Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Rüzgarın götürdüğü yere - 7

5 Mesajlar
4 Üyeler
6 Beğeniler
984 Görüntüleme
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Herkese iyi akşamlar. Bu gönderi artık arşivin sonlarından. Bitti bea ! Virüs nedeniyle gidemedik dalışlara dayandık arşivlere.

Arşivi kurcalayıp güzel geçen av anılarını,hikayelerini sizlerle paylaşıyorum. Dümdüz fotoğrafını çektiğim balıkları değil,manzarası hikayesi güzel balıkları dökmeye çalışıyorum. Levreklerle bi münasebetim olmalı ki sürekli levreklerle oluyor bu gönderilerde. Napalım seviyoruz kendilerini. Kış aylarını sevmenin tek yanı

Çayınız hazırsa yavaş yavaş başlıyorum anlatmaya..

Şubat 2019, meralarımda levreğin efelik tasladığı zaman. Her zamanki gibi hazırlıklar yapılmış,hava durumu kontrol edilmiş,levrek vurmaya odaklanılmış ve yola çıkılmış. Rotamız Urla , hava yazdan kalma desek yeri..

Arkadaşımla beraber günün ve güneşin tadını çıkararak öğleye doğru aheste aheste Urla'ya vardık. Dalıştan önce keyif birinci planda biraz aslında . Boyoz,gevrek,çay İzmir usulü kahvaltımızdan sonra dalacağımız adayı belirledik,öğlen suyu için adamıza yelken açtık. Yelken bile açamadık deniz dümmdüz

Meramıza varıp demirimizi attıktan sonra giyinmeye başladık. Benim arkadaş hiç kışın girmediği için yazlık elbiseleriyle suya girecekti ve girdi de. 10 dakika sonra titreyerek geri geldi. Çareler tükenmez dedik ve üzerine bir scuba elbisesi geçirdik. İki kat oldu baktık terliyor bile tamam oldu dedik üşümezsin. Bir ağırlık kemeri daha taktık ve attık suya. Şamandıra gibi yüzdüğünü görünce de gülmekten yerlere yattık. Dalışı başlamadan bitmiş oldu.

Ben ise o gün ilk kez kendi yaptığım kamera aparatını deneyecektim. Pprc boruları birbirine kaynatarak alüminyum kanallı tüfeklere geçmeli takılabilen bir aparat yapmıştım. Görüş açısıda tam şişin ucunu görüyordu. Aparat güzel olsada insan kamera ile daldığı zaman ava odaklanamıyor akıl ve uğraş hep kamerada oluyor.

Tüfeğimde o zaman Yakayasub yakuza 105 . Biraz tüfekten bahsedeyim. Şiş kanalı yamuk,aldığımdan beri. Atış yaptığınız zaman şiş hiçbir şekilde dümdüz çıkmıyor. Şiş hafif yollu yamuk. Bu tüfekle balığı vurabilmeniz için arada yarım metre olması gerekiyor aksi halde şiş bir çıkıyor artık nerelere giderse.. Bir zıpkıncının balığı kendine yaklaştırmasını öğrenmesi için harika bir tüfek 😀

Kamerayı taktım,tüfeği kurdum ve hemen garanti levrek vuracağım bir noktaya palet vurdum. Su yemyeşil,görüş az tam tüfeğimin sevdiği sular. Balıklar yaklaşıyor hemen 🙂

Güzel bir nefeslenmenin ardından güzel bir agaşon ve ilk atış ilk balık

IMG 3808
IMG 3806
IMG 3807

Bu görüntüleri almayı başarıp aparatı test ettikten sonra kamerayı çıkarıp ava devam ettim. Diğer levreklerin görüntüleri yok ne yazık ki

IMG 3740
IMG 3739
XVUW5425

Kendimize kadar levrek vurduktan sonra dalışı bitirdik ve akşamına levrekleri nerede yesek diye hiç düşünmedik. Dooğru Urla'ya geri döndük tabi ki..

asdasd

İskeleye bağlandıktan sonra bu güzel manzarayı ve Urla'nın kış sakinliğini içimize sindirdik.

IMG 3034

 Hemen bir levreği temizleyip parçalayıp denizci usulü teknede ne malzeme varsa onu kullanarak zeytinyağında tencerede pişirip ziyafet çektik. Zeki Mürenler,Bülent Ersoylar,Tanju Okanlar'da o gece yemekteydi.

Geceyi güzelce sonlandırdıktan sonra sabahına yeni maceralara uyanmak için tulumlarımıza girdik.

Sabah uyandığımızda sıcak çayımızı sabah ayazına karşı yudumladık,kayıntımızı yaptık. Bugün hava güzeldi. Rüzgar kendini hissettiriyordu.

Bu seferki rotamızı başka bir adaya çizerek açtık yelkenimizi özgürlüğe doğru.

Yine atladık buz gibi sulara düştük balık peşine. O gün levreklerden pek iz yoktu ama yinede nasibimizi aldık. Poseidon baba boş çevirmez asla. Balık vermezse başka bir şey verir. Dalga sesi verir , rüzgar verir , tuz verir . Boş döndüğünüze asla üzülmeyiniz , denizde gün geçirebildiğinize sevininiz.

IMG E3023
IMG 3876

O günüde böyle değerlendirdikten sonra limanımıza doğru yola koyulduk. Çok çabuk geçen 2 gün ve güzel anlar yaşamıştık.

Akşamını da güne yakışır şekilde yaşayıp noktayı koyduk.

Evet sevgili okur,yazının sonuna geldin..

Bir Rüzgarın Götürdüğü Yere yazısını daha sizlere aktarabildim.

Güzel günler yakın. Kısa bir süre sonra yeni avlarla,yeni yazılarla forumu şenlendireceğimizden eminim.

Herkese sağlıklı mutlu günler. İyi geceler...

 
Gönderildi : 27/05/2020 23:23
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
 

Bu av anıları, fotoğraflar, youtube videoları iyi mi geliyor yoksa daha kötü mü hissettiriyor artık ayırt edemez oldum. Tam niyeti iyice bozup kendimi sulara atarım diyordumki havalar bozdu. Bir yandan plankton bir yandan rüzgar görüş yoktur diye kendimizi kandırıp evde oturmaya devam ediyoruz. Nefesine ve kalemine sağlık Kaan. Arşivde bittiyse artık bol bol balıkçı tezgahı izleriz 😆 😆 Benim arşivde biraz daha levrek varda hikayeleri yok, hep kim vurduya gittiler garibanlar. 😆

 
Gönderildi : 27/05/2020 23:38
kaancalam reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@zencuk çok teşekkürler. Geçen hafta 40 derece olan İzmir şuan 17-18 derece. Nasıl bir havaysa bi türlü bizde anlayamadık. Neyseki zamanında daldıp durmuşum fotoğraflarını çekebilmişim.

 
Gönderildi : 28/05/2020 00:40
zencuk reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Şimdi bu rüzgar gene arkadaşı  nereye götürmüş  diye baktım gene güzel yazıyla süslenmiş  anlatımlı bir konu resim ve balıklar zaten her zaman  güzel ,birde  senin rüzgar ava götürüyor bizimkisi hep bulanıklığa :)) Nefesine sağlık diyelim.Biz beğen butonu gibi olduk tebrik beğenden başka işe yaramıcaz bu gidişle 😃😄

 
Gönderildi : 02/06/2020 22:29
kaancalam reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@kaancalam  Fotoğraflar, avlar ve av günü anlatımı ile her zamanki gibi şahane bir paylaşım. Nefesine sağlık. Paylaşımlarınla foruma renk kattığın için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 02/06/2020 23:36
kaancalam reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account