Meralarda karşılaşt...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Meralarda karşılaştığım durum bilgisi

4 Mesajlar
4 Üyeler
7 Beğeniler
786 Görüntüleme
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba,

Tecrübeli hobidaşlarımızın ilgisini çekecek bir konu var, mutlaka öğrenmemiz lazım.

Geçen ay yaptığımız dalışlardan birinde merada taşlardan suya iner inmez suda bol miktarda balık gördük, daha girdiğimiz yerde bu kadar balık varsa dolaştıkça büyük balıkları da görürüz diye moralimiz yüksek başladık, o kadar çok balık vardı ki akvaryum misali bir deniz izledik ve hiç balık vuramadan çıktık sudan.

Dün yaptığımız avda aynı durumu bir daha yaşadık. Sürüler halinde sayısını binlerle ifade edebileceğimiz küreler halinde balıklar vardı. Hatta girer girmez bir karış civarında levrekler de gördük ama hedefimiz profesyönelleşmek olduğu için ve doğa sevgimizden dolayı dokunmadık tabiki. Zaten çok da yaklaşmadık. Suda 20mye kadar görüş vardı.

Bir kaç ay önce aynı durumu yine yaşamıştık.

Aklımıza şu geliyor, küçük balığın olduğu yerde büyük balık olmaz mı? Papaz balığı, sokar, papaz balığına benzeyen beyaz bir balık, taş aralarında irili ufaklı az miktarda çupra gördük, onun haricinde 4 saatlik avda 1 tane sivriburun aldık 1 tane de barracuda gördük onu da alamadık ne yazıkki.

Bu meralarda küçük balıklarla kiloluk balıkların ilişkileri var mı? Hangi hava şartlarına göre nasıl tepki verirler? Yardımcı olabilir misiniz?

2 meramız Adana yumurtalık çevresi, 1 meramız da Mersin civarı.

 
Gönderildi : 21/03/2021 09:16
Spin and Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Merada ufak balık ve papaz balıkları varsa avcı balık merada dolanıyordur. Tahmininiz doğru. Doğru merada doğru av stilini uygularsanız hedefe ulaşırsınız.

Kucuk 1 karış boyundaki levreklere biz çakırganya diyoruz. Onlar çok sürüler halinde akıyorsa pek iri levrek peşinden gelmez. Şans ile gelirse olabilir . Başka büyük avcı baliklar supriz yapar. Sizin oralarda orkinos pek çıkmıyor bildiğim kadarı ile. Lica ya falan denk gelebilirsiniz.

Admin @can Akdeniz'e daha hakim oda konuyu gördüğünde cevaplayacaktir. Sağlıcakla Dalin

 
Gönderildi : 21/03/2021 11:56
Ferhat
(@ferhat)
Mesajlar: 272
Üye Palazı
 

@sezerenturk abi bende ağırlıklı olarak yumurtalık bolgesinde dalış yapyrm mera olarak güzel noktalar var ve kıyıda yem balığı da çok fazla kefal sargoz papaz balığı vs ancak benim gördüğüm kıyıya kadar giren balıkçı tekneleri ağ atıyor ve civardaki avcı balık türünü kontrolsuzce avlıyor ama yumurtalık da levrek ve kofona ya ara ara denk geliyorum bir tanesini almak nasip oldu levrek ise hemen hemen her dalisimda denk gelip vurduğum türden umarım beklediğiniz avları yapma şansınız olur hayirli dalışlar dilerim 🙏

 
Gönderildi : 21/03/2021 21:47
Barracuda reacted
GKHN YRN
(@trofesor)
Mesajlar: 44
Yeni Üye
 

bu kadar çok yemlik 'ince' balık merada rahat rahat geziyor, en dipte taşların arasından taa orta hatta üst suya kadar çıkıyor ve turluyorsa; merada avcı iri balık yok demektir

🙂

yemlik balıklar aşağı tabana yakın ve taşların arasında ise; pelajik yani orta ve üst sudaki iri balıklar meradadır, hele ki tüm balıklar sizin küçük bir hareketinizle ya da nefes vermenizle kaçışıp saklanıyorsa, o zaman iri balıklar hemen oralardadır

🙂

yemlik balıklar orta ve üst suda geziyor, öbekler halinde gruplaşıyor ve ürktüklerinde grup olarak hızlıca oradan oraya hareket ediyorsa; o zaman merada dip balığı olan sinarit vb. gibi avcı balıklar  vardır

🙂

en azından bizim ege bölgesi için bu çoğu yerde böyledir

 
Gönderildi : 22/03/2021 15:03
Cnytzgr1, Spin, Barracuda and 1 people reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account