Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Aluminyum zıpkında yüzerlik artırma

5 Mesajlar
4 Üyeler
2 Beğeniler
1,823 Görüntüleme
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese merhaba, aluminyum zıpkında malum yüzerlik sıkıntılı olabiliyor, özellikle kamera ve makara takınca zıpkın iyice ağırlaşıp denge kötüleşiyor.  Bu durum atışları ve suda manevrayı olumsuz etkiliyor olabilir. Ayrıca bendeki zıpkını suda taşırken bileği yorması, şişsiz dahi batması da önemli problem oldu. Bu problemi azaltmak için 85 rebel kalamardan kamerayı çıkarmak zorunda kaldım.Şu an en azından şişsiz batmıyor ve bileği yormuyor. Sorum kafa kısmı aşağıya eğimli olarak batan aluminyum zıpkında yüzerliği artırıp yere paralel nötr denge sağlamak mümkünmü, neler yapılabilir. Forumlarda araştırdığım kadarıyla şişi inceltmek , kısaltmak, açık kafanın boştaki lastik deliğine strafor takmak, kafanın alt kısmına neopren yapıştırmak, kabzeyi açıp içine köpük sıkıştırmak, göğüs dayama yerine yumuşak malzeme yapıştırmak gibi yöntemler okudum. Bunlardan pratik olan göğüs dayama yerine japonla terlik tabanı yapıştırma işi iyi oldu mesela. Boştaki deliğe köpük geçirdim. Ama tabi sonuçta yetersiz. Neopren parça yapıştırmayı düşünüyorum ama malzemeyi nerden bulup tüfeğin tam neresine  yapıştıracağımı bilemedim, kalama misinası atış anında buna takılmazmı gibi ayrıntılar kafama takılıyor. Sizlerden bunları deneyip olumlu sonuç alanlar varmı? Yoksa fazla ümit bağlamadan bu şekil kullanmalımıyım?

Teşekkürler, sağlıklı dalışlar.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@ozbaltus cressi bir zıpkın alın bunlarla uğraşmayın. kafada yüzerliği artırsanız da manevra yaparken zıpkın saçma sapan hareket etmeye başlayacak. kabzedeki kamera ağırlığının ise atışa pek etkisi yok. Yine de  çok sorun oluyorsa zığkın yerine housingin yüzerliğini artırmaya çalışın.

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Kamera aparatının bazı parçalarını cam elyafı ya da kabon yapın. Onun haricinde yüzmüyorsa yüzmüyordur. Genelde tüm zıpkınlar yüzer şiş ve lastikle nötr yüzerliğe gelir. 
small id, iç deliği küçük olan lastikler yüzerliği eksi hale getiriyor. 
içine köpük sıkmak falan hiç bir işe yaramaz. Sadece içine su alan zıpkınlarda suyun gireceği boşluğu doldurursunuz fakat daha batar hale gelir çünkü köpüğün kendisi kütle arttırır.

Yanıt
EmAy
Mesajlar: 91
 EmAy
(@emay)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

El yapımı yüzdürücü Makarna 🙂 daha önceki zıpkınıma makarnayı ikiye bölüp zıpkının alt kısma takmiştım.Değme yüzdürücülere taş çıkarmasa da fena değildi ancak takma işini tam beceremediğim için uğraşamadım fazla.Senin zamanın varsa dene derim

deniz makarna kilidi dinamik 10 adet  0375291383832045

Yanıt
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Önerilerinizi dikkate alacağım teşekkürler

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account