Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Bu kadar talihsizlik olmaz

4 Mesajlar
4 Üyeler
10 Beğeniler
750 Görüntüleme
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Selam forum üyeleri. !!

Uzun bir zaman oldu forumu boşladım farkındayım 😀  Bu yüzden bi geri dönüş yapayım hem arşivden birkaç şey paylaşayım hem başımıza gelen şu şanssız,kara günü paylaşayım dedim.

Bu dalış olayı öyle bir olay ki dostlar her yerden her yöreden insanlarla tanışıp,arkadaş olup, bir şeylerinizi paylaşabiliyorsunuz. Benim bu arkadaşımda tam bu şekil. Facebooktan tanışıp dalışa gittik aradan aylar seneler geçti aile olduk,dost olduk,ahbap olduk .. Sporumuzun tadını beraber çıkarttık,balıklarımızı beraber yedik,muhabbetlerini ettik,birbirimize yardım ettik.

Tarih 23 Eylül 2019.. Tarihleri böyle yazıyorum ki kalıcı olsun,yıllar sonra bu yazıyı okuduğumda bi hatırası olsun 😀

Arkadaşımla beraber planımızı yaptık ve yollara düştük gecenin bir yarısı. Yolda ne hayaller kurduk,ne kurgular,ne olasılıklar yaptık bunu hepimiz biliriz.. Bilader şurası iyi levrek yapar,şurda bi çipura vurdum geçen sefer var yaa misali 🤣 🤣

Ben dalış malzemelerimi çoğunlukla teknemde bırakırdım ki bu günde öyle bir gündü yoldan geçerken takımlarımı aldık ve yolumuza devam ettik . Bunu neden belirttim ilerde yazacağım 😀

Gecenin karanlığında avlanacağımız meraya vardık ve çadırımızı kurduk. Sabah 6da kalkıp dalacağız

Hava serin,yaz bitmiş tam mevsim dönümü büzüşe büzüşe uyuyoruz ama değer 😀 Boş dönülse bile o eziyete katlanılır.

Sabah 6 alarmı ile hemen ayağa dikildim. Yıllardan beri mevzu dalış oldu mu alarmın çalmasına değil,titreşimine uyanırım. Okula giderken kalkmam dalışa giderken kalkarım.

Sabah ayazında daha arkadaşım uyanmaya çalışırken bir güzel giyindim ama bir şeyler eksik. Suya  gireceğim ama eksik olan bir şey arıyorum. Ağırlık kemerim yok ortalıkta. Her yeri arıyorum yok. Moral bozukluğu ve heves kırılması hemen yaşandı zaten. Zıpkının,elbisenin bile yedeğini yanında taşıyan ben ağırlık kemerini bulamayınca çok kötü olmuştum ve nerede unuttuğumu düşünmeye başlamıştım. Daha arkadaşım hazırlanmadan durumu ona bahsettiğimde ve benim giremeyeceğimi ama söylediğimde benimle birlikte üzülerek o da aramaya başladı. Aklımıza tek bir yer geldi. O da dün gece malzemelerimi aldığımız tekne.

Hemen apar topar yola koyularak 70 km yolu son sürat gelerek limana vardık.

Birde ne görelim benim kemer ve kurşunlar tam arabayı park ettiğimiz yerde öylece duruyor. Gecenin o saatinde dalgınlığıma gelmiş görmemişim. Ayrıca ümidi tamamen kesmiştim çünkü bizim limanda hırsızlık had safhadadır hemen her şey çalınır.

Kemeri bulduğuma sevinirken arkadaşımla beraber geçireceğim dalış gününe yazık olmasına bir o kadar da üzülmüştüm. Çünkü kendisi taa Manisadan İzmire geliyordu ve sabah suyu boş yere kaçmıştı.

Hava sert olmasına rağmen bunca zahmete,eziyete değsin diyerek tekneyle gitmeye karar verdik ve bize en yakın dalış noktasına hemen yelken açtık.

Saat 11 gibi sabah suyumuza kavuşmak sonunda nasip olmuştu. Birazda ümitliydim çünkü daha geçen gün bu mera balık kaynıyordu. Eylül ayı bu meralar çok kefal yapar ve hiçbir agaşonunuz boş geçmez.Daha dün bu merada dört dizgi dolusu kefal vurmuştum. Bari hiçbir şey olmasa kefal vururuz diyerek kendimizi avuttuk ve hazırlandık.

IMG 2239

 Bu fotoğraf o günün dününe ait ve bir dizgi dolusu vurduğum kefaldi. Dizgi dolmuştu ve dinlenmek için çıktığım ara çekmiştim fotoğrafı. Devamını çekmemişim.

Suya nihayet girebildik ve merada dağıldık.

Birimiz sağa birimiz sola gittikten beş dakika sonra daha agaşon bile yapamamışken arkadaşımın sesini duydum ve yanına gittim.

Arkadaşım girer girmez bir eşkinaya atışını yapmış ancak ıska olmuş ve şiş gidip kamyon tekerleğine saplanmış.

Uğraş allah uğraş şiş ordan çıkmıyor. Tüfeğinide yeni aldı daha şişi orda bırakmaz. Ne yollar denediysek şiş ordan çıkmıyor. Kamyon tekerleği bide o kadar ağır ki kaldıramıyoruz

1 saat uğraş verdikten sonra şişi tekneye bağlayarak çekmeyi denedik.

Dalış yine ziyan oldu ve ben sudan çıkarak tekneyi kontrol ettim. Ne kadar yol verdiysem de şişi bir türlü kurtaramadık ve bırakmak zorunda kaldık.

Tüm gün şanssızlıkla geçiyordu ve moralimiz aşırı bozuktu.

Arkadaşımı ne kadar uğraşsam da bir daha suya girmeye ikna edemedim. Hazır üstüm giyinikken 1 saat gireyim dedim ve atladım suya.

Daha 15 dakika olmadan 3-5 kefal vurmuştum ve merayı biraz daha dolaşarak dönüşe koyulmuştum. Tam tekneye 30-40 metre kalmışken son agaşonlarımı denemek için yattığımda bulanıklığın içinden fişek gibi beliren ve adeta zıpkınımın ucunda poz veren levreği gördüğümde öyle bir şaşırmıştım ki şaşkınlıkta tetik çekmeyi unutmuştum hayvanda geri dönüp gitmişti.

Birkaç gırtlak sesinden sonra korkusuz levrek tekrar aynı pozu verdiğinde ben artık o kadar şaşkın değildim ve güzel bir atışla acılar içinde yüzen levreği seyrediyordum.

Dizgiye levreğide aldıktan sonra dalışımı hemen bitirip tekneye çıkmıştım. İçimden nasipmiş bee diye söylendim. O kadar bahtsızlığa rağmen levreğimi dizgimde taşımak çok harika bir duygudu. Benim için özel bir levrekti. Hala son saliseleri gözümün önünde canlanır rahmetlinin.

IMG E2284
IMG 2313

Dönüş yolunda hava epeyce sertlemesine rağmen sağ salim evlerimize varmıştık ve geçen bu günü yüzümüzde bir tebessümle sonlandırmıştık.

Herkese sağlıklı günler...

 
Gönderildi : 27/05/2020 01:02
Samet K., Rıdvan (scotchsoda), Barracuda and 2 people reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
 

Tebrikler Kaan, geçtiğimiz seneye kadar badimle olan dalışlara gidiyor aklım böyle anıları okudukça. Talihsizliklerin yaşandığı gün başımıza gelen olaylar can sıksada zaman geçtikçe tebessüm ile hatırlanıyor o anlar ve iyi öyle olmuş deniyor. Forumu boşlamaya covid 19 kapsamında cezalar getiriyoruz haberin olsun. Bu kadar boşlama 😆 😆

 
Gönderildi : 27/05/2020 03:43
kaancalam and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @kaancalam

Sabah ayazında daha arkadaşım uyanmaya çalışırken bir güzel giyindim ama bir şeyler eksik. Suya  gireceğim ama eksik olan bir şey arıyorum. Ağırlık kemerim yok ortalıkta. Her yeri arıyorum yok. Moral bozukluğu ve heves kırılması hemen yaşandı zaten.

Çok iyi bilirim o duyguyu. İlk zamanlar çok başıma gelirdi. Zıpkın avına gidip zıpkını evde unutan bir zıpkıncıyım ben 😀 Ama sonradan sistemi oturttum tabi.

Unutkanlıklar, aksilikler, talihsizlikler, ufak tefek kazalar, yaşanan onca tehlikeli durumlara rağmen dalış ve zıpkın avı hobisi her zaman ağır basmaya devam edecektir.

Av paylaşımı her zamanki gibi süper. Forumu çok boşlama özletme kendini.

 
Gönderildi : 27/05/2020 19:13
kaancalam reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Gene harika av hikayesi ile sahalardasın :))) 👍

 
Gönderildi : 27/05/2020 20:39
Barracuda and kaancalam reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account