Bildirimler
Tümünü Sil

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

 

Yeni üyelerimiz lütfen Forum Kılavuzunu okuyunuz. Ayrıca tüm üyelerimizden ricamızdır. Lütfen forumu cep telefonu ekranınıza kısayol olarak ayarlayın. Bu şekilde forumu bir mobil uygulama gibi kullanabilirsiniz

Forum Kısayol Ayarı Resimli Anlatım

Kefal Kavurma Tarifi-Parmaklarınıza Dikkat Edin !  

  RSS
Barracuda
(@can)

Kefal Kavurma-Parmaklarınıza Dikkat Edin Muhteşem Bir Kefal Tarifi Paylaşıyoruz

kefal kavurma tarifi

 

Kefal balığı diğer balık türlerine göre pek tercih edilen bir balık olmasa da hak ettiği değeri güzel tariflerle mutlaka alacaktır. Bu tariflerden birisi de kefal kavurma tarifidir. Zıpkınla balık avına yeni başlayanların kahramanı, ülkemiz kıyılarında bol miktarda bulunan kefal balığının, bu tarifle birlikte gerçekten başka bir kulvara yükseleceğinden eminim. Kefal balığı ile ilgili bilinmeyen bir çok konuyu "Kefal Hakkında Tüm Bilgiler" isimli yazımda bulabilirsiniz. 

Izgara ve  yağda kızartma olarak tükettiğim kefal balığını Kemal Başer arkadaşımız kavurma olarak yapmış ve bu şekilde çok lezzetli olduğunu belirtti. Bende bu tarifi sizler için paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Bu arada kefal kavurma tarifini bizimle paylaşan Kemal Başer'e teşekkür ederiz.

Kefal Kavurma - Malzemeler

  • 2 Adet Kefal
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1  Adet Kırmızı Biber
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak (isteğe bağlı arttırılabilir)
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • Ay çiçek Yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik (isteğe bağlı)
  • Toz Biber

Önce zıpkınla iri iki adet kefal vuracağız 🙂 Kefallerin pullarını sıyırıp içlerini güzel bir şekilde temizliyoruz. İç organlarınızı temizlerken kefallerin karın zarlarını bıçakla sıyırarak temizlemeyi ihmal etmeyin. İç kısımda kalan siyah renkli mide zarı kefalin tadını bozacaktır. Sırt yüzgeçleri de kesilip fileto alma işlemine hazır ediyoruz. Aşağıdaki resimde filetosu alınmış balıklar, üzerinde tek kılçık kalmayacak şekilde hazır edilip, dilimlenir.

kefal fleto resmi

Daha sonra kavurmanın sebze kısmını hazırlıyoruz. 1 tane yeşil, 1 tane kırmızı biberi irice dilimleyin.   1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Birkaç diş sarımsağı istediğiniz boyutlarda doğrayın. Sarımsak miktarı isteğe bağlı ben 5 tane kullandım. Hepsini tavaya atın ve kafi miktarda ay çiçek yağı ile kavurun.

kefal kavurma tarifi resim1

Ayrı bir tavada da dilimlenmiş olan kefalleri çok az ay çiçek yağı ile pişiriyoruz. 1 dk sonra bir yemek kaşığı kadar tere yağı katıp pişirmeye devam edin. Balık pişmeye yakınken sebze ve kefalleri aynı tavada buluşturuyoruz . Burada dikkat edilecek kısım sebzeleri balığın olduğu tavaya katmaktır. Birbirlerine aromalarını katıp iyice karıştığı sırada tuz, karabiber ve kekik atıp işlemi bitiriyoruz. Afiyet olsun 🙂 Bir sonraki yapışımda içine pişme anında defne yaprağı ve mantar eklemek olacak. Kefal kavurma tarifini deneyenlerden yorum bekliyorum.

Özellikle zıpkınla avlanılan balık türleri ile ilgili birbirinden güzel balık tariflerini Zıpkın Avı Türkiye Forumda paylaşmaya gayret edeceğim. Forumu cep telefonlarınızla rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lütfen arkadaşlarınıza forumdan bahsedin ve onları foruma üye olmaya teşvik edin. Sizlerin destekleriyle Zıpkın Avı Türkiye olarak her geçen gün biraz daha büyüyerek kocaman bir aile olacağımıza eminim. 

Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

Forumdaki Faydalı Konu Başlıkları

Alıntı
Gönderildi : 22/10/2019 10:39
Cüneyt beğenme
Paylaş :

©2020 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account