Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Sevinç, şaşkınlık ve içinden çıkılamaz bir hal.

11 Mesajlar
6 Üyeler
17 Beğeniler
824 Görüntüleme
Cüneyt
(@levrek)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Selam arkadaşlar. Bir acemi olarak bu konuda elbette bir iddiam yok. Ama o allak bullak olduğum günü sizinle paylaşmak istedim.

Geçen yıl yanılmıyorsam haziran başlarıydı. Zıpkın avına merak sarmış, 2-3 aydır Caner ve Can gibi bu işte tecrübeli insanların videolarını seyretmiş, nefes çalışmaları yapmış ve denize girip kendini denemek için sabırsızlanan biri olarak alelade malzemelerimle suya girdim. Mera kıyıdan itibaren taşlıklardan oluşan sığ bir yerdi. İlk kez agaşonu deneyecektim. Yaklaşık 1 buçuk mt de, öğrendiğim şekilde nefesimi tutup dibe yattım. Ağırlık ayarım dengesiz olduğundan dipte durmakta zoorluk çekerek bir kayaya tutundum. Olacak şey değil ama 10 saniye sonra tanrının bir lütfu koşaradım üzerime geldi. Zıpkınımın 35-40 cm önünde fren yapıp yan durup merakla bana bakarak hadi sık artık dedi. Sadece tetiğe bastım ve hareketsiz dibe çöken baraküdayı elime aldığıma inanamadım. Öyle sevindim ki şnorkel ağzımda deli deli kahkahalar atarak abuk subuk bağıra bağıra kıyıya doğru yüzdüm. Balığı söndürmeme gerek kalmadan şişten çıkarıp kıyıda kayaların arasına gizledim. Dizgim bile yoktu. Öyle kolay olmuştu ki daha birsürü bunlardan vuracağımı zannedip hemen aynı yere yüzdüm ama gerisi küçücük balıklar ve bir küçük ahtapotla geldi.

Screenshot 20200502 020158 Gallery

Asıl hikaye bundan sonra başladı. Denize gideceğimi eşimden gizlemiş, işe gidiyorum diye evden çıkmıştım.😁 Bir arkadaşım aracıyla götürmüştü. Dalış sırasında ayak baş parmağımı kayanın birine fena çarpmıştım. Parmak şişti ve morardı. Arkadaşımın zoruyla hastaneye gittik. Hastane önünde beni bırakıp evine gitti. Çekilen rontgende çatlak tespit edildi ve atel takıldı. Kabus bundan sonra başladı. Doktor raporumu hazırlayıp beni yollicakken nasıl olduğunu sordu. Bende raporu hanım görüp daldığımı öğrenmesin diye doktora işyerinde makineye çarptığım yalanını söyledim. Senmisin bunu söyleyen? Doktorda bir panik hemen hastane polisini çağırdı.😱 iş kazaları çok kapsamlıymış meğer. Tutanaklar ifadeler. İfade verirken aklım elimdeki torbada yatan baraküdada ya bozulursa diye😟 ertesi gün karakola çağırılmalar, mahkeme tutanakları neler neler.

Hastanedeyken hanım arıyor açmıyorum. Oda beni dalmaya götüren arkadaşımı arıyor. Arkadaşta kurnaz ya balığa gittiğimizi söylemiicek😉 futbol maçı yaparken parmağından yaralandı hastaneye götürüp bıraktım diyor benim için. Hanım apar topar hastaneye geliyor. Kendide sağlıkçı ya hemen raporlara bakıyor. İş kazası yazdığını, elimdede balıkları görünce benim mum yatsıyı görmeden sönüyor😔 topallaya topallaya eve giderken hanıma dil döküyor, konuştukça sıvıyorum😁 Sonra mâlum hanımdan yasaklar fırçalar. Ama balığıda şapur şupur götürdü☺

Neyseki kısa sürede hanımı tav ettim de yasaklar kalktı. Yani bu maceraya başlayışım pek hayırlı olmadı ama sonra çapıma göre güzel avlar yaptım. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Dalın sağlıcakla🖐

Screenshot 20200502 023316 Gallery

 
Gönderildi : 02/05/2020 02:49
kaancalam, zencuk, ONR6NKOC and 2 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Ne zaman eşimden gizli bir iş çevirsem hemen başıma bir iş gelmiştir. Sen de benim gibisin abi 🙂 Dalış sonrası can sıkıcı gelişmeler yaşasan da ilk dalış için çok güzel bir av yapmışsın nefesine sağlık. Av hatıranı bir solukta okudum. Paylaşımın için teşekkürler. Kazasız belasız bol avlı dalışlar dilerim.

 
Gönderildi : 02/05/2020 03:11
Cüneyt and ONR6NKOC reacted
SonKefalBukucu
(@sonkefalbukucu)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
 

Geriye güzel bir anı kalmış size.

 
Gönderildi : 02/05/2020 03:30
Cüneyt and Barracuda reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Evden izin almadan kesinlikle gitmeyin içinizde zaten huzur olmaz huzur olmaz  ise avada yansır gene huzur olmaz eve gelirsiniz huzursuzluk devam eder .Balık işi pahalı spordur balığa gitmeden önce hediye alırsınız geldikten sonra hediye alırsınız bunlar hep para 😀 Geçmiş olsun tebrikler...

 
Gönderildi : 02/05/2020 04:23
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Av ve hikayesi güzel. Geçmiş olsun. Ama bir yere gideceginiz zaman. Söyleyin sıkıntı olmaz. Deniz konusunda en şanslı sanirim benim.

Günde 8 saat çalışıyor haftada 2 gün izin yapıyorum ve benim rutinim bellidir.  Mesaim saat 16 damı bitiyor hanım mesaj atar dalışa gidicem mi.  Aksi bir isim yoksa dalistayim.

İzinlerimiz aynı güne mi denk geliyor.  Ben sabah kalklar güneş kaçta doğuyorsa yaz kış. Önce kalkar dalışa giderim. Gelirim hanımla gezme Faslı sonra başlar. Eğer ekstra bir isim yoksa zaten suya iki elim kanda olsa gideceğimi bildiğinden ses etmez..

Sağlıcakla Dalin..

 
Gönderildi : 02/05/2020 09:16
Barracuda and Cüneyt reacted
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
 

Ben bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum ben serbest meslek inşaat sektöründeyim eğer işim erken biterse badim ararım hanım takımları hazırladı al gel diye ne eşim nede badim birkez olsun bana sorun yaratmadılar ama bu hikayeyi hanımla beraber okudum katıla katıla güldük bukadar mı şansızlık olur😆😆 ama sen yinede ne olursa olsun eşinden habersiz dalma sonuçta riskli bir spor 😇

 
Gönderildi : 02/05/2020 11:45
Barracuda and Cüneyt reacted
Cüneyt
(@levrek)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can eyvallah kardeşim..

 
Gönderildi : 02/05/2020 12:34
Cüneyt
(@levrek)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@ridvan işte bu söyledikleriniz o kadar doğru ki zamanla tecrübe ediyor insan ama nokta atışı tespitler👍

 
Gönderildi : 02/05/2020 12:36
Cüneyt
(@levrek)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc e siz resmen benim hayallerimi yaşıyorsunuz☺

 
Gönderildi : 02/05/2020 12:38
Cüneyt
(@levrek)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@sarimehmet hayat sana güzel Mehmet😊 ya benim kalp kapakçığında gevşeklik var doğuştan. Hanımın bütün endişesi bu yüzden. Gerçi doktorun izniyle dalıyorum ama hanım yinede korkuyor. Yani mecburen film çevirmeye devam😁

 
Gönderildi : 02/05/2020 12:42
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
 

@abckarahan

😁😁😁

 
Gönderildi : 02/05/2020 12:47
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account