Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Bu sinarit kolay oldu.

3 Mesajlar
2 Üyeler
5 Beğeniler
802 Görüntüleme
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Mesajlar: 76
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Selamlar herkese,

Her sene ailecek kampa gittiğimiz Assos'a bu sene de bir ziyaret yapalım dedik. Dalış için pek zevkli ve verimli bir mera olmasa her sabah güneş doğarken suya attım kendimi. Kumluk ve eriştelik bir mera, kayalık yok denecek kadar az bulunduğumuz yerde. Genelde çölden farksız olan merada ne hikmetse her sene bir kaç orkinos 5-6 mtlerde poz verip gidiyor. Bu sene de adet bozulmadı ve 3 orkinos arkadaş yüzeyde nefeslenirken altımdan geçti gitti. "Acaba?" Diye insan kendine sorsa da "bot ve büyük şamandıra yok, fantaziye de gerek yok" deyip bakıp geçiyorum. Ama seneye hazırlıkli gideceğim :)...

Gelelim sinarit efendiye; yaklaşık 4 saat ufak tefek mırmır ve sargos ları izledikten sonra "boş çıkacağız bugün"  diyerekten geri dönüs yoluna düştüm. Ara ara dibe inip kısa agaşonlarla şansımı deniyorum dönerken. 11-12 mtlik bir dalış için dibe yavaşça süzülürken inmeyi planladığım yerin 4-5 mt ilerisinde sinarit yavaş yavaş dipte ilerliyordu. Yönümü balığa doğru çevirip palet vurmadan arkasından yavaşça süzülerek dibe iniyor ve bir yandan da topuklamaz inşallah diyordum. Beni fark etmedi ve yaklasik 2 mt uzerinden atisi yapip baligi dizgiye takmak nasip oldu. Açıkçası zor av veren bir tür için gayet kolay bir atış oldu.

Herkese sağlıklı dalışlar dilerim.

IMG 20210721 WA0004
IMG 20210721 WA0025
 
Gönderildi : 11/08/2021 21:41
OnurSub, Wolfenstein, kaanc and 1 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@gkmn tam 4 saat dalış ve bir balık büyük bir emeğin karşılığı olarak sinagrit vurmak nasip olmuş tebrikler. Dalış hatıranızı bir solukta okudum. Kule tabir edilen yöntemle balık vurmak aslında zor oluyor. Benim çok güzel balıklara saç baş yolduran atışlarım var 😀 Bu arada yavrunuzu Allah bağışlasın. Sinagrite bakışı fena 🙂 Babasının izinden gidecek gibi görünüyor.

 
Gönderildi : 12/08/2021 02:24
Gokmen Elgun reacted
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Mesajlar: 76
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can tesekkür ederim. Kule aslında benim en sevdigim avlanma sekli ama her zaman şartlar uygun denk gelmiyor tabi.

Oğlum balık yemeye bayılıyor ama ilerde avlamayı sever mi bilemiyorum. Umarım biraz birşeyler bulaşır 🙂

 
Gönderildi : 13/08/2021 00:23
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account