Bildirimler
Tümünü Sil

Kefal Kavurma Tarifi-Parmaklarınıza Dikkat Edin !  

 
Barracuda
(@can)

Kefal Kavurma-Parmaklarınıza Dikkat Edin Muhteşem Bir Kefal Tarifi Paylaşıyoruz

kefal kavurma tarifi

 

Kefal balığı diğer balık türlerine göre pek tercih edilen bir balık olmasa da hak ettiği değeri güzel tariflerle mutlaka alacaktır. Bu tariflerden birisi de kefal kavurma tarifidir. Zıpkınla balık avına yeni başlayanların kahramanı, ülkemiz kıyılarında bol miktarda bulunan kefal balığının, bu tarifle birlikte gerçekten başka bir kulvara yükseleceğinden eminim. Kefal balığı ile ilgili bilinmeyen bir çok konuyu "Kefal Hakkında Tüm Bilgiler" isimli yazımda bulabilirsiniz. 

Izgara ve yağda kızartma olarak tükettiğim kefal balığını kuşbaşı doğradıktan sonra bu sefer kavurma yaparak tüketmeyi tercih ettim. Sonuç olarak çok lezzetli bir yemek oldu ve biz ailecek kefal kavurmayı çok beğendik Umarım sizler de beğenirsiniz.

Kefal Kavurma - Malzemeler

  • 2 Adet Kefal
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1  Adet Kırmızı Biber
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak (isteğe bağlı arttırılabilir)
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • Ay çiçek Yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik (isteğe bağlı)
  • Toz Biber

 

Önce zıpkınla ya da oltayla iri iki adet kefal avlayacağız 🙂 Kefallerin pullarını sıyırıp içlerini güzel bir şekilde temizliyoruz. İç organlarınızı temizlerken kefallerin karın zarlarını bıçakla sıyırarak temizlemeyi ihmal etmeyin. İç kısımda kalan siyah renkli mide zarı kefalin tadını bozacaktır.

Kefallerin iç kısımları temizlendikten sonra sıra fileto alma işlemine geldi. Fileto çıkarma işlemini bilmiyorsanız merak etmeyin aşağıdaki videoda balık fileto çıkarma işlemini tüm detaylarıyla görebilirsiniz.

 

 

Filetosu alınmış balıklar, üzerinde tek kılçık kalmayacak şekilde hazır edilip, dilimlenir. Daha sonra kavurmanın sebze kısmını hazırlıyoruz. 1 tane yeşil, 1 tane kırmızı biberi dilimleyin. 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Birkaç diş sarımsağı istediğiniz boyutlarda doğrayın. Sarımsak miktarı isteğe bağlı. Doğradığınız malzemeleri tavaya atın ve kafi miktarda ay çiçek yağı ile bir süre pişirin.

Ayrı bir tavada da dilimlenmiş olan kefalleri çok az ay çiçek yağı ile pişiriyoruz. 1 dk sonra bir yemek kaşığı kadar tere yağı katıp pişirmeye devam edin. Balık pişmeye yakınken sebze ve kefalleri aynı tavada buluşturuyoruz . Burada dikkat edilecek kısım sebzeleri balığın olduğu tavaya katmaktır. Birbirlerine aromalarını katıp iyice karıştığı sırada tuz, karabiber ve kekik atıp işlemi bitiriyoruz. Afiyet olsun 🙂

Bir sonraki yapışımda içine pişme anında defne yaprağı ve mantar eklemek olacak. Kefal kavurma tarifini deneyenlerden yorum bekliyorum.

Özellikle zıpkınla avlanılan balık türleri ile ilgili birbirinden güzel balık tariflerini Zıpkın Avı Türkiye Forumda paylaşmaya gayret edeceğim. Forumu cep telefonlarınızla rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lütfen arkadaşlarınıza forumdan bahsedin ve onları foruma üye olmaya teşvik edin. Sizlerin destekleriyle Zıpkın Avı Türkiye Forum olarak her geçen gün biraz daha büyüyerek kocaman bir aile olacağımıza eminim. 

Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

 

Forumdaki Faydalı Konu Başlıkları

YanıtAlıntı
Gönderildi : 22/10/2019 10:39
Ganos ve Cüneyt beğendi
(@ozbaltus)
Üye

 

A67F5F5C E854 4257 B575 4368CD379D2F

@can kefal kavurmayı denedim. Tek kelimeyle harika oldu. Bu balık için lezzette son nokta diyebilirim. Yanlız fleto çıkarma işi baya uğraştırıyor. Kılçıkları tek tek etten çıkarması zor oldu, belki de ben beceremedim ama sonuçta yorgunluğa deydi😃

YanıtAlıntı
Gönderildi : 03/10/2020 23:14
Barracuda beğenme
Barracuda
(@can)

@ozbaltus afiyet olsun. Kilo üzeri bir iki adet kefal vurduğumda mutlaka filetosunu alıp kavurma yaparım. İlk fırsatta şahane bir kefal tarifi daha paylaşacağım. Bu arada kefalden fileto çıkarırken ben hiç kılçıkla uğraşmıyorum. Aşağıdaki videodan nasıl kefal fileto çıkardığımı görebilirsiniz.

YanıtAlıntı
Gönderildi : 04/10/2020 09:22
(@ganos)
Aktif Üye

Güzel olmuş emeğinize sağlık bir ara denemek lazım 👍

Galiba balık piştikten sonra çok ezmeden karıştırmak lazım , sebze baharat karışımı da balığın kurtarıcısı olmuş. Konuya girerken herhalde aç olduğumdan kavurma yağı ile pişti galiba diye düşündüm 🙂 ağır olmazsa onu da denemek lazım bakalım ne sonuç verecek.

YanıtAlıntı
Gönderildi : 05/10/2020 10:44
Barracuda beğenme
Barracuda
(@can)

@ganos ayçiçek yağı ve tereyağı ile kavuruyorum. Kavurma yaparken çok karıştırmanıza gerek olmuyor. Kuşbaşı halindeki kefali birkaç kez fazla bastırmadan karıştırmanız yeterli. Ufak tefek parçalananlar olsa da çoğunluk küp şeklini muhafaza ediyor. 

Kefal kavurmayı ailecek severek tüketiyoruz. Eskiden neden kefal vurdun diye bana kızan ahali bu tariften sonra neden kefal vurmuyorsun diye kızıyor 😀

YanıtAlıntı
Gönderildi : 05/10/2020 14:11
Ozbaltus ve Ganos beğendi
Paylaş :

©2020 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account