Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İnanılmaz isabetsiz atışların sebebi

13 Mesajlar
8 Üyeler
16 Beğeniler
1,647 Görüntüleme
Berkay
Mesajlar: 18
Konuyu Başlatan
(@berkays)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar herkese,

Dün yaptığım dalıştan sonra zıpkınımı odun kömürüne dönüştürsem daha mı verimli kullanmış olurum diye düşündüm. Atışlar o kadar isabetsiz ki ister istemez böyle düşündürttü. Düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım. Şiş gayet düz, şiş kanalında problem yok. Aklımı kurcalayan tek bir şey var, kapalı kafa ahşap bir zıpkın kullanıyorum ve bir süre bunu yatay pozisyonda sakladım. Bundan dolayı lastiklerden birinin uzunluğunun ya da esneme katsayısının değiştiğini düşünüyorum. Lastikler serbestken düzgün durmuyor. Bunun ne kadar etkilediğini kestiremiyorum çünkü şiş yamuk çıksa zıpkın kapalı kafa olduğu için çıkarken arkasının kafaya çarpması gerekmez mi? Bu lastiği düzeltme şansım var mı?

c2
w1

Yanıt
12 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@berkays isabetsizliğin birçok nedeni olabilir.

Lastik çok bayat ise yine olabilir. lastikteki yamukluğun bir etkisi olmaz. Daha önce isabetli idi de şimdi mi böyle oldu? lastik ne kadar kullanılmış?

lastik eskimiş sertleşmiş veya gereğinden kısa kesilmiş ise   ince şişlerde vibrasyona ve isabetsizliğe yol açar.

Belki de şiş kafaya çarpıyordur bunu farkedemezsiniz. veya kafadan çıktıktan sonra vibrasyon  dolayı sapıyordur.

Bilgileri detaylı yazarsanız ona göre yorum yapabilir ve çözüm önerebilirim.

Yanıt
Berkay
(@berkays)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 18

@sohayli Merhaba, lastikleri 4 ay önce yeniledim. Evet eskiden gayet isabetliydi ama şu sıralar sorun olmaya başladı.

Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@berkays lastiğin performansı sıcak sularda farklı soğuk sularda farklı olur. 4 ay önce sular gayet sıcaktı.

Soğuk sularda lastik sertleşince güçsüzleşir ve sertlikten dolayı  tüfek daha çok teper  bununla beraber atışlar bozulur, menzil azalır. Sular çok soğuk ise yumuşak lastikler kullanılmalıdır. hatta mümkünse yumuşak ince çift lastik ile biraz daha kalın şişler kullanmak gerekir. Yazın kullandığınız lastiğin soğuk sularda aynı performansı vermesini bekleyemezsiniz.

Yanıt
Haktan N.
Mesajlar: 792
(@dreamdiver)
Trofe Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar, lastiklerden kaynaklandığını zannetmiyorum  görüldüğü üzere o dengesizlik metal palamuttan kaynaklanıyor oda normal zaten. Eğer Lastikten kaynaklanıyor ise zaten lastik değişimi dışında yapacak birşey yok. Muhtemelen şişiniz yamuk ve azda olsa bu yamukluk etkiliyor isabet oranını.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Yakınında bu işten anlayan birine göster olmadı imalat yapan bi kaç ahşapçıdan yardım alabilirsin sana seve seve yardım edeceklerdir..

Yanıt
Mesajlar: 136
(@ganos)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Kapalı kafa yerine açık kafa kullan, açık kafa alıp takma imkanın yoksa el becerin varsa dramel tarzı aletle kafanın kaplin yerlerini güzelce kes/kestir ip bırakma için bir parça bırak yeter. Çevirme lastik ve ip palamut kullan, ahşap zıpkında metal palamut kullanılmamalıdır. Su soğuduğu için lastik performansı da düşmüştür. Ahşap zıpkının iyi usta tarafından yapılması da gerekir , bel verme, şişme, yamulma varsa o zıpkından hayır gelmez.

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Benim görüşüm şiş ince geliyordur. Zıpkın gövdesi lastikleri kaldırmıyordur.

Zıpkın kuruluyken şişin kanalına tam oturup oturmadığına emin olun. Gövde şişin tarafına doğru bükülüyorsa atış esnasında şişi bozar. 
40x40 bir köpüğü suyun içinde hedef yapın ve atış deneyin. Şiş hep aynı çekilde üste sapıyorsa gövde lastikleri kaldırmıyor demek, eğer sağa sola sapıyorsa lastikler dengesiz. Eğer aşağı sapıyorsa aşırı güçlü lastik, kelebeğin üstte olması etkiliyor anlamına gelir. 
Gövdeye bir şey yapılamaz, ancak kısaltılır. Sağ sol durumunda lastikler yenilenir düzgün bir markayla. Aşağı sapma durumunda kelebek ters çevirilir, olmadı şiş kalınlaştırılır. 
tek lastik kombinasyonlar hız kazandırır ama dengesiz olur. 
Bunların dışında her atışta farklı yerinden vurursan hedefi anlaki sorun sende, ağılık, kol kuvveti, duruş, bileğin pozisyonu, eldiven kalınlığı bile etkiler.

Yanıt
ozansefer
Mesajlar: 90
(@ozansefer)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba kafa apneaya benziyor. Apnea amatok kapalı kafa zıpkın almıştım yıllar önce ilk dalışımda bir sinarit ve tral aldım ama balıklar neredeyse yırtıyordu atışlarım yukarı gitti hep. Nedenini bulmam uzun sürmedi kafa zıpkın kuruluyken yukarıya doğru esniyordu. Yeni lastikleriniz güçlü olduğu için kafayı esnetiyor olabilir. İzmire gittiğim de çağlar ava uğradım Ali bey olmaz öyle şey dedi mağazadan bi zıpkını kurdu ve oradada esnemeyi gördük. Kapalı kafa aparatının değişeceğini dışa geçen değilde içe giren bi kafa çıkaracaklarını söylemişti ama neyaptılar bilmiyorum. O gün bu gündür kapalı kafa zıpkın kullanmam 😀

Yanıt
ozansefer
Mesajlar: 90
(@ozansefer)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Fotoğrafa bakarsan kafaesnediği için atışlar hepyukarı gitti.

528

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce
Gönderen: @berkays

kapalı kafa ahşap bir zıpkın kullanıyorum

Açtığınız konuya bilgi ve tecrübe dolu bir sürü yorum yapılmış ve gerekenler söylenmiş. Ahşap tüfekte neden plastik kapalı kafa, metal palamut ve kaplinli lastik kullandığınızı pek kavrayamadım. Bir yerden ahşap gövde temin edilmiş ve el yapımı bir şeyler ortaya çıkarılmaya çalışılmış gibi.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Berkay
(@berkays)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 18

@can Varsayılan özellikler bu şekilde geldiği için. Bir tercih etme durumu yok yani. El yapımı ortaya çıkarılmadı, Apnea fabrikasından çıktığı gibi kullanıyorum hala. Tavsiyeleri aldım teşekkürler.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@berkays anladım. Tüfeğinizin fabrikasyon olabileceği hiç aklıma gelmedi ondan sordum. Keyifli dalışlar ve iyi forumlar dilerim.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account