ilk defa başıma gel...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

ilk defa başıma geldi...

9 Mesajlar
6 Üyeler
2 Beğeniler
1,245 Görüntüleme
Deniz Baykal
(@ates_robi)
Mesajlar: 13
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

demekki yüzmeyi çok iyi bilmek bazen bizlere yetmiyor.2 gun önce kuşadası pamucak sahilindeydik ailecek.aşırı dalgalı deniz vardı hava rüzgarlı tabi.çocuklar kenardayüzerken gözüm onlardaydı.çünkü deniz çok garipti.dalgalar daha drinlerdeyken kırılmaya başlıyordu tuhafima gitmişti.ben denize girmemiştim otururken sahilde 2 kişi denizden telaşla çıktı arkadaşlarının boğulmak üzere olduğunu söylediler.bende bilmiyorm reflekse herhalde cebimden telefon,arabanjn anahtarını yere atarak düşünmeden koşarak fırladım.ama bilinçsizce yapmamamız gerekiyor onu anladım zaten koşarakgittim nefes nefese kaldım boyumu aşan yerlerdede dalga tepemden geçiyordu iyicetehlikeye girdim(adamı kurtaralım derken kendim boğulacaktım)ama adama iyice yaklaştım,geri geri yüzmeye çalış dedim beni duydu ve dinledi zorla geri geri biraz yüzdü ayakları yere değdi ve kendini kaybetti.arkamdan bir genç daha gelmiş görünce.adamı aldı sahile göturdü.ben kulaç atıyorum ama deniz sanki geri çekiyor beni zorla yaklaştım ayaklarim dibe değince rahatladım.ama sahile geldiğimde dermanim kalmadı.oturup kaldım.tek sevindiğim adam kurtuldu.ama gerçekten cok korktum.hayatta aklimdan çıkmaz bu olay.

 
Gönderildi : 16/07/2020 17:22
Mesut57 reacted
Mustafa Erol
(@mustafa-erol)
Mesajlar: 47
Yeni Üye
 

Öncelikle geçmiş olsun .Hava bugünlerde baya bozuk .Sabah iyi bir ölü dalga ve akıntı ,öğleden sonra şiddetli rüzgar ve dalga .Dikkat etmek lazım .Denizde çırpınan birine müdahale etmek zordur tabiki .Ben almadım ama dalış eğitiminde mesela badiye nasıl ilk müdaheleyi yapıyorsun o bile var .Biz milletçe spontane yaşamayı seviyoruz.Keşke bunların eğitimi daha sık ve ucuz olabilse .

 
Gönderildi : 16/07/2020 17:40
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Aynı olayı arkadaşımın 7 yaşındaki kızını kurtarmak için yasamdim ve neredeyse ben boguluyordum..

Asla aklıma gelmezdi cunki iyi yuzerim ama o gelen dalgalar ve çığlık atan bir çocuk tamamen bütün dengemi bozdu .

Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık ve karaya çıkardım ama o kadar sersemledim ve su yuttumki yüzüm kireç gibi oldu.

Ben dalış eğitimi aldım senkop geçiren biri nasıl karaya çıkarılır yada o anki sırada olsa nasıl müdahale edilir eğitimini aldım ama yinede ilk yardım eğitimini tamamiyle almak lazım ne zman ne olacağını bilinmez.

 
Gönderildi : 16/07/2020 21:24
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
 

Dalmak ayrı yüzmek ayrı hele can kurtarmak bambaşka bir olay neyseki kazasız atlatmışsınız geçmiş olsun

 
Gönderildi : 16/07/2020 22:35
Zek
 Zek
(@zek)
Mesajlar: 125
Yeni Üye
 

Çeken akıntı ya da rip akıntısı denilen duruma maruz kalmışsınız. Böyle durumda kıyıya paralel yüzmek bitkinlik riskini en aza indirir ve tam tersi akıntı yakalandığında kıyıya daha çabuk varılır. 
bu akıntı tipi koy olmayan düz sahillerede hakimdir. Kayalık ve koylar da akıntı kıyıya paralel olur. Kayalıklarda dalgaların yüzen ya da Dalan kişiyi kayalara vurma ihtimali vardır. Derinde olsa kayalık kıyılarda dalga tehlikelidir.

Ayrıntılı anlatım için Akut’a teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/07/2020 22:56
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@ates_robi acaba rip akıntısı denen şeye denk gelmiş olabilir misiniz. Geçmiş olsun.

images (1)

 
Gönderildi : 16/07/2020 23:05
Deniz Baykal
(@ates_robi)
Mesajlar: 13
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@bbatuhan gecmis olsun kardesim.bende yarim saat oturup kaldım kalkamadim yerimden.

 
Gönderildi : 17/07/2020 14:08
Deniz Baykal
(@ates_robi)
Mesajlar: 13
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can büyük bir ihtimalle rip akıntısına denk geldim.

 
Gönderildi : 17/07/2020 14:11
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Aslında beni dalga aldı üste çıkardı sonra iskeleye vurdu o an kendime geldim ama Allah'tan merdiveni elimle yakaladım.kacirsaydim boqu yemiştim.

 
Gönderildi : 17/07/2020 14:24
Deniz Baykal reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account