Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Tavsiye ederim

3 Mesajlar
3 Üyeler
8 Beğeniler
738 Görüntüleme
Mustafa Kurt
(@mustafa-kurt)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 
IMG20200803090024

TAVSİYE
Özellikle soğuk sezonlarda balığı avlayıp söndürdükten sonra dizgiye takmadan önce pullarını, içini temizleyin. Böylece dalıştan sonra soğukta ya da evde bu işle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Suda balık temizlerken bir sonraki dalış için dinlenecek vakit oluşturursunuz. Ayrıca deniz suyunda temizlenmiş balık daha lezzetli olur. Mümkün oldukça tatlı suyla balık temizlemeyin. Balığın lezzeti aynı olmaz. Bazılarımız av sonu foto çekerken balık yakışıklı görünsün diye bunu yapmak istemez ama paylaştığım fotoda pulları, içi temizlenmiş kefaller gayet de yakışıklı çıkmış. Kefaller 2020 yazı Akdeniz'de kısa bir sığ su avındandır. Dalın sağlıcakla..

 
Gönderildi : 25/08/2020 15:25
Spin, Ganos, ONR6NKOC and 2 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@mustafa-kurt maalesef çoğumuz av fotoğraflarını gelişi güzel çekiyoruz. Sizin av fotoğrafı gerçekten çok güzel olmuş. Avlar da süper nefesinize sağlık.

Gönderen: @mustafa-kurt

Ayrıca deniz suyunda temizlenmiş balık daha lezzetli olur. Mümkün oldukça tatlı suyla balık temizlemeyin. Balığın lezzeti aynı olmaz.

Alıntı yaptığım cümlenize tamamen katılıyorum. Ancak balığı söndürdükten hemen sonra temizleme işine girişmek her zaman mümkün olmayabilir. Bence balığı dizgiye takıp hareketsiz şekilde (palet vurmadan) bir sonraki dalış için normal nefeslenme + rahatlama nefeslenmesi yapılmalı. Özellikle yeni başlayan arkadaşların suda balık temizlerken aşırı efor sarf edeceklerini düşünüyorum. Ben dalışın sonunda deniz suyu ile balıkları temizliyorum. Tatlı su değmeyince balığın tadı geçekten çok değişiyor.

 
Gönderildi : 25/08/2020 21:12
Mustafa Kurt reacted
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
 

Nefesinize sağlık güzel av olmuş. Suda temizlemenin diğer yönü de deniz canlanıyor. Balığın organları , kanı pulları derken ufak balıklar, yengeçler bayram ediyor. Bunları da sonra meranın avcıları yiyor sonra onlar da bizim dizgiye takılıyor.. yani o organlar sonra yine bize dönmüş oluyor.

 
Gönderildi : 27/08/2020 15:43
Spin and Mustafa Kurt reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account