Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

uyumlu maske bulma sıkıntısı

5 Mesajlar
2 Üyeler
9 Beğeniler
550 Görüntüleme
Mesajlar: 78
 momo
Konuyu Başlatan
(@momo)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

merhabalar,

bir süredir acemi biri olarak zıpkın avı ile ilgileniyorum. önceleri hava ile irtibatımı kesmeden avlanmaya çalışırken artık kısa süreler de olsa agaşon tekniğini kullanarak avlanmaya çalışıyorum. ancak maskenin su alması gibi bir problemim var. maskem mares rover dc. her yolu denedim, traş oldum, maskenin içindeki havayı da çektim ancak yine de olmadı.

bir süre araştırmalarım sonucu her maskenin her yüze uymadığı bilgisine ve maskenin nasıl denenmesi ve yüze uygun olup olmadığını anlamak için silikon kafaya geçirilmeden ve burundan nefes almadan maskeyi hafifçe surata bastırmak gerektiğini, ve kuru ortamda bunun sonucunda maskenin suratta yapışık kalması gerektiğini öğrendim. ardından mares viper, mares ondo, cressi big ayes, cressi matrix, cressi aye evolution, cressi calibro gibi maskeler denedim ancak sadece cressi matrix’te tıpkı kendi maskemde olduğu gibi suratıma yapışma ama kısa bir süre sonra(5-6 saniye) hava alıp düşme olduğunu gördüm.

sorum şu; denediğim tüm maskeler mi yüzüme oturmuyor, yoksa anlattığım süreçte ben mi bir yerde bir yanlış yapıyorum? diğer maskeler yüzüme kuru ortamda oyurmuyor bile. yardımcı olursanız sevinirim zira maske su alırken agaşon yapmak imkansıza yakın.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba @momo ;  her maske her yüze tam oturmuyor burası doğru. Maske alırken yapmış olduğunuz testte doğru.

Maskeyi yüzünüze yapistirdiktan sonra karada denizdeki gibi basınç olmadigi için  5-6 sn sonra düşmesi normal. Bu süre zarfinda da burundan istemsizde olsa az miktar hava kaçabilir maskenin düşmesi bu yüzden.

Diğer bir sebep sakal yada biyik var ise yine maske yüze tam oturmayabilir. İnce ve uzun yüz hatlarına sahipseniz yine yüzünüze her maske olmayacaktır test edip almanız daha mantıklı.

Diğer bir konuya değinmek gerekirse sizin kullandığınız maskeyi  daha çok scubacilar tercih ediyor .  Serbest dalış maskeleri biraz daha farklı.

Bütçenize göre bu maskeleri inceleyebilirsiniz

Pathos falco

C4 falcon

Apnea spearo / apex

Bir iki model daha vardı isimleri aklıma gelmiyor. @zencuk hemen devreye girer isimleri tamamlar 😁 top sende @zencuk

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
 momo
(@momo)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 78

@onr6nkoc merhaba,

maskeler arasındaki fark nedir acaba?

Yanıt
ONR6NKOC
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Katılım : 4 sene önce

Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Mesajlar: 1231
Gönderen: @momo

@onr6nkoc merhaba,

maskeler arasındaki fark nedir acaba?

Scuba maskelerin görüş açısı daha az olur serbes dalış maskelerinde görüş daha fazla.  Fark nasıl ayırt ediliyor diye sorarsan serbest dalış maskeleri yani bizim kullandığımız maskelerin iç hacimleri daha az yani maskenin yüzüne yapışan kauçuk etek kısımları daha kısa oluyor. scuba maskelerin iç hacimleri  biraz daha fazla oluyor. Genel itibari ile daha kalın çerçevelere  sahipler.

Bizim isimiz avcılık olduğu için daha fazla görüş açısına ihtiyaç duyuyoruz . Resim ile göstermek gerekirse aşağıdaki iki maskenin farkını görebilirsin. Pathos falco ve Mares Rover

images (2)

images (3)
images (4)

Yanıt
 momo
(@momo)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 78

@onr6nkoc anladım. bir de sizin söylediğiniz maskeleri deneyeyim.

sağ olun öneriler için.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account