Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış ve İç kulak iltihabı.

18 Mesajlar
10 Üyeler
33 Beğeniler
3,236 Görüntüleme
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Yakin zamanda yapmış olduğum bir dalışta yaklaşık -7 metrede olan bir yuvaya kulak esitlemeden indim.

(NOT : bu derinliklerde  kulak esitlemeye ihtiyaç duymuyorum.  Fizyolojik yapim olarak. Siz dalislarinizda kulaklarınızı esitleyin.)

Bu derinliğe -6. Metrede kulağım da hafif bir baskı hisettim ve kalan 1 metreyide indim. Ve yukarı çıktım tekrar dalış yaptığımda kulak esitleyerek inmeme rağmen sol kulağımdan kabarcık çıktığını hissettim. acık dalışı biraktim. Sudan ciktim.  Kulağıma su kaç mis gibi doluluk hissediyordum. Kendi kendine geçer dedim. Baş dönmesi yada kulak ağrısı gibi bir problem yaşamadım. Araya cumartesi ve pazar girdi bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi kulağımdaki doluluk hissinin.

diğer kulağıma gore %10 gibi duyma kaybı yaşıyordum sesler sağ kulağıma göre daha tok ve az geliyordu. Bir kaç işitme testi ile bunu da dogruladim kulağım tahmin ettiğim gibi biraz daha az duyuyordu.  Pazartesi olduğunda bir KBB uzmanına göründüm. Serbest dalış (zıpkın avı ile) ilgilendiğimi söyledim ve son dalisimda tam emin olmamakla birlikte kualgimi zorlamış olabileceğimi söyledim.  Gerekli muayenelerden sonra iç kulakta iltihap olduğunu söyledi ve  1 tanesi damla olmak üzere 2 ilaç yazdı. Doktor 1 hafta dalış yok ve kulağına su değmesin dedi. 3 gündür ilaç ve damlaları kullanıyorum şu anda işitme sorunum geçti. İlaçlarımı duzenli olarak kullanmaya devam ediyorum. Bir kaç güne kulağımdaki iltihapta geçecektir.

(iç kulak iltihabı nedenleri sadece dalış değildir. Dalış haricide kulakta oluşabilir. Duş alırken kulağa Su kaçması durumunda da oluşabilir.)

tekrar kontrole gideceğim. Dalış için bir sıkıntı olup olmadığını yada  daha ne kadar bir sure dalıştan uzak kalacagimi öğreneceğim.  Pazartesi den sonra olan gelişmeleri yine bu baslik altında aktaracağım.

Sağlıcakla Dalin...

 
Gönderildi : 06/05/2020 23:38
Ferhat, cmsrl, Barracuda and 2 people reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Gecmiş olsun onur dikkat etmek lazım .Kendine ozel damla yaptıran bi dalıcı vardı dezenfekte ediyordu kulaklarını ama uzun zaman oldu nasıl neyle yapıyordu unuttum....

 
Gönderildi : 06/05/2020 23:56
ONR6NKOC and 2000watt reacted
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
 

Geçmiş olsun benzer durumu bu kış yaşadım, benim de yanlış da olsa bazen 6-7 metreye kadar kulak eşitlemediğim durumlar oluyor ama her zaman bu tutmuyor. Kışın baktım sıkıntı yok dalıyorum daha kulakta baskı yokken eşitlemeye çalışıyorum yok eşitlenmiyor biraz daha dalıyorum hala kulakta baskı yok yine eşitlenmiyor derken aniden kulakta baskı oluştu. Çıkarken de eşitleme yapmaya çalışma gibi bir hata yaptım yemedi, ağrı olmadı ama 3 hafta duyma kaybı yaşadım.

İç kulakta iltihap olduysa yakın bir zamanda dalışa gitme derim Onur abi, oradaki kanalı tıkar veya daraltır, kulak eşitleme zaten zorlaşır durum daha da kötü olabilir. yine de doktor daha iyi tavsiye verir.

 
Gönderildi : 07/05/2020 00:28
2000watt and Barracuda reacted
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 
Gönderen: @ridvan

Gecmiş olsun onur dikkat etmek lazım .Kendine ozel damla yaptıran bi dalıcı vardı dezenfekte ediyordu kulaklarını ama uzun zaman oldu nasıl neyle yapıyordu unuttum....

25 yıl aradan sonra yaklaşık iki yıl önce tekrar dalışa başladığımda dış kulak iltihabı geçirdim.

Alcohol Borique %2 çözeltisi eczanelerde hazırlanıyor. İki sene önce geçirdiğim dış kulak iltihabından sonra KBB doktoru reçete etmişti. Her dalıştan sonra önlem olarak kullabileceğimi söyledi. O gün bu gündür ne yaz ne kış çok şükür bir dış kulak iltihabı yaşamadım. Yalnız her eczacı hazırlamıyor, çoğu eczacıya angarya gibi geliyor sanırım.

 
Gönderildi : 07/05/2020 12:47
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 
Gönderen: @onr6nkoc

Yakin zamanda yapmış olduğum bir dalışta yaklaşık -7 metrede olan bir yuvaya kulak esitlemeden indim.

(NOT : bu derinliklerde  kulak esitlemeye ihtiyaç duymuyorum.  Fizyolojik yapim olarak. Siz dalislarinizda kulaklarınızı esitleyin.)

Bu derinliğe -6. Metrede kulağım da hafif bir baskı hisettim ve kalan 1 metreyide indim. Ve yukarı çıktım tekrar dalış yaptığımda kulak esitleyerek inmeme rağmen sol kulağımdan kabarcık çıktığını hissettim. acık dalışı biraktim. Sudan ciktim.  Kulağıma su kaç mis gibi doluluk hissediyordum. Kendi kendine geçer dedim. Baş dönmesi yada kulak ağrısı gibi bir problem yaşamadım. Araya  cumartesi ve pazar girdi bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi kulağımdaki doluluk hissinin.

diğer kulağıma gore %10 gibi duyma kaybı yaşıyordum sesler sağ kulağıma göre daha tok ve az geliyordu. Bir kaç işitme testi ile bunu da dogruladim kulağım tahmin ettiğim gibi biraz daha az duyuyordu.  Pazartesi olduğunda bir KBB uzmanına göründüm. Serbest dalış (zıpkın avı ile) ilgilendiğimi söyledim ve son dalisimda tam emin olmamakla birlikte kualgimi zorlamış olabileceğimi söyledim.  Gerekli muayenelerden sonra iç kulakta iltihap olduğunu söyledi ve  1 tanesi damla olmak üzere 2 ilaç yazdı. Doktor 1 hafta dalış yok ve kulağına su değmesin dedi. 04mayistan beri ilaç ve damlaları kullanıyorum şu anda işitme sorunum geçti. İlaçlarımı duzenli olarak kullanmaya devam ediyorum. Bir kaç güne kulağımdaki iltihapta geçecektir.

(iç kulak iltihabı nedenleri sadece dalış değildir. Dalış haricide kulakta oluşabilir. Duş alırken kulağa Su kaçması durumunda da oluşabilir.)

 Pazartesi günü tekrar kontrole gideceğim. Dalış için bir sıkıntı olup olmadığını yada  daha ne kadar bir sure dalıştan uzak kalacagimi öğreneceğim.  Pazartesi den sonra olan gelişmeleri yine bu baslik altında aktaracağım.

Sağlıcakla Dalin...

Geçmiş olsun. İç kulak çok daha hassastır bildiğim kadarıyla. Bir süre ara verin dalışa, acele etmemenizi öneririm. En kısa zamanda iyileşmeniz dileğiyle.

 
Gönderildi : 07/05/2020 12:52
Barracuda and ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

İyi dilekleriniz için t esekkurler.

Pazartesi kontrole gidicem. Bekliyorum. Bakalım doktor ne diyecek ona gore yine bu aksiyon alicaz..  zaten 1 hafta daha dalma derse . 15-20 gün istesemde giremem... Ozamana kadar düzelmiş olurum.

 
Gönderildi : 07/05/2020 13:28
2000watt reacted
Melih Ege
(@melih-ege)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

su an durum nasıl? Cok gecmis olsun...

 
Gönderildi : 08/05/2020 13:05
Barracuda reacted
Caner ALTINTAŞ
(@caner)
Mesajlar: 85
Yeni Üye
 

Geçmiş olsun, genelde kulak problemlerini ben sezon açılışlarında yaşıyorum gerçeği senin için sezonun başıda sonuda bir 😃😃😃

 
Gönderildi : 10/05/2020 13:15
ONR6NKOC reacted
GKHN YRN
(@trofesor)
Mesajlar: 44
Yeni Üye
 

uzun yıllardır başıma gelmeyen kalmadığı için, kısa öz ve belki üst perdeden yazacağım, kusura bakmayın

🙂

1. ne olursa olsun dalışın başından itibaren kulaklarınızı eşitleyin, tercihen kendi boyunuz kadar daldıktan sonra başlayıp her kendi boyunuz mesafesinde eşitlemeye devam edin... yani 2 metrede bir mutlaka kulaklarınız eşitlenmiş olsun, kendinizi buna göre geliştirin...

2. yoksa benim gibi iç kulak zedelenmesi yaşarsınız ve bir kere bunu yaşadığınızda ömür boyu kalacak etkilerine maruz kalabilirsiniz... ben 10 gün hastanede serum karışım ilaç tedavisi ve yine 10 gün hiberbarik basınç tedavisi ile duyma yetimi geri kazandım ancak ömür boyunca geçmeyecek tiz bir kulak çınlaması miras kaldı...

3. iç kulak iltihabı çok çok zor oluşan bir durumdur zira iç kulağa geçiş yoktur, gerçekten iç kulakta iltihap varsa doktorun bir dediğini iki yapın, on gün su değmesin diyorsa yirmi gün değmesin, bir ay dalış yasak diyorsa iki ay dalışa gitmeyin...

4. kulak iltihabı genelde dış kulakta ve bazen de östaki vasıtasıyla geçerek orta kulakta oluşur... dış kulak iltihabı çeşitli karışım (borikasit gibi) yada antibiyotik ilaçlar ile tedavi edilir ve özellikle üst solunum yollarınızın tamamen sağlığa kavuşmasından sonra tekrar dalış önerilir... kışın ciddi soğuklar, boğaz iltihapları, östakiyi zorlamak ise orta kulak iltihabına yol açan etkenlerdir ve dış kulak iltihabından daha yoğun ilaç kullanımı ile iki kat daha zor geçer...

5. dalış işinde en büyük baskıya uğrayan organlarımız kulaklarımız ve bir kez sağlığını kaybederse, uzun süre dikkat edip tamamen iyileştirmezseniz, ömür boyu çekeceğiniz sıkıntılar yaşarsınız... lütfen kendinize dikkat edin...

dalın sağlıcakla...

 
Gönderildi : 10/05/2020 19:07
Cozer, Caner ALTINTAŞ, erenoz57 and 3 people reacted
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 

@trofesor

Çok önemli bilgiler yazmışsınız.

Tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/05/2020 20:30
Barracuda and GKHN YRN reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Saol abı @trofesor. yarın kontrol var. Bakalim doktor ne diyecek. Antibiyotik kullanımından 2 gün sonra kulaklarım normale dönmeye basladi. Kulak iltihabı sadede dalışa bağlı değil. Dusta kulağa kaçan Su bile iltihap sebebi.  Dalıştan sonrada araca bin tam kurutamadigimiz kafayla eve geçene kadar. Oluş Muş olabilir diye düşünüyorum. Doluluk hissi harici ağrı sızı yapmadı hic. Doluluk ile alakalı az bı işitme kaybı yaşamış olabilirim diye düşünüyorum. Yarın son sözü doktor söyleyecek. Bakalım

 
Gönderildi : 10/05/2020 21:40
Barracuda and GKHN YRN reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Kontrol sonrası sonuç

Pazartesi kontrole gittigim kısa bir muayene sonrasi doktor. Kulağın iyi işitme testine gerek varmı diye sordu. Kulağımin eskisi gibi duyduğunu söyledim ozaman gerek yok dedi.  Kulağın bayağı iyileşmiş dedi. Ne zaman dalış yapabilirim diye sordum. 1 hafta -10 gün beklersen daha iyi olur dedi. Bende derin dalmayim dedim 1 metreye razıyım 1 metreden birşey olmaz falan dedim sen yinede bekle daha iyi dedi peki deyip ayrıldım.  19 Mayıs sonrasi sahalardayim kısmetse...

 
Gönderildi : 13/05/2020 04:58
Yigit
(@yigitt)
Mesajlar: 45
Yeni Üye
 

sanırım orta kulak versiyonu başıma geldi.. dün dalış yaparken eşitleme sırasında sanki sıcak bi su gelmişti kulağımdan çok dikkat etmedim, ağrı yoktu devam ettim. sudan çıktığım andan itibaren şiddetli ağrılar başladı. tıkanıklık da cabası. bugün bir kbb uzmanına gideceğim. umarım kalıcı bi sorun yoktur.. az önce de kulaktan şeffaf, su gibi bir sıvı geldi. bunun kulak zarı delinince olduğu yazıyor. korkmuyorum değil..

 
Gönderildi : 14/08/2020 10:56
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@yigitt geçmiş olsun. Kbb uzmanına göründükten sonra bizi bilgilendir lütfen. İnşallah ciddi bir problem değildir.

 
Gönderildi : 15/08/2020 00:16
Yigit reacted
Ferhat
(@ferhat)
Mesajlar: 272
Üye Palazı
 

@onr6nkoc abi geçmiş olsn bende geçenlerde ailecek tatlı su kenarında bir pikniğe gittim berrak bir su vardı dalış hobisi içimde olduğundan dolayı yanımda snorkeel ve maskemi almistm hemen dalış yaptm derinlik en fazla iki metre idi kulak eşitleme yapmadım ama çok fazla dalıp çıktm sol kulağımda bir baski bir ağrı hissettm aynı seninki gibi sol kulağım daha az duymaya başladı doktora gitmedim ancak bu bir hafta böle sürdü şu an bir sıkıntı yok ama derinliğin pek önemi olmadığıni anladım kulak eşitleme her derinlikte yapılmalı bence en azindan kulağımızi riske atmamış oluruz sağlıklı dalışlar dilerm tekrar geçmiş olsn

 
Gönderildi : 15/08/2020 01:36
Yigit
(@yigitt)
Mesajlar: 45
Yeni Üye
 

@can teşekkür ederim. dün gittim kbb uzmanına derdimi anlattım, kendisi de scuba yapıyormuş gayet iyi anladı sağolsun beni:) 3 hafta dalış yasak dedi, bi ton ilaç verdi. orta kulak iltihaplanmış, zarın patlamasına ramak kalmış dedi. bakalım 3 hafta sabredeceğim. hiç dalamamaktansa beklemek iyi.. çok dikkat edin lütfen hepiniz.. sanırım eşitleme yaparken sağ kulağı iyi yapamadığım için oldu bu hastalık. diğer kulakta hiç sorun yok dedi. şu an yoğun ağrı geçti ama tıkanıklık devam ediyor. o da zamanla azalacaktır umarım.

 
Gönderildi : 15/08/2020 12:46
Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Çok geçmiş olsun bazen üst solunum yollarinda enfeksiyon oluyor .grip vb. Ve belirti vermiyor bizde dalış yapıyor sikinti ortaya çıkmaya başlıyor. Ya kulak yada sinuslerde.

 
Gönderildi : 15/08/2020 14:39
Yigit
(@yigitt)
Mesajlar: 45
Yeni Üye
 

@onr6nkoc teşekkür ederim onur abi. sen bu sorunu yaşadıktan sonra daldığında nasıl bi psikoloji yaşadın. korktun mu? ya da bir sorun yaşadın mı  sonrasında?

 
Gönderildi : 15/08/2020 16:50
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account