Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] [Anket] Kullandığınız-Sahip Olduğunuz Dalış Elbiseleri

25 Mesajlar
14 Üyeler
32 Beğeniler
6,264 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Hangi Dalış Elbisesi Anket

Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi hepinize merhaba. Ülkemiz zıpkıncıları tarafından tercih edilen-kullanılan dalış elbisesi markalarının istatistiğini ortaya koymak amacıyla yeni bir anket oluşturduk. Lütfen satın alıp kullandığınız dalış elbisesi markası-markaları için oy kullanın. Farklı markalarda birden fazla elbisesi olan üyelerimiz ankette çoklu seçim yapabilirler.

Daha önce yayınlamış olduğumuz Ülkemizde satılan-kullanılan neredeyse tüm zıpkın markalarının yer aldığı Zıpkın Anketine katılmayan üyelerimizden zıpkın anketine de katılım sağlamalarını isteyeceğim.

Sosyal medya hesaplarınızdan ve Facebooktaki zıpkıncı gruplarından anketi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Bu şekilde hem ankete katılım artar hem de forumdan haberi olmayan zıpkıncı dostları haberdar etmiş oluruz. Herkese iyi forumlar dilerim.

 
Gönderildi : 27/06/2020 01:40
2000watt and Ferhat reacted
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
 

Bir çok elbise kullandım apnea legent apnea ghost Picasso haydra freesub anakx xxvan polo sub ve xtdiving kullandığım markalar bunların arasında konfor ve yalıtımda tek geçebileceğin markadır xtdiving diğerlerini kötüleme fiyatlarına göre hepsi iyi ama hiç biri bu konforu vermiyor

 
Gönderildi : 28/06/2020 11:01
Barracuda reacted
Passiontripmaster
(@sonertas)
Mesajlar: 178
Zıpkıncı Forum Yönetimi
 

Birçok marka elbise kullandım fakat imrozsub ve orka nin kumaş kalitesi çok güzeldi imroz 7mm 5mm ve 3.5mm kullandım çok esnek ve sağlam kumaşı var orka 7mm jarse ve 5mm smooth kullandım çok hafif kumaşı var ama smooth rahat olduğu kadarda hassas bir kumaş giyip çıkarırken çok dikkat etmek gerekiyor

 
Gönderildi : 28/06/2020 15:43
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

 Bende İmroz dedim ve gerçekten (jarse) elbise konusunda tekler.

 
Gönderildi : 24/07/2020 20:07
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Arkadaşlar forumda 1.173 üyemiz var. Ankete 36 kişi katılmış. Geriye kalan 1137 üyemiz çıplak mı dalıyor 🙂  Zıpkıncıların elbise tercihlerini yansıtan anketimize katılımları bekliyoruz 🙂

 
Gönderildi : 30/07/2020 01:26
Atmaca210, Selman Ozcan 35, Haktan N. and 1 people reacted
(@ack72)
Mesajlar: 14
Yeni Üye
 

Imrozsub'ın elbiselerini kullanmadan evvel Mares'in Squadra 5.5mm, Cressi'nin Apnesi 3.5mm ve Seac'ın Muerna 3.5 mm elbiselerini kullanıyordum. Son dönemde ise İmrozsub'ın 3, 5 ve 7 mm jarse elbiseleri ile dalıyorum. Çok memnunum....her sene daha da iyisini yapıyorlar.

 
Gönderildi : 08/08/2020 00:24
Barracuda reacted
Oral Barut
(@oral-barut)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
 

Smooth Polo ve xt daiwabo  kullandım XT daiwabo gerçekten çok rahat kumaşı mükemmel dalış konforu ısı yalıtımı on numara diyebilirim

Jarsede 6 sene oldu galiba alalı mares 3.5mm almıştım ilk iki sene gençlik ateşi ile yaz kış kullandım en az 300 dalışı var son 2 senedir karton giyiyor gibiyim yani hakkıdır öyle olması ilk defa sağ diz kapağı tarafından ufak bi yırtmam oldu benim hatam dolayısıyla fazla zorladm yazlık olarak kullanıyorum zaten sağlamlık olarak çok başarılı konforuda iyiydi şuan sadece agaşonda taşlardan kaşınmamak için kullanıyorum ekstra bi beklentim yok

5mm antdive jarsem var birdeo,kumaşını bilmiyorum ama oda rahat 12-13 derece suda kullandım 2 defa 1 saatin sonunda üşüdüm yalıtımı güzel memunum Antalyada mevsimg idare ediyor.

İyi forumlar herkese

 
Gönderildi : 10/08/2020 00:10
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@oral-barut tecrübelerinizi yazarak konuya katkı sunduğunuz için teşekkürler 👍

 
Gönderildi : 10/08/2020 00:48
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Evet arkadaşlar Dalış Elbisesi Anketimize katılım biraz zayıf olmuş. Sosyal medyada anketlerimizi paylaşacağım ancak katılım sayısı az olduğundan beklemedeyim. Anketlere katılmayan arkadaşlarımızdan katılımlarını rica ederim.

 
Gönderildi : 22/09/2020 16:53
Orçun
(@orcun)
Mesajlar: 24
Yeni Üye
 

@can konu güncellenince gördüm ve katıldım, eminim ki çoğu katılımcı benim gibi geleceklerdir 😀

 
Gönderildi : 22/09/2020 17:43
Barracuda reacted
Atakan
(@atakan)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

Apnea Ghost 5mm aktif olarak kullanıyorum .Gözlemlediğim kadarıyla yaşadığım sorunları paylaşmak istiyorum. Öncelikle göğüs bölümündeki bacak bölümündeki sırt bölümündeki kısacası üstündeki bütün apnea yazıları ilk dalışta parça parça sökülmeye başladı .Dikişleri özellikle bilek bölümlerindekiler kendiliğinden açılmaya başladı. Kafa bölümünde yüzünüzün kenarlarına denk gelen kısımlarda giyerken kafanıza takılırsa ya da zorlarsanız küçük küçük yırtılmalar yaşıyorsunuz. Yaşadığım en büyük sorun ise tam iki bacağın ortasında kalan kısım zamanla açılıyor. 3 defa Cressi neopren yapıştırıcıyla yapıştırmama rağmen çok hareket ettirilen bir bölüm olduğu için tutmadı açıldı. Kumaşı çok sağlam yani içinden yırtılsa bile kumaş kolay kolay yırtılmıyor. Taşlık bir merada agaşona yatarken elbise insanı strese sokuyor. Uzun tırnakla giymeye asla gelmez (her elbise gibi). Fiyatına göre memnun değilim 200-300 daha verebilseydim o zaman çok daha iyi seçimler yapabilirdim ama işimi görüyor. Apnea super extend 3mm eldiven kullanıyorum sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

 
Gönderildi : 22/09/2020 18:19
Barracuda reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

Bende Pathos Coral (Jarse) 5mm, Pathos Team Suit (Smooth) 3mm ve Salvimar Nebula (jarse) 5,5mm kullanıyorum. Pathoslar mükemmel çok yumuşak ve esnek elbiseler (nede olsa İmrozsub üretiyor Pathos'a). Salvimar çok kaliteli ve işçiliği çok iyi olan bir elbise lakin çok sert ve yüzerliliği fazla pathos 5mm e göre. Pathos bana göre mükemmel daha önce kullandığım Mares , Beuchat ve Cressi'ye oranla.

 
Gönderildi : 26/09/2020 21:50
ozkancab
(@ozkancab)
Mesajlar: 128
Yeni Üye
 

Zipkincilik isinde bircok detay ve gerekli aksesuarlar var.Yakin zamanda ispanyadan tam takim ihtiyaclarimi diveinn websitesinden karsiladim.Orda yok yokdu. Bu pazardan pay almasi gereken tum markalar ordaydi.Bu websitesindeki hakim markalar Cressi, Mares,Salvimar italyan markalariydi.Malesef hic bir Turk markasi yoktu.3 tarafi denizlerle cevrili ulkemizden nasil oluyorda avrupaya ihrac edilen bir marka cikmiyordu.Sonucda roket muhendisligi gerektiren bir teknoloji ile uretilmiyor bizim malzemelerimiz neden boylesine bir marketden pay alcak firmalar cikmamis anlamadim.Bu bransda Turk sirketleri var ama nedense ihracat yapabilcek kadar iyi degiller heralde.

 
Gönderildi : 22/12/2020 01:04
Barracuda reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@ozkancab Merhaba öncelikler foruma hoş geldiniz, ne yazık ki Türk firmaları ufak-orta ölçekli butik stoksuz sipariş üzerine genelde üretim yapıyorlar. Uluslarası satış stok ve lojistik gerektiriyor. Bu da butik üretim yapan firmalar için çok yüksek maliyetler demek, bu maliyetleri ürün fiyatına dağıtınca da o saydığınız çok uluslu firmaların fiyatlarını geçiyor. Bu da rekabet şansını öldürüyor. Bunu ürün kalitesiyle alakası yok, yabancı bir çok çok iyi markada (mesela benim çok sevdiğim elGreco zıpkınları, Alchemy paletleri, XT diving elbiseleri) stoklu değil sipariş üzerine üretiyor, bu sayede zaten pahalı olan ürünleri üzerine pazarlama maliyetleri, bayi marjları, stok maliyeti binmediği için daha da şişmiyor.

Bu biraz şöyle hazır bir elbiseyi bir web sitesinden indirimleri takip ederek ucuza almakla, sadece size özel terzinin diktiği haute-coutre bir elbise sipariş vermek gibi.

 
Gönderildi : 22/12/2020 10:29
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Bu anket ve altına yapılan yorumlar serbest dalış ve zıpkın avına yeni başlayacak olan kişilere zamanla rehber olacak sabit bir bilgi kaynağı haline gelecek. Bu nedenle lütfen forumdaki anketlere katılmaya ve anket konuları ile ilgili yorum yapmaya gayret edelim. İyi forumlar

 
Gönderildi : 31/12/2020 11:10
gkhnkck1990 reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Anket hala güncel 🙂 yeni üyelerimizin katılımlarını rica ederiz 👍

 
Gönderildi : 22/03/2021 10:45
gkhnkck1990 and ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

@can Çoklu seçme yok admin birden fazla marka elbisem var. 😜😜

 
Gönderildi : 22/03/2021 11:55
Barracuda reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

seneye Ekim ayı gibi bende 7 Mm almayı düşünüyorum ama ankete baktığımda Apnea ve Jak var. Jak kullanan biri olarak yazmıştım yine yazayım boyun kısımı biraz dar. fiyatına göre elbise yani çok bişey beklememek gerek. alacak olsam şuan farklı markalar tercih etmek isterdim

 
Gönderildi : 22/03/2021 13:05
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @onr6nkoc

@can Çoklu seçme yok admin birden fazla marka elbisem var. 😜😜

Çoklu seçim var beaa. Birden fazla marka seçilebiliyor.

 
Gönderildi : 22/03/2021 13:22
Barish
(@barish)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

Kış başında 5mm APNEA nın en pahallı modelini aldım ve bir ay içerisinde tam anlamıyla çöp oldu. Tırnaklamaya dikkat ettim. dikiş yerlerinden söküldü ve zayıf neopranı kolayca birçok yerinden yırtıldı.
Hemen arkasından Labrax marka 5mm kullanmaya başladım ve tüm kış tek bir yırtık oluşmadı. Apnea dan sadece 100-200 tl daha pahallıydı.

İllahi Labrax da kullanın demiyorum ama Apnea nın ucuzluğuna ve her yerde olmasına lütfen aldanmayın.

 
Gönderildi : 12/05/2021 14:32
Barracuda and ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @barish

İllahi Labrax da kullanın demiyorum ama Apnea nın ucuzluğuna ve her yerde olmasına lütfen aldanmayın.

Konu dışı gibi olacak ama. İki adet apnea sırt agirligim var. Birisini yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum. Banamisin demiyor. Bir diğerini 5 aydır kullanıyorum. Neopren ve jarse  kalitesi çok zayıf ve ince iki kumaş arasında dokunduğunuz da hissediyorsunuz. Üstelik 5 aydır ara sıra kullandığım sırt ağırlığının tokasi kırıldı. İlginç derecede kalitesiz üretilmeye başlandı..

 
Gönderildi : 12/05/2021 16:26
Barracuda and Vefa reacted
Barish
(@barish)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

@onr6nkoc konu dışı değil, firmaların kendilerine çeki düzen vermeleri için bizim bunları aramızda paylaşmamız lazım.

 
Gönderildi : 14/05/2021 11:14
Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @barish

@onr6nkoc konu dışı değil, firmaların kendilerine çeki düzen vermeleri için bizim bunları aramızda paylaşmamız lazım.

Konunun yeri burası değil. (Anket konusunun icinde olmaz) Yoksa dediğin gibi tartışılması gereken bir konu.

 
Gönderildi : 14/05/2021 21:52
Barracuda reacted
(@aksiyon-adami)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

Biraz bütçeden, birde çalışan olduğumuz için çok zaman ayıramadığımızdan , Mera olarak Marmara ve Karadeniz İstanbul da balık avı çok verimli olmadığından, tek elbisem var,  apnea evolution 5 mm . Tam 8 senedir kullanıyorum. Yaz kış denemeden kullanıyorum,  benim kullanımından sebep taşa oturma vs sadece alt kısmında küçük açılmalar oldu onuda yapıştırarak kullanıyorum. Çok iyi dayandı bana, ama yakın zamanda yeni bir kıyafet almayı düşünüyorum

 
Gönderildi : 28/02/2024 09:17
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Gönderen: @aksiyon-adami

Biraz bütçeden, birde çalışan olduğumuz için çok zaman ayıramadığımızdan , Mera olarak Marmara ve Karadeniz İstanbul da balık avı çok verimli olmadığından, tek elbisem var,  apnea evolution 5 mm . Tam 8 senedir kullanıyorum. Yaz kış denemeden kullanıyorum,  benim kullanımından sebep taşa oturma vs sadece alt kısmında küçük açılmalar oldu onuda yapıştırarak kullanıyorum. Çok iyi dayandı bana, ama yakın zamanda yeni bir kıyafet almayı düşünüyorum

Elbise almak için biraz acele etmeni öneririm.  Seçimleri bekleme fiyatlar ikiye katlayacak her gün fiyatlar artıyor

 
Gönderildi : 28/02/2024 20:23
2000watt reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account