Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Free-Sub Aspendos 5mm Elbise İncelemesi (Yamamoto)

11 Mesajlar
6 Üyeler
15 Beğeniler
3,515 Görüntüleme
mccebi
(@mccebi)
Mesajlar: 22
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 
freesub aspendos dalış elbisesi

merhaba arkadaşlar, yeni aldığım elbisemle iki dalış yaptım. Trabzon'da dalıyorum. Boyum 1.81, kilom 78. Elbise L beden.

Malzeme sağlam görünüyor, elbiseyi ilk denememde boynumu biraz sıkmıştı fakat şu an bir problem yok.

Kumaş: Yamamoto kumaşın konforu yüksektir diye düşünüyordum beklentiyi yüksek tutmuşum, daha önce kullandığım Apnea elbiseden bir farkı yok gibi.

Isı: Isı yalıtımı için bir şey diyemeyeceğim sular henüz soğumadı, şu an dalış esnasında içime su alarak serinlemeye çalışıyorum.

Elbise kokusu: Dalış sonrası elbisenin kokusu üzerime siniyor. Duş sonrası bile koku üzerimde. Daha önce Apnea elbisede bu sorunu yaşadım. Apnea elbiseyi 1-2 hafta giyince eklem ağrıları başlıyordu. Bunu tecrübe ettim sadece elbiseyi giyince ağrı oluyordu. Freesub da aynı durum olacak mı göreceğim. Belki de elbise henüz çok yeni ondan mı bu koku bilmiyorum. Elbiseyi tecrübe etmiş arkadaşlar gönderinin altına görüşlerini yazarlarsa sevinirim. Veya farklı marka elbiselerde koku durumu nasıl. Tecrübeli arkadaşlar yazsınlar lütfen.

Elbisenin yüzerliliği hakkında: Avlarımı Trabzon’da, 0-3 metrede yapıyorum.(bazen 5metre) İlk dalışımda yanıma, 4.7kg sırt , 6kg da kemer ağırlığı aldım. Fakat rahat bir dalış yapamadım. 2 metrede bir yere tutunmadan agaşon yapamadım. İkinci dalışta 2 kg daha ekledim ve istediğim yüzerliliğe kavuştum. Yani bu elbise 0-3 metrede 12kg ağırlık istiyor. Tabii ki derinlik arttıkça bu ağırlık miktarı azalacak fakat yine de 12kg bana çok geldi. Kendimi balina gibi hissettim. Konforumu düşürüyor. Bu elbiseyi kullanmış tecrübeli arkadaşlar ağırlıkla ilgili görüşlerini yazarlarsa sevinirim.

Sonuç: Elbise beklentimin altında kaldı. Yüzerliliği, kokusu ve konforu beklediğim gibi değil. Belki de beklentimi yüksek tutmamalıydım.

Freesub Dalış Elbisesi İnceleme
Freesub Aspendos
Freesub Yamamoto Elbise İnceleme

 
Gönderildi : 25/09/2020 22:10
SurviveBaba, ozansefer, gkhnkck1990 and 5 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@mccebi yeni aldığınız elbiseniz ile ilgili forumda yeni konu açıp kullanıcı yorumlarınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Dalış ve zıpkın avı malzemeleri ile ilgili İnternet ortamında kullanıcı yorumu ya da inceleme yazısı bulmak çok zor. Bu tip paylaşımlarla el birliği ile çok faydalı bir bilgi kaynağı oluşturacağımızı düşünüyorum.

Konuya eklemek için bana elbisenizin bir iki fotoğrafını özel mesaj olarak yollayabilirseniz konu içerisine eklerim. İyi forumlar.

 
Gönderildi : 26/09/2020 20:14
Mcapkan reacted
mccebi
(@mccebi)
Mesajlar: 22
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Elbiseyle ilgili güncelleme yapmak istiyorum.

Koku durumu: Elbiseyi kullandıkça kokusu azaldı. Dalış sonrası üzerime sinen koku şu an yok gibi. Çok çok az bir koku var.

Isı yalıtımı: 16 dereceye kadar kullanılabilir. 16 derecenin altı üşütür. 16 derecede 1 saat 20 dakika kaldım, omuzlarımda çok hafif bir üşüme oldu.

 
Gönderildi : 05/12/2020 01:58
Barracuda reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@mccebi güle güle kullanın  Toprağım. sanırım bu iş biraz da para meselesi . kendi adıma konuşayım , çok kaliteli elbiseler görüyorum ama aşırı pahalı geliyor.

bende jak var ilk elbisem forumda Recep abiden almıştım sağ olsun, bende 0 3 metre arasında 8 kg ağırlık ile duramıyorum. sizin yazınızda bahsettiğiniz olayı hiç düşünmemiştim , yani belki de elbiseye o ağırlık az geliyor. bunu deneyeceğim ağırlığımı arttırıp.

Free sub un fiyatları nasıl , şuan piyasa da en uygun Apnea ve  Jak sanırım

 
Gönderildi : 05/12/2020 08:40
mccebi
(@mccebi)
Mesajlar: 22
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@gkhnkck1990 teşekkür ederim sağ olun. Jack Boneo ile Free-sub'ın fiyatı aynı gibi (yamamoto neopren). Apnea daha uygun fiyatlarda. Ağırlık olayını ben neopren türüne bağlıyorum. Sanırım yamamoto39 neopren fazla ağırlık istiyor.

 
Gönderildi : 05/12/2020 13:40
gkhnkck1990 reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@mccebi muhtemelen yoksa 75 kg birisi 8 kg ile nasıl batamaz 🙂

 
Gönderildi : 07/12/2020 09:32
mccebi reacted
ozansefer
(@ozansefer)
Mesajlar: 90
Yeni Üye
 

Bende yıllardır jak boeno kullanıyorum çok memnunum sağlamlığından ama kalıplar biraz dar neoprende sert biraz. Freesubla Jak boeno aynı fabrikada üretiliyor diye duydum aynı malzeme kullanılıyormuş. Bende 3mm jak boeno thermoskin aldım yamamato bakalım nasıl yeni versiyonlar.

 
Gönderildi : 08/12/2020 21:54
Barracuda reacted
white shark
(@djnree)
Mesajlar: 11
Yeni Üye
 

@mccebi şuan ki yorumların nedir elbise hakkında? ben de jak boeno yamomoto 5mm aldım...fethiyede dalıyorum, abartmıyorum 20 derece suda 2 saat kalamadım, dondum...16 derecede hastanelik olurum heralde....internet reklamlarına/incelemelerine bakıp aldanmamak lazım, neopreni kesinlikle abartıldığı kadar yumuşak değil, ısı yalıtımı çooook kötü bence...ama demir gibi sağlam yapmışlar...hor kullanmama rağmen çizik bile yok elbisede

 
Gönderildi : 06/09/2021 20:49
mccebi
(@mccebi)
Mesajlar: 22
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@djnree elbiseyi uzun süre önce elden çıkardım. Bence ısı yalıtımı iyiydi. Bilmiyorum av derinliğiyle de ilgisi olabilir. Benim meralarım sığ, maksimum 5 metrede avlanıyorum. Elbisede beni en çok rahatsız eden kokusuydu.

 
Gönderildi : 07/09/2021 14:59
gkhnkck1990 reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@mccebi hocam sormamda sakınca yoksa şuan hangi markayı kullanıyorsunuz , Apnea ile pek farkı olmadığını söylemiştiniz yumuşaklığı konusunda. eğer çok fark yoksa bende Apnea alırdım malum o biraz daha uygun gibi..

 
Gönderildi : 08/09/2021 08:05
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

bol bol işeyin belki neopren kokusu gider yerini çiş kokusu alır 😀 ben dalışa gitmediğimde o neopren kokusu beni hayatta tutuyor desem yeridir bence o kokunun kaybolmamasına özen gösterin 😀

 
Gönderildi : 13/09/2021 14:15
SurviveBaba reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account