Zıpkın Değişimi ve ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkın Değişimi ve yaşadıgım zorluk

4 Mesajlar
3 Üyeler
5 Beğeniler
817 Görüntüleme
CorsairTR
(@corsairtr)
Mesajlar: 14
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Arkadaşlar merhaba , yeni aldıgım acık kafa divermaster 100 luk zıpkınım geldi , bugun dalgalı yarı görünür bir denizde deneme fırsatım oldu. Oncesinde shark 3 75 lik zıpkınım vardı, az az agaşon ogrendikce aşağıya inip yakından gecen balıkları rahatlıkla vuruyor uzaktan gecenlere sansımı deniyordum ancak tek lastik ve boyuttan ötürü vuramıyordum. Yeni zıpkında kalama misinasi atlatma veya acık kafa kurma konusunda sıkıntı yasamadım fakat gel gelelimki tetik tepki süresi ve tetiği baya ezmem gerekmesi vs derken zıpkına bir türlü alısamadım , çift lastik primeline 14 lük stok lastiklerde atıs sırasında inanılmaz bir tepme oldugunu anladım. Dibime gelen bir kefali bile vuramadım sonrasında agasonu bırakıp dip balıkları ve sübye avına gectim zıpkını kontrol edememek canımı cok sıktı. Siz zıpkıncı abilerime sormak istiyorum ben ilk zıpkınımda balıga dogrultur atardım bunda nisan almaya calıstıgımı farkettim ve atarken kafa öne kalkıyor. Ben bu zıpkını nasıl kavrayacagım? Kabzeyi cok mu sıkmam gerek çift lastiklerde ? Acık kafalarda nişan alma ve tepme kontrolu icin bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim. Saygılarımla.

 
Gönderildi : 19/07/2022 23:17
ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Yeni zipkinin hayırlı olsun.

Çift lastikte sertleşme sıkıntısı kullandığın zıpkında olabilir. Söylediğin markayı daha önce kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Ama aklıma gelen önerileri söyleyim belki faydasını görürsün.

Kaloma misinasini fazla gergin tutarsan ip atlatma pimini gerer tetiği sertlestirir. Bunu bı tık gevşek kalabilir sikmayacak şekilde. Birde lastik ölçülerini yazarsan dogru kombinasyon olup olmaidigini kontrol edelim. Sığ sularda 0-3metrede tepme ve patlama yapmasi normadir.

Eğer az bilgin varsa zıpkın kafasını sokup ucuna biraz kurşun ekleme yapabilirsiniz. Tabiki en son çare olarak. (15-30gr. Kadar yeterli olur.

 
Gönderildi : 19/07/2022 23:38
Xentospy and CorsairTR reacted
CorsairTR
(@corsairtr)
Mesajlar: 14
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc Yanıt için teşekkür ederim. Diverman divermaster stok kombinasyonu hicbisey degistirmedim , 14 mm çift primeline var. Bugun çift kalama olarak ip atlatma pimine sardım hatta makaradan gererek gergin kullandım ondan olmus olabilir bir sonraki dalısta soylediginizi deneyecegim. Ben zaten max 5 10 metre hatta okadar bile inmiyorum. 2  3 metre civari otlak bi yer bulup içine inip saklanıp kefal mırmır bekliyorum genelde x)

 
Gönderildi : 19/07/2022 23:53
Xentospy and ONR6NKOC reacted
Xentospy
(@xentospy)
Mesajlar: 95
Yeni Üye
 

@corsairtr Zıpkının gücünü çok etkilemeyecek seviyede ip palamutların boyunu biraz uzatabilirsiniz. Lastiklerin gücü düşeceği için tepme azalacaktır. Aynı şekilde güçte. Bir diğer yolda kısa lastiği kurma finine gerin, uzun lastiği ortadaki fine. Büyük ihtimalle tepme çok çok az olacaktır. Ama tabiki lastikleri de tam verimli kullanmamış olacaksınız. Atış ivmesi ve mesafesi düşer.

 
Gönderildi : 20/07/2022 07:16
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account