhnkck1990 and 2 people reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Tekrar geçmiş olsun. Yassılara yetişir o kulak ozaman 😋

 
Gönderildi : 03/09/2020 21:53
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@yigitt iyi olmana çok sevinidim. Geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 04/09/2020 07:32
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@yigitt

geçmiş olsun usta , tavsiyelerin için teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/09/2020 09:27
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 

@yigitt

Geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 04/09/2020 11:12
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

@yigitt çok sevindim geçmiş olsun

 
Gönderildi : 04/09/2020 12:30
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account