Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İlk Dalış

5 Mesajlar
3 Üyeler
5 Beğeniler
1,537 Görüntüleme
arda_shadow
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@arda_shadow)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Selamlar bundan bir süre önce bu siteye entry açmıştım. 1 hafta önce Kuşadası Milli Park ve koylarında ilk dalışlarımı gerçekleştirdim. Tahmini olarak 7-8 m civarlarına daldım . Bunu da en alttan yukarıya bakarak ve apartmanda bir katın 3 m olduğunu baz alarak yaptım yanlış olabilir.Siteden öğrendiğim teknikleri uyguladım. İlk önce nabzımı düşürdüm daha sonrasında 3 1 6 temposunda nefeslendim ve daldım. 1 senedir spora gitmediğim için nefes sürem biraz azdı 40 sn civarında . Kendimi de çok zorlamak istemedim biraz gezindikten sonra yukarı çıktım.Okuduğum sığ su bayılmalarından olsa gerek . İlk 1-2 dalışta inanılmaz basınç hissettim kulak eşitlemeyi tam yapamadağımdan olsa gerek .Maks 10-15 sn daha durabilirdim. İyi mi kötü mü ? Hiçbir fikrim yok . Güzel balıklar gördüm ve her dalışta ayrı bir heyecanlandım . Galiba bu işin sonu zıpkına doğru gidiyor :)) .  Daha sonraki dalışlarda hiç zorlanmadım hatta yutkunma refleksi ile bile eşitledim kulağı fakat tabandayken inanılmaz fazla yutkanma ihtiyacı hissetim bunun nedenini bilmiyorum 1-2 dalışta direk çıkmak zorunda kaldım çünkü yutkanmak istiyor vücut fakat yutkunamadığım için efor harcadım ondan dolaylı hemen yüzeye çıktım.Bazı daldığım yerler 10 m yi geçmiş olabilir tam bilemiyorum ama su derinliğinden sanırsam normalde pırıl pırıl olan su dibi gözükmüyordu ışık ulaşamadığından galiba ve dipten baktığımda yukarıya ışık hüzmelerini görmek aşırı keyifliydi.Yaşım 18 ve kendimi geliştirebileceğime inanınyorum. Güzel bir kameram olsa çekim yapıcaktım fakat elimde 1-2 kayıt var. 144p nin bile altında görüntüler . GoPro almayı düşünüyorum.Farklı önerisi olan varsa öneriye açığım iyi forumlar 🙂

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
4 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@arda_shadow merhaba ilk dalış maceranı bizlerle paylaşmışsın keyifle okudum. Bu işin sonu illaki zıpkına gider insan olarak "avcılık" dürtümüz kodumuza işlenmiş 😀 Karada-havada-denizde her yerde avcılık insanı kendine doğru çekiyor.

Nefes tutmak, serbest dalış teknikleri ile ilgili ilerleme kaydetmek için bol miktarda dalış yapmak gerekiyor. Başlangıç için  ördek dalışı ve kulak eşitlemeye odaklanmanı tavsiye ederim. Nefes tutmak ilerledikçe artan bir kabiliyet. Nefes tutma ile ilgili Nefes Tutma Problemi Püf Noktalar isimli yazıyı ve o bölüm içerisindeki diğer yazıları okumanı tavsiye ederim.

Naçizane birkaç tavsiye vermek isterim.

Yüzeyde nefeslenirken rahatlama nefeslenmesinin toplam süresini çok uzatmamaya gayret et. "3 saniye al-1 sn bekle- 6 saniyede ver-1 sn bekle /3 saniye al ... nefes alırken derin değil diyaframdan alt ciğeri kullanarak normal nefeslen.

Ciğerlerini patlarcasına doldurmamaya çalış. Nefes alırken tek hamlede önce alt ve sonra üst ciğer dolacak şekilde tek seferde al.

Nefes aldıktan sonra nefesi gırtlakta hapset. Bunu yapmak zaman ister. Normal zamanda bir nefesl al ve nefesi ağzından bırakmaya başla. Hava ağzından çokarken "k" sesi çıkarmaya çalış ve bu sırada havayı kes. Sonra bırak tekrar kes gibi. En güzeli gargara yaparken suyun boğazından aşağı kaçmasını nasıl engellediğini tecrübe et. Bu şekilde durumun farkına varırsın.

Dalışa geçmeden önce su üstünde bir kez kulak eşitleme yap.

Ördek dalışı sırasında ayak bileklerin araba gazına basar konumda olsun. Paletlerin suya dik konumda ve aynı anda girsin. Dalış için ilk yaptığın hamle kuvvetli olsun ve paletlerin suya girdiğinde ellerinle kendini dibe çekecek son bir hamle yapabilirsin.

Ağırlık ayarın dalış yaptığın derinliğe uygun olsun. Aldığın nefesi gırtlakta hapsedersen yutkunma ihtiyacı hissetmezsin. Şu an için kendini çok zorlama. Dalış refleksin geç devreye giriyor olabilir. Dalış ve zıpkın avı tecrübe istiyor. Sığ sularda yeterince nefeslenerek, kendini zorlamadan bol bol dalış yapman lazım. İyi forumlar.

Yanıt
arda_shadow
(@arda_shadow)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@can Yorumunuz için çok teşekkürler . Bir sonraki dalış maceramda dikkat edeceğim . Bu arada şnorkeli satıhta nefeslendikten hemen sonra ağzımdan çıkartıyorum. Bunu çoğu yerde okuduğum için ayrıca dikkat ettim dalarken

Yanıt
(@ozbaltus)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 35

@arda_shadow Dalarken şnorkeli ağzından çıkarmadıysan aşağıda yutkunma isteği olmuş olabilir mi, tahminde bulunuyorum sadece.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozbaltus şimdi bende merak ettim @arda_shadow "siteden öğrendiklerimi uygulamaya başladım" yazdığı için şanorkel ile dalış yapmış olabileceğine hiç imkan vermedim. Çünkü forumda her bahsi geçtiğinde şnorkel ağızdayken dalış yapılmaz diye belirtiyoruz. inşallah böyle bir durum yoktur 🙂

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account