Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Deviasyon ve kulak esitleme

7 Mesajlar
6 Üyeler
8 Beğeniler
1,278 Görüntüleme
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

merhaba,

Kulak esitleme problemimden bahsetmek istiyorum. Yillardir zipkin aviyla ilgileniyorum fakat kulak esitleme konusunda surekli sikinti yasamaktayim soyle ki Belirli bir metreden sonra genelde 7 civari esitleme yapmama ragmen acamiyorum. Kulagimdan fiss diye ses geliyor fakat basinc agrisi gecmiyor esitlenmiyor. Esitleme konusunda baya sikinti yasiyorum. Bazen kulaklarimin ikisi birden ayni anda acilmiyor. Bir taraf acilirken digeri acilmadigi oluyor. Acilsin diye bazen diger kulaga yuklendigim oluyorUst uste 3 4 dalis yaptiktan sonra orta kulak veya dis kulak iltihabi oluyorum. Bu sorunlarin kaynagi burnumdaki deviasyon olabilir diye dusunuyorum. Btv yapabilseydim bu sorunlari buyuk ihtimal yasamazdim. Deniyorum ama henuz bir gelisme yok. Belki bu sene deviasyon ameliyati olurum. Hatta sorunumun cozulecegini bilsem hemen olurum. Benim gibi burnunda deviasyonu olan ve sikinti yasayanlar var mi diye de merak ediyorum, veya operasyon gecirip operasyondan sonra sorunsuz kulak esitlemeye baslayan? bildigim kadariyla Turk halkinin buyuk bir kisminda devisayon da var. Kbb doktoruna kulaklatimi rahat esitleyemiyorum dedigimde burundaki deviasyondandir diyor fakat guvenemiyorum da. Sinusler mi tikali, ostaki kanali mi dar, sertlik mi var, baska bi sorun mu var bununla ilgilenen detayli tetkik yapabilecek bir bolum doktor var midir veya? Burun acici sprey kullaniyorum av oncesi ama cok da fayda ediyor sayilmaz. Sudafed denemedim henuz bunu da deneyecegim fakat deviasyonu olup da kulak esitleyen de bir cok insan olsa gerek. Su sorunu assam kendi capimda milat olacak ama yillardir onumde buyuk engel. Dalarken asagi bakmiyorum, dalmadan ufak bi kulagimi aciyorum, kulaklarda basinc cogalmadan esitlememi yapiyorum, frenzel teknigi kullaniyorum. Daha napayim 🙂

 
Gönderildi : 07/09/2020 00:39
2000watt and Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Geçmiş olsun. Burada hiçbirimiz KBB uzmanı değiliz. Ama kulak eşitleme sıkıntınız sinuslerden kaynaklı olabilir. Dalışa gittiğimizde burnunuzdan biraz su çekin sinuslere iyi gelecektir. Dalış onceleri bunu alışkanlık haline getirin. Deneyin eğer düzelme var ise sinusler tıkali olabilir.

Sağlıcakla Dalin

 
Gönderildi : 07/09/2020 07:45
2000watt reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@atmaca210 eğrilik bende de var ancak kulak eşitleme konusunda şu anlık bir sıkıntı yaratmıyor. Uzun zamandan beri bu problemi yaşadığınızı belirttiğiniz için eşitleme sorununuz sağlık problemine dayalı gibi duruyor. Bu nedenle en güzeli bir hekim tarafından değerlendirilip bu sorunun ortadan kaldırılması olacaktır hatta İşin ehli ve dalıştan anlayan bir kbb uzmanı bulabilirseniz bence çok güzel olur.

 
Gönderildi : 07/09/2020 20:29
Cüneyt
(@levrek)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
 

@atmaca210 ah kardeşim ah yaramı deştin. Kendimi bildim bileli burnumdan nefes alamıyorum. 30 yıl önce deviasyon ameliyatı geçirdim. Hiçbirşey farketmedi. 2 sene önce bu spora başlayıp eşitleme yapamadığımı görünce doktora gittim. Doktor proftu. Tüm tetkikler yapıldı. Nefes almak için ameliyat olmam gerektiğini, burnumda ilk ameliyattan dolayı kıkırdak kalmadığını, kulağımdan kıkırdak alıp burnuma koyacaklarını, bunlardan sonra bile derin dalış yapmamam gerektiğini söylediler. Sinüzitte cabası. Bende derin dalış yapmadan max 5 mt.lerde avlanıyorum. Ama şu var zorlamadan sürekli denniyorum. İlk zamanlar 1 mt.lerde hissettiğim sızı zamanla 2,3,4,5 mt.lere çıktı. Zaman geçtikçede daha rahat eşitleyebildiğimi gördüm. Ama herşeye rağmen bende sana önce iyi bir doktor derim. Geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 14/10/2020 21:41
ufuqarslan
(@ufuqarslan)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

Merhaba @atmaca210 ..Bende de geçmişte deviasyon vardı ameliyat oldum sırf dalışa başlayacam diye..Ameliyat olduktan sonra da başladım dalışa...Dediğin problem yani tek kulağımın açılmaması kilitlenmesi bende de oldu ilk zamanlar..Bunu aşmak için dalışa giderken sürekli sakız çiğniyordum belki esnetir ve sıkıntıyı giderir diye...Belki bir miktar faydası olmuştur ama yine 10 metrelerden sonra bir kulağım kilitleniyor ve açılmıyordu..Her zaman da bu sol kulağım oluyordu..Bu sorunu şöyle çözdüm..Satıhtayken östaki kanalımı sürekli açık tutmak ve kulak zarımı esnetmek için ara ara frenzel yapıyorum..Bu olayı uygulamaya başladığımdan beri kulağım hiç kilitlenmiyor ve 15 metrelere ve üstüne rahatça iniyorum..Bu arada dip not ben elimi kullanmadan kulak eşitlemesi yapan biriyim..Bu sende de aynı etkiyi gösterir mi bilmem ama yine de bi dene istersen.. Dal sağlıcakla..

 
Gönderildi : 07/11/2020 23:06
Atmaca210 and 2000watt reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@ufuqarslan ameliyat olmana ragmen mi bu sorunu yasadin? Ameliyat oncesi dalmiyordun anladigim kadariyla? Her seyi denedim bir de senin taktigi denemeye calisirim bakalim ne olacak. Her 3 4 dalisimda bir kulak ile ilgili sorun yasamaya devam ediyorum. Tesekkur ederim tavsiye icin de 👋

 
Gönderildi : 10/11/2020 00:34
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Bizim rahmetli bir komşu vardı oda kullandı bunu yaptı bunu denedi:D Bence bu konularda doktora görünün belki aramızda doktor olan dalıcılarda vardır onlardan yardım alın en güzeli sağlıklı dalış yapmak.... geçmiş olsun...

 
Gönderildi : 12/11/2020 10:47
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account