Dalış eğitimi fayda...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış eğitimi faydalımı?

8 Mesajlar
5 Üyeler
11 Beğeniler
933 Görüntüleme
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

Aslında yeni başlayanların en çok ikilemde kaldığı bir konu.

aslında çok şey yazmak isterim ama kimsenin de bu yazıyı okuyup da gözünün bozulmasını istemem. burada vurgulamak istediğim eğitimin yeni başlayan birisine gerçekten çok faydası olduğu ve hem dalış hem öz güven konusunda gerçekten yararlı olduğudur.

Kendimden örnek verirsem malzemelerimi alıp ilk dalış yaptığım anla şu anda gerçekten büyük farklar var.bu arada süper amatör lig'in deyim toplasanız 35 dalış yapmışımdir,fakat 3 günlük aldığın eğitimde o kadar çok şey öğrendim ki gerçekten hala bunun faydasını görmekteyim.

Eğitimin ilk 2 gününde birçok teorik ve pratik dalış ve bilgi öğrenmeme rağmen eğitimin 3. Günü 5 metre suyabile inememistim.

Yorgunluk, eğitim stresi, ve oto kontrolün kaybolması benim için büyük bir etkendi.

Yani kısacası ilk günlerinde ve ondan sonraki haftalarda 5 metrelere inemezken , 30-35 Dalis sonrası (tabii nefeslenme çalışarak)  bile benim için büyük farklar oldu.

Bunda en büyük katkı aldığım egitim ve egitmenim.

Bugün antreman dalisina gittim bazı konularda tereddütlerim ve yapamadığım bazi sıkıntılar vardı ki bugün bu sıkıntılarının %95 ini çözdüm ve biraz performans dalışı gibi bir dalış yaptım kondisyonum yettiği kadar .(daha fazla kondisyon çalışmalıyım)

5 metrelere inemez ,kulak esitliyemez diyafram ciğer komplike kullanamazken 

Bugün güzel bir süre elde ettim ve çalışmaya devam .

IMG 20200712 221819

Burdaki amacim yanlış anlaşılması gerçekten eğitimin faydası olduğu ve bundan sonrada kişinin kendisini eğitmeye devam etmesi gerektiği yöndedir.

Tabi hoca ve diyalog çok onemli. Kalın saglicakla.CALİSMAYA VE DALMAYA DEVAM.

 
Gönderildi : 12/07/2020 22:35
Barracuda and 2000watt reacted
Zek
 Zek
(@zek)
Mesajlar: 125
Yeni Üye
 

Eğitim hiç bitmez, 20 senelik scuba 10 senelik zıpkıncıyım. Her dalış başka şey öğreniyorsun. Bu gün ilk defa opencell elbise giydim mesela. Şimdiye kardar tüm elbiselerimde içi jarseli, havlulu elbiselerim oldu ama opencell ilk defa denk geldi aldım. Bariz sıcak tutuyormuş. Giymesi de çok zor değilmiş. 
Her malzeme, her mera, her dalış noktası bize Yeni bir şey öğretiyor. 
nefes gelişimi antrenmanla olan bir şey. Mesela 10 metreye kadar kulak açmıyorum ben. Derinliğe de vücut alışıyor. Mesela en önemli eğitim suyun üstünde nefes alıp suyun altında burundan çok yavaş yavaş vermek. Basit ama ciğer kapasitesini en çok arttıran şey. Öğrendikleriniz vücuda öğretmek biraz zor oluyor ama sonuçta vücutta öğreniyor.

 
Gönderildi : 13/07/2020 00:22
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Eğitimin her türlüsü faydalıdır. Fakat her zaman daha derinler ve daha uzun süreler sevdası öldürür. Hedeflenen şey hangi tarihde hangi mera ne balık yapar, sığı sulardan nasıl trofe alınır gibi şeyler olması lazım. Derinler ve uzun apnea süreleri benide cezbetmiyor değil fakat 1m sudaki taştan 4 tane kilo üzeri eşkina çıkartığımızdaki mutlulukda yetiyor 🙂 Sonuçta öncelik karaya canlı çıkmak, sonra belde balık olması

 
Gönderildi : 13/07/2020 12:21
ONR6NKOC and 2000watt reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

@zencuk aslında saat fotoğrafını paylaşmanın sebebi derine indim diye gösteri yapmak degil eğitimi aldıktan sonra kişi kendini egitirse daha rahat ve daha ileri götürme şansı olduğuydu.

Bu dalışta performans dalışı yaptık yani zıpkın avı için yapılan bir dalış deil serbest dalış teknik özelliklerini taşıyan bir dalisti.

Çünki hala çok görüyorum eğitim almanın bana ne yararı var gibi bir çok soru ve bazıları garip bazılarında güzel cevaplar.

Süper amatör Lig i'nde olan birinin gözünden eğitimin önemi anlatan bir başlık açayım dedim.

 
Gönderildi : 13/07/2020 13:13
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Zıpkınla dalis ile serbest dalış çok farklı bir durum (nefes açısından) mesela serbest dalış yaptığınızda 20 metre dalabilirsiniz. Elinizde zıpkın vb. Yok tamamen rahat bir durum söz konusu avcı iç güdüsü yok aşağı inerken nereye konayim derdi yok. Serbest dalislarda nefes daha fazla olur vücut ve beyin daha serbesttir. Ama elinize zipkını aldığınızda iş tamamen değişiyor. Buda nefesi tamamen etkiliyor . Doğru yere mi konacagim avcı iç güdüsü doğru zamanlama yapabilecek miyim çağrı atma vb. Faktörler nefesi olumsuz etkiliyor. Sağlıcakla dalin..

 
Gönderildi : 13/07/2020 13:51
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Kısa sürede çok güzel bir ilerleme tebrikler 👏👏👍Gerek apnea süresi gerekse dalış derinliği olarak eğitim alınmasa bile zamana yayılan bir ilerleme kendiliğinden gerçekleşiyor.

Ancak eğitim alarak bu zamanı kısaltmak büyük bir kolaylık ve konfor sağlıyor. Ayrıca deneme-yanılma yöntemi gerçekten çok çileli bir yol (bizzat yaşadım)

 
Gönderildi : 13/07/2020 19:58
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

@can eğitimin en büyük faydası hocam videolar ve yazılan yazılar bazen yanıltıcı yada yanlış bilgilere sahip olabiliyor.

Eğitim bunun biraz önüne geçip sizi 6-8 ay ileri atıyor cunki doğru teknik öğrenildiğinde insan kendini daha iyi geliştirip daha güzel sonuçlar alabiliyor.

Zaten eğitim ilk safra asıl mücadele bundan sonra sık falis yaparak tecrübeye dönüşüp meyvelerin toplanmasına kalıyor.

Şahsen daha cooooooooooooook fırın ekmek yiyip fırıncının sözünden cikmamam lazım.

 
Gönderildi : 13/07/2020 20:33
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

Buradan aldığım eğitimin ve gerekse çok dalış yapamama rağmen evde ve işte nefes antremanlari yaparak (hoca destekli) biraz kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Geçen hafta sonu hocamı arayıp dalış eğitimine gittim ve bazı eksiklerim olmasına rağmen (kondisyon ve dalış yapmadım) gayet güzel sonuçlar aldım.

Daha pismeme çok var biliyorum ama gerçekten çok araştırıp çalışıyorum.hirs yapmadım egom hiç yok sadece her geçen gün daha çok ilgi duyuyorum ve kendimi siniyorum.

2 video çekti hocam saolsun ve biraz tatbikat yaptık.

 

Dalış derinligi ve süreleri yazmadım belki yanlış anlaşılır diye düşündüm ve en önemlisi bu dalışlar eğitmen eşliğinde yapıldı yani hocam yanımdaydı ve tam desteği hep vardı saolsun.

Buradan Alparslan Kulakaç hocamada çok teşekkür ederim.sabrindan ve ilgisinden dolayi.

 

 
Gönderildi : 28/07/2020 20:21
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account