Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış elbisesiyle ilgili 2 soru: Kaşıntı ve kulakları vantuzlama

18 Mesajlar
8 Üyeler
21 Beğeniler
1,727 Görüntüleme
kindi
Mesajlar: 50
Konuyu Başlatan
(@kindi)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

1-Yeni aldığım 5.5 mm. Hydra marka giysiyle dalış gayet konforlu geçti. Ama dalıştan sonra eve gittiğimde oluşan kaşıntı kıyafetten mi yoksa 4 saat bedenime yapışık kalmış olan bebe şampuanından mı kaynaklandı emin olamadım. Sizde de kaşıntı oluyor mu ve bebe şampuanı yerine cilde zarar vermeyen başka bir şey kullanan var mı merak ettim.

2-10 metreye daldığımda kulak eşitlemem çok zor oldu. Kıyafetin başlığı kulağımda vantuz etkisi oluşturdu çünkü. Bunu engellemenin bir yolu var mıdır? Kulak hizasında iğneyle başlıkta açılacak minik bir iki delik iyi olabilir demişti bir arkadaş, doğru mudur bu?

Teşekkürler.

Yanıt
17 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@kindi saç ve saç derisi için üretilen şampuanlar malesef elbise içerisinde cildimize uzun süre temas edince bazılarımız için kaşıntı vb. Durumlara yol açabiliyor.

Ben yıllardır hassas ciltlere özel duş jeli kullanıyorum. Burada dikkat edilmesi gereken şey bence kullanılan duş jeli-şampuan miktarını çok iyi ayarlamak gerek.

Mesela ben ufak su şişesine 4 damla duş jeli koyuyorum. Elbise giyip çıkarma konusunda tecrübe kazandıkça duş jeli miktarını azalttım. Ufak su şişesine 3-4 damla duş jeli elbiseyi giymek için yetiyor.

Elbise başlığı için @bbatuhan nın da belirttiği gibi kulaklara çok az su almak en güzeli olacaktır. İyi forumlar.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar. Kaşıntı için dalışta yapsanız elbise içi kurumuş olabilir. Bu kaşıntıya sebep olabilir. Herkesin cildi bir olmadığı için ilk oncelik olarak şampuanı değiştirin.

Kulak eşitleme yada vantus konusuna gelince elbise kulağına küçükte olsa delik açmayın. -10 metrelerdeki dalislarda kaza ara elbise içine su girmesi bile kulak zarına ciddi zararlar verebilir..  Elbise yeni olduğu yüzünüze fazla yapışması normal. Başlığı taktıktan sonra kulaklarıniza vantus etkisi yaptıysa. Suya girmeden önce ellerinizde başlığı birkere kulak kısmından gerdirin ve bırakın..

Diğer bir düşündüğüm ise her iki soru için elbise sizi biraz sıkıyor olabilir mi,???

Sağlıcakla Dalin..

Yanıt
kindi
Mesajlar: 50
Konuyu Başlatan
(@kindi)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Teşekkürler.

Hayır elbise pek sıkmıyor. 185 boy, 85 kilo, XL beden almıştım. Rahatım içinde.

Şampuan yerine doğal başka bir şeylere bakacağım bakalım.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Ben dede kaşıntı sorunu olmuştu ilk etapta.

Eğer elbiseniz yeniyse bebe sampuniyla bir kovada 1-2 gün bekletip iyice durulayın derim.sifir elbiselerde yapışkan lar olabiliyor ve mesela ben de bu yüzden kaşıntı yaptı.ben elbiselerimi aldimi 2 gün suda bekletip bebe şampuanı yola yıkayıp iyice duruluyor.

Şuanda hiç bir problemim yok çok şükür ama 1 senedir hep bebe şampuanı kullanıyorum alışkanlık yaptı normalde de onunla yıkanmaya başladım.😇

Diğer bir çözüm olarak ben omer marka yağ aldım antialerjik yazıyor ve baya akışkan 1 litre suya 1 kapak koyuluyormus amaaa daha kullanmadım şu kısıtlamalar maffetti valla beni.

Yani kaşıntıya güzel bir çözüm olacak gibi bir yağ tadiyok kokusu yok yağ gerçi kaşıntı problemim bebek şampuanıyla ama Dalin sadece geçti.

2.sorunun bende cevabı benim için çok net eğitimde aldığım bilgiyi paylaşayım.

Dalış yapmadan önce elbise ıslanan kadar kulaklarımı biraz su alıyorum yani yata pozisyonda suda vururken iki elimle başlığı biraz yanlara çekip suyu içeri kulaklarıma girmesini sağlıyorum çok deil azıcık.bu sayede 10-15 metrelerce kulak eşitlemek daha kolay oluyor.cunki başlık içinde hava yok şu oluyor ve siz hava burnunuzdan iterken basıncı kafalık içindeki azıcık şu esitliyor.

Hiç kulağıma şu kaçmadı zaten öyle havuz gibi deil azıcık kulaklara su alıyorum .

Eğitimde bunun antrenmanlarda yaptık ve çok faydası oldu.

Elbiseyi sakin delmeyin aman he yazık günah.

Hatta dipnot eğitim almadıysanız muhakkak eğitim alın bir çok konuda faydası olacaktır.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
Haktan N.
(@dreamdiver)
Katılım : 4 sene önce

Trofe Üye
Mesajlar: 792

@bbatuhan Batu güldürdün beni tatsız kokusuz diyerek, tadınamı baktın yoksa 🤣 Omer Oil for Wetsuit Dressing: Amazon.co.uk: Clothing

Evet O.M.E.R'in yağı anti alerjen ve şampuan sabun filan kullanmayın onlar sadece yıkanmak için saatlerce cildinizin onu emmesi doğal olarak kaşıntı yapabilir. Haklısın Başlık içine dalıştan önce su almak önemli yoksa artan basınçla beraber başlık ve kulak arasında kalan hava sorun çıkartır ve elbise sıkışmasına neden olur.

Gelelim senin bebe şampuanı ile yıkanmana, valla bunu yapıyorsan dahi burada yazma bari 🤣 🤣 🤣

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@dreamdiver valla abi ben sizleri artık aile gibi görüyorum o yüzden sıkıntı yok ama.bebe şampuanı en güzeli.

Arabayı hatta motorumu bile bebe şampuanıyla yıkarım.

Bu arada ben yağın tadına baktım.icerigi ne diye parmağımı daldırdım bolca böyle niye yaptım !!cildime dokunmayan midemede dokunmaz düz mantık benimkisi ama sıkıntı yok yaşıyorum.

Kimse yemesin ama kötü örnek olmayayım.

Yanıt
Haktan N.
(@dreamdiver)
Katılım : 4 sene önce

Trofe Üye
Mesajlar: 792

@bbatuhan yani senin bu mantıkla gidersek Johnson Bebe yağıyla da balık kızartabiliriz, sevdim bu kafayı, neyse içtiğin ondan bana da versene 🤪 🤪 🤪 🤢 🤮

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Katılım : 4 sene önce

Sığ su avcisi
Mesajlar: 1116

@dreamdiver bizim yeni badi farkli abi aramiza aldik soner ben batuhan uzak meralarda oytun onur 4 lusu yada beslisi olucaz artik

Yanıt
Wolfenstein
Mesajlar: 293
(@wolfenstein)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Yıllardır şampuan yerine saç kremi kullanırım. Konsantrasyon olarak uygun kayganlığa ulaşabilmek için giyineceğiniz suyu hazırlama sürecinde şampuana kıyasla bir miktar daha fazla koymak gerekiyor. Elbisem smooth bu arada ve ne kadar kolay yırtılabildiğini bilenler bilir. Marka vermem doğru olur mu bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki hiç o pahalı markaların ürünlerini almadım. 7-8 liraya bütün marketlerde bolca bulunan saç kremi markalarından alıyorum. soyunduğumda kalan 3-5 tel saçımın da pamuk gibi olduğunu her dalış sonrası hissediyorum. 🙂 Şampuanlarda bulunan ve insan sağlığı için oldukça zararlı pek çok maddeden de korunmuş olduğumu söylemeliyim. (Örneğin sodyum laurel sülfat, köpürmeyi sağlar) Denemenizi tavsiye ederim. Şampuan gibi cildinizi kurutmadığı için cilt enfeksiyonları, sivilceler ve koltuk altı gibi noktalarda şişkinlikler ve bezeler gibi dalış yapanların karşılaştığı durumlarla da uzun zamandır karşılaşmıyorum. Elbette ki her bünye farklıdır ve kimi insanlarda belki de farklı etkileri olabilir. Denemekten zarar göreceğinizi sanmıyorum.

Yanıt
1 Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@wolfenstein en güzeli Dalin pamuk gibi yapıyor adami😎😎

Yanıt
tuncay
Mesajlar: 26
(@tuncay)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

1-2 ay önce sıkça konuştuğumuz bir konuydu bu. Arkadaşların dediği gibi, alerji durumu kişiden kişiye değişen bir şey. Bende bebe şampuanı bile sorun olmuştu. En sonunda suyla elbiseyi giymeyi öğrendim. Nispeten altı giymek kolay oluyor. Yalnız kayganlaştırıcı malzeme olarak sadece su olduğundan, elbiseyi yırtmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor. Üstü giyerken de önce kolları giyip, sonra elbiseyi yırtmamaya özen göstererek, başa doğru katlama ve tek hamlede, olabildiğince iç yüzeye az temasla başı geçirme hareketini yaptıktan sonra gerisini düzeltmek kolay oluyor.

Kulak problemiyle ilgili olarak bence literatürde geçtiği gibi, daha dalmaya başlamadan, su üstündeyken kulak eşitlemeye başlarsanız, sorun yaşamazsınız gibime geliyor. Bazı arkadaşların yaptığı yanlış bir konu da, dibe inerken, kulak eşitlemek için, basınç hissini beklemek. Biraz performans kaybı yaşatabilir ancak, hem suyun yüzeyinde yapılmaya başlanan, hem de basınç hissi beklenmeden yapılan sürekli kulak eşitleme hareketi, kulakla ilgili yaşanan sorunları oldukça azaltacaktır diye düşünüyorum.

Sağlıklı dalışlar.

Yanıt
kindi
Mesajlar: 50
Konuyu Başlatan
(@kindi)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Verdiğiniz değerli bilgiler için hepinize çok teşekkür ediyorum. Deneyeceğim bunları.

Yanıt
kindi
Mesajlar: 50
Konuyu Başlatan
(@kindi)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Evet, kıyafetim yeni. Ben de bu sporda yeni sayılırım. Epey bir şey okudum seyrettim. Şu sıralar da yeni aldığım Jak Baeno'nun kitabını okumaktayım, hatta oradan aldığım bilgi ile şampuanı denemiştim:

"Elbise giyerken şampuanlı su ile ıslatılması gerekiyor. Soğuk havada ıslak elbisenin içine girmek gibi tatsız ama kaçınılmaz bir işlemi konforlu hale getirmek mümkün. 2 litrelik termos içindeki şampuanlı sıcak su, ava sıcacık başlamak için yeterlidir."

Ama şampuan bana yaramadı. "Hassas ciltler" için olan bir duş jelini denemek mantıklı gibi. Mesela 9 TL'ye satılan şu ürünü gördüm: https://www.rossmann.com.tr/isana-med-dus-jeli-ultra-hassas-250-p-sr19080010

Omer yağ ise 100 liralık fiyatıyla biraz pahalı. Aklımdan zeytinyağı gibi doğal bir şey kullanmak geçti ama elbiseye zarar vereceği için vazgeçtim. Bebe yağları da içindeki mineral (petrol bazlı) yağlardan dolayı sağlık için sıkıntılı.

Bir de yabancı forumlarda su bazlı kayganlaştırıcı jel kullanan olmuş. Tabi bilmiyorum nasıl olur 🙂  Ama şu duş jeli ekonomik. Onunla da bir sıkıntı yaşarsam sadece sıcak su kullanmayı denerim.

Tekrardan herkese teşekkürler.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@kindi ben duş jeli kullanamiyorim inanılmaz kasindiriyor.

Tabi herkesin cilt yapısı farklı.omer yağ evet pahalı bir alternatif aldım ama öyle duruyor daha kullanmak nasip olmadı.

Ben bebe sampuanina devam edicem örnek 1 litre suya ufak bir damla sıktımı hem alt pantalonu hemde üstü aynı suyla ıslatip içindeki köpüğü salliip(fazlalık olanı) giyiyorum.

Yanıt
Haktan N.
(@dreamdiver)
Katılım : 4 sene önce

Trofe Üye
Mesajlar: 792

@kindi

"Bir de yabancı forumlarda su bazlı kayganlaştırıcı jel kullanan olmuş. Tabi bilmiyorum nasıl olur 🙂"

..ex çilek aromalı hemde dalışta güzel kokar 🤣😂🤣

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Sakin yaği icmeyin yalamayin balik kizartmayin aman diyelim :))) bi ani geldi aklima kulaklari çinlasin erol abimiz var bi kac kisi tekneyle acilmislar bir yerde duracaklar demir atacaklar denizden bi haber arkasa demis çapayi çoz ve suya at arkadas aynini yapmis :))) Çapa halen agasonda yatiyor şimdi

Yanıt
kindi
Mesajlar: 50
Konuyu Başlatan
(@kindi)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Viaxi diye su bazlı yerli bir ürün kullandım son dalışımda. Kollarıma ve bacaklarıma az biraz sürdüm. Elbiseyi kolay girdim ve sonrasında kaşıntı olmadı. Kokusuz ve ekonomik bir ürün (25 TL). Termosumdaki sıcak suya şampuan ekleyerek termosa kimyasal madde bulaştırmış da olmadım. Böylece termostaki sıcak suyun bir kısmını giyerken kullandım bir kısmını çıktığımda içtim. Paylaşayim dedim.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account