Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Ciğeri tam doldurma ve dalış ağırlığı.

8 Mesajlar
4 Üyeler
3 Beğeniler
479 Görüntüleme
Mesajlar: 4
 Sch
Konuyu Başlatan
(@sch)
Yeni Üye
Katılım : 8 ay önce

Saygıdeğer dostlar hepinize merhabalar. Bu spora ve denize ortaokul, lise yıllarından beri aşinayım. Ancak o dönemler hep satihtan avlanmaya çalışıyordum. Şimdi yaş 40 oldu ve tam ekipman ile dönmeye karar verdim. İlk dalisimda orta altı boyda olsa deneme amaçlı bir atışta ilk baligimi vurdum. Denize su altı yaşamına uzun yıllardır aşinayım ve rahatım. Ancak ağırlık ve agaşon konusunda birşeyleri yanlış yaptığımı düşünüyorum. Boyum 1.85. Kilom 75. 3mm elbise giyiyorum. Dün 8 kg bel ağırlığı ile dalış yaptım. Tam nefeste sığ suda 1-2 metre dipte kalamiyorum. Az nefes aldığımda gayet güzel agaşon yapabiliyorum. paletler  yada göğüs bölgesi hiç kalkmadan dipte ok gibi durabiliyorum. Ancak bu seferde agaşon sürem çok kısalıyor. Buna bir çözüm varmı? Ayrıca satıh da yüzerken palet cirpmadan nefesi tamamen verirsem dibe batmaya başlıyorum. Özellikle bel ve alt kısım dibe batmaya çok meyilli duruyor satıh ta palet vururken. Birde dalış kıyafetinde ki havayı tam anlamıyla tahliye edemedim sanırım. Içinde gezinen havayı ara ara hissediyorum. Siz değerli ve tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Hepinize teşekkürler.

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba bu spora geri dönmeniz gayet güzel.

Elbisedeki havayı boşaltmak için elbiseyi giydikten sonra eğer kıyıdan giriyorsaniz yaklaşık omuzlariniza kadar gelen suda ayakta durun elinizde bogaz kısmını biraz aralayin elbise içindeki hava çıkmış olur.

Ağırlık olayına gelince.  Ağırlık kullanımı tecrübe ve av türü ile alakalı olup değişir.  Siz aynı ağırlıkta dalın sığ su avı yaptığınız için taşlık alanlarda daliyorsunuz büyük ihtimalle. Daldiginizda tam nefes ile dalın ve bir taşa tutunun...

Yanıt
1 Yanıt
 Sch
(@sch)
Katılım : 8 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@onr6nkoc çok teşekkür ediyorum.

Yanıt
Mesajlar: 9
(@gokhanokcu35)
Yeni Üye
Katılım : 9 ay önce

Tam nefes ciğerlerimizi balon gibi şişirdiği için 1-2 metre suda dipte kalmak zor olacaktır. Balon görevi görüyor çünkü. Bu sorunu ağırlık yeleği ile çözebilirsiniz. Bele 6 yeleğe 3 kg ağırlık takmak( vücut ağırlığınıza ve elbisenin mm ne ve zeminde tutunmanıza göre değişir) işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca o metrelerde satıhta palet vuramazsınız dibe sürter. Benim uyguladığım yöntem tam boğaz kısmına kadar girip dik bir şekilde nefeslenmek, ardından agaşona yatmaktır. Yatacağınız noktadan 2 3 metre kadar geriden dalışa geçerseniz paketleriniz dikelmez, zemine paralel kalır. Bilek ağırlığı kullanmakta çok faydalı. Hem sessiz palet vuruyorsunuz hem dipte paletlerin kalkmasını engelliyorsunuz. Yüzerken batma durumu da elbisenizin mm i yetersiz geliyor olabilir. Mm ne kadar artarsa kıyafetin yüzerliği ve yalıtımı o kadar artar. Tüm ağırlığı bele vermekte belinizi ağrıtıp dalış konforunuzu düşürebilir. Benden bu kadar. Sağlıklı dalışlar 🙂

Yanıt
1 Yanıt
 Sch
(@sch)
Katılım : 8 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@gokhanokcu35 teşekkürler. Boğaz kısmına kadar girip nefeslenme bölümünü anlayamadım.

Yanıt
Mesajlar: 9
(@gokhanokcu35)
Yeni Üye
Katılım : 9 ay önce

Suyun derinliğinin vücudumuzun boğazına kadar geldiği seviyede, yani ayakta dururken palet vurmaya gerek olmayan seviyeye kadar suya girip nefeslenmekten ardından agaşona inmekten bahsediyorum. Hem agaşona alışmak için ideal seviye olacaktır. Kendi sınırlarınızı hayati tehlikelere vardırmadan kendinizi test edip hem antrenman yapıp hemde o sürede satıhla teması kestiğiniz için balık çağırıp vuradabilirsiniz. Neden boy seviyesi diyorum. Senkop, sığ bayılması riskini minimuma indirip kendinizi geliştirene kadar keyif alarak dalış yapabilirsiniz.

Yanıt
1 Yanıt
 Sch
(@sch)
Katılım : 8 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@gokhanokcu35 anladım. Çok teşekkür ediyorum.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Dalış biraz alışkanlık rahatlık tecrübe arasında gezer bi ay ara verdimi çoğu kişi afallar ama sık dalış yaparsanız daha rahatlarsınız daha rahat batabilirsiniz sık sık dalış eğitim gibidir her dalıi ayrı birşey tecrübe edersiniz..güzel avlarda görüşmek üzere

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account