Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Minekop-Karakulak-kötek-harmadal Nasıl Bir Balıktır ? Minekop Balığı Faydalı Bilgiler

1 Mesajlar
1 Üyeler
1 Beğeniler
16.1 K Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Minekop (Umbrina cirrosa)

minekop kötek karakulak balığı
  • Bilimsel Adı : Umbrine Cirrosa
  • Yöresel Adları : Karakulak, Kötek, Harmadal
  • İngilizce Adı : Shi drum 

Deniz sevdalısı zıpkıncı dostlarım hepinize merhaba. Bu yazımda sizlere Minekop (Karakulak, Kötek, Harmadal) balığı  ile ilgili tecrübelerimi ve yaptığım araştırmalar sonucu edindiğim bilgileri aktarmaya çalışacağım.

MİNEKOP BALIĞI GENEL BİLGİLER

Ülkemiz sularında Akdeniz den Karadeniz e kadar çoğu bölgemizde yaşayabilen bir balıktır. Ortalama boyu 35-40 cm olan minekop balığı 100 cm boya ve 15-20 kg ağırlığa kadar büyüyebildiği bilinmektedir. Minekop balığı 0-100 metre arası derinliklerde yaşamını sürdürebilmektedir. Vücut hafif basık, sırtı kambur gibidir. İri pullu bir balıktır. Çenesinin altında küçük bir bıyık vardır. Vücudunda çok güzel desenler vardır. Kalın derisi iri pullarla örtülüdür. Sırtı koyu gri, yanları gümüşi beyaz, karnı ise beyazdır.Kafasının içinde ve her iki yanında gözlerin arkasına doğru iki küçük beyaz taş bulunur. Bu balıkların kafalarında bulunan beyaz taşlar, un kıvamına gelecek kadar dövüldükten sonra limonla karıştırılıp 2 gün buzdolabında bekletildikten sonra 1 çay kaşığı zeytinyağı ile içildiğinde böbrek taşlarının düşmesinde yardımcı olduğu iddia ediliyor.

minekop kötek karakulak harmadal balığı

Minekop Av Teknikleri

Minekop balığı genelde kolay av veriyor. Özellikle mendirek dalışları sırasında mendirek taşlarının kumla birleştiği noktalara yapılan güzel agaşonlara cevap verir. Minekop balığı genelde sakin bir balık olduğundan atış yapmak çok rahattır. Minekop balığı yumuşak kumlu-milli yüzeyleri çok sever. Ağırlık ayarı müsaitse bu tip bölgelerde kuma agaşon atılabilir. Uygun yuvaların içerisinde, taş altlarında minekop balığına rastlanabilir. Bu nedenle taş altı avı tekniği ile minekop avı yapılabilir. Sürü halinde gezerlerken yavaş yüzerler. Genellikle ufak boylar sürü halinde gezer. 2-3 kg lık bireyleri 2 li 3 lü gruplar şeklinde görmüşlüğüm var. Ancak genel itibariyle iri minekopları tekleme vuruyorum.

Örnek olması amacıyla yazıya av videolarımdan birkaçını ekliyorum.

Minekop Nasıl Tüketilir?

Minekop kışın yağ tutar ve çok lezzetli olur. Beyaz etli ve eti lezzetli bir alıktır. Minekop balığını ben ızgarada pişirmeyi tercih ediyorum. Ancak yağda ya da fırında yapılabilir. Sürekli vurduğum bir balık olduğundan minekop üzerinde değişik tarifler denemeye ve bu tarifleri paylaşmaya gayret ediyorum. Daha önce hazırlamış olduğum aşağıda paylaştığım yazıdaki fırında kaşarlı minekop tarifime göz atabilirsiniz.

https://www.spearfishingturkey.com/forum/balik-tarifleri/firinda-kasarli-minekop-karakulak-kotek-harmadal-tarifi/

Av Yasağı ve Limitler

Minekop (Umbrine Cirrosa) için yasal mevzuatta boy, adet ve zaman limiti yoktur. Günlük 5 kg olan günlük avlanabilir balık miktarı dahilinde av yapılabilir.

Bir yazının daha sonuna geldik. Minekop ile ilgili ekleme yapmak istediğiniz bir konu olursa konu altına yorum yapmayı ihmal etmeyin.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 21/02/2020 11:48
Yunus Emre reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account