Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Fırında Kaşarlı Balık Tarifi | Minekop – Kötek – Harmadar
Merhaba sevgili dostlar. Bu yazımda sizlere parmak ısırtacak fırında kaşarlı balık tarifimi tüm detayları ile aktarmaya çalışacağım. Zıpkınla avladığım balıkları ızgara yapmaktan bıktığım için zaman buldukça değişik tarifler deniyorum ve hoşuma giden tarifleri sizler için forumda paylaşıyorum. Zıpkıncı ve oltacıların kara gün dostu kefal ile ilgili paylaştığım kefal kavurma tarifine göz atmanızı tavsiye ederim.
Eğer zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız Forumdaki Serbest Dalış ve Zıpkın Avı Malzemeleri bölümünde diğer zıpkın avı malzemeleri ile ilgili faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca Zıpkınla Balık Avı Nasıl Başlanır? konulu yazıya göz atmayı unutmayın.
Avlamasını ve tadını çok sevdiğim, adı yöreden yöreye değişen bir balık olan Minekop (Kötek, Karakulak, Harmadar) bu tarifin baş rolünde olacaktır. Hemen malzemelere geçelim.
Fırında Kaşarlı Balık – Malzemeler
- Minekop
- 3-4 Diş Sarımsak (isteğe bağlı arttırılabilir)
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- Rendelenmiş kaşar
- Ay çiçek Yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Toz Biber
Balığın pullarını sıyırdıktan sonra içini güzel bir şekilde temizliyoruz. Resimde gördüğünüz karakulağı 2 yetişkin olarak yemeyi planlıyoruz Daha sonra balığı ortadan ikiye ayırıp dilimliyoruz. İsterseniz fileto çıkartıp balığı kılçıksız olarak pişirebilirsiniz. Resimdeki minekop iri bir balık olduğundan kılçıklar, balığı yerken problem teşkil etmez. Bu sebeple balığı sadece buyuk dilimler şeklinde parçalıyorum.
Büyük parçalar halinde dilimlediğimiz karakulağı bir kabın içerisine alarak üzerine sıvı yağ, tuz, toz biber, sarımsak, iki tutam kekik ve yarım çay kaşığı karabiber ekliyor ve baharatları iyice ete yediriyoruz. Balığı baharatladıktan sonra isterseniz streçleyerek buz dolabında bekletebilirsiniz. Ben buna gerek duymadım. Parçaları güveç tepsisine derisi tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Balığın üzerinde ay çiçek ya da zeytin yağı gezdirip 200 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. İsterseniz tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatabilir, isterseniz açık şekilde fırına atabilirsiniz. Balık yağlı ve etli bir balık olduğundan, balığı folyo ile kapatmadan fırına verdim.
Fırında iken balık biraz kendi suyunda pişecek,tepsideki su bir miktar azalıp harmadar parçalarının iç kısımları pişince (kızarınca) tepsiyi fırından çıkartın. Tepsinin içerisine istediğiniz miktarda tereyağı ekleyin. Ayrıca parçaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyduktan sonra tepsiyi tekrardan fırına sürün.
Tepsinin içerisindeki suya dikkat edin. Bu su tamamen bitmemeli. Tepsiyi fırına verin ve kaşarların eriyip biraz kızarmasını bekleyin ve sonra yemeğimiz hazır. Tere yağı ve balığın suyu şahane bir aroma oluşturuyor. Harmadardan bir parça koparıp balığın suyuna batırarak yemeyi ihmal etmeyin. Afiyet Olsun.
Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.
Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları
- Nefeslenme Teknikleri : https://www.spearfishingturkey.com/forum/nefeslenme-teknikleri/
- Agaşon Tekniği : https://www.spearfishingturkey.com/forum/agason-teknigi/
- Kulak Eşitleme : https://www.spearfishingturkey.com/forum/kulak-esitleme-teknikleri/
- Zıpkın Avı Mevzuatı (yasaklar-güncel para cezaları): https://www.spearfishingturkey.com/forum/zipkinci-mevzuati/
- Balık Türleri (resimli anlatımlar) : https://www.spearfishingturkey.com/forum/balik-cesitleri/
- Balık Tarfleri : https://www.spearfishingturkey.com/forum/balik-tarifleri/
- Zıpkın Seçimi : https://www.spearfishingturkey.com/forum/su-alti-tufekleri-zipkinlar-tum-markalar/