Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İskenderun Şeytan Avı 13/9

11 Mesajlar
8 Üyeler
15 Beğeniler
1,401 Görüntüleme
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Bu sene nedense hiç kış gelmeyecekmiş gibi bir his oluşmaya başladı içimde. Yine bir pazar günü sıcak ve bulanık bir dalış gerçekleştirdim. Haftalardır dalışlarım antrenmandan öteye pek geçmiyordu. Su sıcaklığı 30 derece, sabah ilk saatlerde dipte biraz görüş olsa da ilerleyen saatlerde bulanıklık daha da arttı. Gözlerin karanlıkta görmeye alışması gibi bende son bir aydır bulanıklıkta görmeye alıştım galiba. İnat ve ısrarla haftalardır av yapmaya çalışıyorum. Bir kaç kefal sürüsü denk geldi atış yapmadım. Sargoz karagözler de nedense hep küçük göründü gözüme kararsız kaldım atış yapmadım. 2 saatlik bir süreyi tek bir atış yapmadan geçirdikten sonra kendimce uzun sayılabilecek bir agaşon esnasında züber silüeti belirdi. Biraz dikkati çektim ve menzile girdiğini hissettiğim anda dik olarak atışımı yaptım. Taş altı avını hiç beceremem, suyun dibinde şişi, balığı çıkarmaya uğraşmak hep sıkıntılı gelir bana. Bu yüzden bu tip avlarda seri davranıp vurulan balığı 1-2 metre dipten çeker, taşa girmesine mani olurum. Bu sefer bu konuda pek başarılı olamadım. Balık sol yanımdan bana doğru yüzünce ipi gergiye alamadım. Balık 2-3 metre sol tarafımda taşa girdi. Şiş dışarıdaydı, balığın kuyruğu görünüyordu, peşinden gitmedim ipi açıp yüzeye çıktım. Tekrar dibe indiğimde şişte balıkta ortada yok, misinaya asıldığımda da gelmiyor. Bir kaç dalış aynı şekilde indim yokladım. Sonrasında şişin ucunu yakalamak için kolumu da soktum ama nafile. Moralim bozuldu fener yok yedek zıpkın yok ,zıpkını yüzeyde bırakıp şamandıraya yüzdüm, biraz su içip dinlendim. Dinlenme esnasında kanda artan oksijenden olacak kafam çalışmaya başladı, sonuçta 130 cm şiş o kadar rahat ve uzağa gittiyse balıkla beraber taşın arkası açık olmalıdır diye düşündüm. Sonuçta su aşırı bulanıktı ve ben yüzeyde ipi tutarak hep aynı yere iniyordum. Zıpkının yanına gittim ipi takip ederek bir dalış daha yaptım. Bu sefer taşın arkasına ilerledim. Evet doğru düşünmüşüm delikten 2-2,5 metre ileride taş dışarıya açılıyor. taşın ortasında havuz gibi bir boşlukta şiş yatıyor. Yanında da balık tekrardan havuzun kenarındaki taşa girmeye çalışıyor. Şişi görünce moralim yerine geldi, zıpkından iyice ip açtım. bir dalış daha yaptım. Şişi aradan alıp kenara koydum, balığı kuyruğundan yakaladım, kısa bir uğraşıdan sonra onu da taşın altından çıkardım. Şişle birlikte misinayı tersten çekerek yüzeye çıktım. Sonrasında fırdöndüden misinayı ayırdım ve zıpkın üzerinden ipi topladım. Oldukça teferruatlı bir av oldu. Tecrübe böyle böyle kazanılıyor demek ki, 45 dakika civarı uğraştım ama sonuçta şişi de balığı da kurtardım. Bunca stres ve uğraşından sonra av yapmaya takatim kalmadığından dalışı da sonlandırmış oldum.

13.9.2020

 
Gönderildi : 14/09/2020 08:02
Karabatak67, Spin, Samet K. and 6 people reacted
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

nefesinize sağlık. Mükemmel bir anlatım olmuş ve mücadeleci bir örnek sergilemişsiniz.Her dalış her balık bir ders niteliğinde.

 
Gönderildi : 14/09/2020 09:56
İlker İnal reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@devrencik çok güzel av olmuş nefesine sağlık. Av günü anlatımı ile paylaşımını bir solukta okudum. Şu deniz biraz düzelse de keyifle dalış yapabilsek 🙂 Kısmetin bol olsun.

 
Gönderildi : 14/09/2020 15:10
İlker İnal reacted
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 160
Üye Palazı
 

tebrikler

 
Gönderildi : 14/09/2020 16:13
İlker İnal reacted
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@can Aynen artık sezonun açılması lazım. 😊 Hem dalış işi arkadaşlarla, sohbet muhabbetle daha eğlenceli oluyor.

 
Gönderildi : 14/09/2020 18:58
Barracuda and 2000watt reacted
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
 

@devrencik

Nefesine sağlık kardeşim hikayeyi bir solukta okudum baya bir sürükleyici olmuş balığa ve şiş'e sevindim

 
Gönderildi : 14/09/2020 22:16
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@sarimehmet

Eyvallah abi çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 14/09/2020 23:35
 Spin
(@spin)
Mesajlar: 72
Yeni Üye
 

@devrencik Nefesine sağlık güzel bir anlatım olmuş, henüz görmeden ötesini yapamadığım bir balık, belki de zıpkınım taş altı kısalığında olmadığından avlayamadım, ellerine sağlık

 
Gönderildi : 02/11/2020 03:25
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
 

Avın yoruculuğu belli oluyor, bu gibi avlarda ters pozisyonda kaldıkça insan tecrübe kazanıyor. Kaya balıklarının tamamında atış sonrası süreç çok hassastır, hele mera derinse.

Hikayesi ve avıyla harika bir paylaşım, yarışmada da benim oyum size. Nefesinize sağlık.

 
Gönderildi : 03/11/2020 11:12
İlker İnal reacted
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@canerfuatkurt çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/11/2020 16:12
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Mesajlar: 76
Yeni Üye
 

Tebrikler

 
Gönderildi : 04/11/2020 20:13
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account