Sonunda kulak sorun...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Sonunda kulak sorunum çözülüyor!

7 Mesajlar
5 Üyeler
19 Beğeniler
934 Görüntüleme
Arif Mücahid
(@arifmucahid)
Mesajlar: 48
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhabalar dostlar, sizlere serbest dalış maceramdaki zorlu süreçten biraz bahsetmek isterim.

Geçtiğimiz aylarda Alpaslan hocadan serbest dalış eğitimimi aldım. Baya inatçı kulak sorunlarıma rağmen eğitimi tamamladım. Kulak sorunumu biraz anlatmam gerekirse;

Ördek dalışı ile 3M derinliğe inince kulağımın içinde dehşet bir basınç hissediyorum, sanki kulağım içerden bıçaklanıyormuş gibi bir acı. Ne kadar kulak eşitlersem eşitleyeyim bir türlü açılmıyor. Ama ayak üstü şekilde durunca baş bölgesindeki basınç azaldığı için yine zorlaya zorlaya kulak eşitleyince açılıyor.

Bir yandan eğitimi tamamladığım için sevinçliydim öte yandan baş aşağı dalamadığım, ve kulaklardan dolayı çok enerji ve dip süresi kaybettiğim için moralim bozulmuştu. Hocanın tavsiyesi üzerine bir KBB doktoruna gözüktüm, muayene sonrasında ilaç yazdı ve 1 hafta sonra dalışa gidebilirsin, açılırsa açılır, açılmazsa yapacak bir şey yok dedi. Tabii canım sıkıldı, direkt hocayı aradım durumu anlatınca antrenmanla çözülmeyecek sorun değil, sen haftaya dalışa gel dedi. Biraz endişeli biraz heyecanlı bir şekilde antrenman dalışını beklemeye başladım.

Dün tekrar antrenman dalışına gittim, ayak üstü 8,9 M indikten sonra kulaklarım tamamen açılmış, rahat bi şekilde dipte süzüle süzüle tahmini 13M derinliğe kadar gittim. Kulakların basınca alıştığını düşünerek ördek dalışı ile inmeyi deneyince yine benzer şekilde zorlandım ama kulaklar artık ilk günkü kadar inatçı değildi. 3 saat boyunca sürekli 3 - 5 m aralığında dalıp kulakları denedik ve günün sonunda 6.2M ye baş aşağı bir şekilde indim. Tabii bu dalışta bile 3M de tahmini 10 sn sadece kulağımı eşitlemeye çalıştım. Ama günün sonunda bunu yapabilmiş olmak, yol kat etmiş olmak hedefime daha da yakınlaştığımı hissettiriyor.

 Bu süreç bedenen değil ama ruhen baya yordu. Bir çok defa bırakmayı düşündüm ama Alpaslan hoca ben kendimden vazgeçsem de vazgeçmedi, sağolsun, buradaki av hikayeleriniz ve resimlerinizin de baya faydası oldu 🙂 İnşallah sonraki antrenman dalışında artık kulaklar zorlanmadan dalabilirsem tez zamanda av resimlerimi ve hikayelerimi paylaşırım sizlerle 🙂

Herkese iyi forumlar.

 
Gönderildi : 25/07/2022 10:47
Barracuda, Rıdvan (scotchsoda), 2000watt and 4 people reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Çok geçmiş olsun. Dalışlarda bünyeninde bi adaptasyon süresi oluyor.  Dalışa gittiniz ilk 3-5 dalisinizda nefes sureniz az iken diğer dalışlarda süre artıyor. Kulakta aynı sekilde. Zamanla kulaklarda alışıyor. Bünyede alisiyorm tekrardan çok geçmiş olsun. Siz yinede bir sure fazla derinleri denemeyin..

 
Gönderildi : 25/07/2022 16:55
Rıdvan (scotchsoda), 2000watt, Xentospy and 1 people reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Eğitim almanız büyük bir başlangıç buna sık sık dalışarıda ekledimi aşılmayacak sorun yok sizin adınıza sevindim yakın zamanda av anılarınızı bekliyoruz o zaman 👍👍

 
Gönderildi : 03/08/2022 00:42
Arif Mücahid
(@arifmucahid)
Mesajlar: 48
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@ridvan İnşallah Rıdvan abi, dün tekrar antrenman dalışındaydım azar azar ama ilerleme kaydediyoruz, 8 -10 dalıştan 2 3 tanesinde çok sıkıntı çektim ama diğerleri gayet iyiydi. Özellikle benim gibi kondisyonu 0 olan birisi için aşırı yorucuydu ama insan uğraşınca aşılamayacak sorun yok cidden.

 
Gönderildi : 04/08/2022 11:04
 Dwoz
(@dwoz)
Mesajlar: 16
Yeni Üye
 

allah allah problem neymişki kulakta, bazen kulak çöpünden dolayı kulak zarının esnemesini engelliyebiliyor benimde eşitlenmiyordu ne kadar zorlasamda olmuyordu, doktora gittiğimde içinden pamuk bayada birikmiş pislik çıkardı sonra düzeldim

 
Gönderildi : 05/08/2022 00:16
Arif Mücahid
(@arifmucahid)
Mesajlar: 48
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@dwoz Hocam anladığım kadarıyla östaki borusu çok esnek değil ve deviasyon var burunda yani burun kemiğinde eğrilik var. Bundan dolayı bi kulak eşitlenirken bir kulak eşitlenmiyor bazen.

Ayrıca östaki borusu esnek olmadığı için biraz daha fazla dalış yapmam gerekiyor alıştırmak için.

Antrenmanlarda az az ama devamlı bir ilerleme görüyoruz şükür.

 
Gönderildi : 06/08/2022 11:32
Barracuda and 2000watt reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@arifmucahid ilerleme kaydetmenize sevindim. Umarım yakında istediğiniz gibi dalış yapar seviyeye ulaşırsınız.

 
Gönderildi : 07/08/2022 19:05
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account