Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Mares Havalı Zıpkın Tamiri Yapan

11 Mesajlar
3 Üyeler
2 Beğeniler
590 Görüntüleme
Mesajlar: 6
 auc
Konuyu Başlatan
(@auc)
Yeni Üye
Katılım : 8 ay önce

Arkadaşlar merhaba,

Mares Cyrano 1.1 Hft 90 cm havalı zıpkınımı 4 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Dün tetik tutukluk yapmaya başladı, şişi boşaltmıyor. Sabahtan beri araştırmadığım, aramadığım kalmadı. Koca ülkede tamir için kimseyi bulamadım. Yardımcı olabilecek veya yönlendirebilecek kişiler cevap verebilir mi?

Teşekkürler

Yanıt
10 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba. Havalı zipkinlar pek ilgi alanıma girmez. Fakat tetik mekanizmasıni wd 40 gibi yağlayıcilarla bi yağlamayi deneyin. Belki Kara kıyı av yaparken vb. Kum girmis olabilir. Tuz birikmiş olabilir....

Yanıt
1 Yanıt
 auc
(@auc)
Katılım : 8 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@onr6nkoc WD40 denedim, sonuç vermedi. İçine kum girmesine ihtimal vermiyorum, o konuda çok dikkat ederek kullanıyorum.

Yanıt
Mesajlar: 7
(@gercek_sparus_benim)
Yeni Üye
Katılım : 7 ay önce

Merhaba,
Uzun yıllardır havalı zıpkın kullanıyorum. Mares sten, mares cyrano, tiguillo ve omer airbalete kullandım. İçini açtım, tamir ettim, kurcaladım. İçinde kaç bar hava var, kontrol ettiniz mi? Yeterli hava varsa piston mili paslanmış ve tetik dilini sıkıştırıyor olabilir. Ama yine de şişi boşaltmasını beklerdim... Tetiğin kilit mekanizmasına basan dili kırılmış olabilir. Vitesli değilse içini açıp bakmak kolay. Vitesli hiç denemedim ama zor olacağını sanmıyorum. Kırık, arızalı parçayı öğrenirseniz yurtdışından sipariş verip halledersiniz. Nette çokça söküm, bakım videosu var. Mantık hepsinde aşağı yukarı aynı. Gözünüz korkmasın.

Yanıt
1 Yanıt
 auc
(@auc)
Katılım : 8 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@gercek_sparus_benim bahsettiğiniz videoları ben de izledim ve kendim sökmeye çalıştım. Fakat hava basmak için pompanın vidalandığı yeri açamadım, elimde ona uygun bir alet yok. Bu konulara meraklı, daha önce kendisi de havalı kullanmış ve içini açmış birine verdim. Geri geldiğinde 3-4 gün sorunsuz çalıştı, sonra aynı hata yine tekrarlamaya başladı, tetik zıpkını bazen fırlatıyor, bazen fırlatmıyor. Son olarak 2 gün önce Muğla merkezden daha önce havalı zıpkın onarım hizmeti verdiğini söyleyen birine verdim. Sonuç olumlu olursa buradan kendisinin reklamını yapacağım 🙂
Bir umut bekliyorum...

Yanıt
Mesajlar: 7
(@gercek_sparus_benim)
Yeni Üye
Katılım : 7 ay önce

O dediğiniz kısmı ben pensenin ağzını iki çentik arasına girecek şekilde sokup, arasına da avcumu sıkıştırıp açıyorum. Tarifi pek saçma oldu ama 🙂 Özel bir alet bende de yok... Merak ettim ilk yapan arkadaş ne dedi? Neymiş sorunu?

Yanıt
Mesajlar: 7
(@gercek_sparus_benim)
Yeni Üye
Katılım : 7 ay önce
IMG 20230922 162540
IMG 20230922 162551
IMG 20230922 162530
Yanıt
1 Yanıt
 auc
(@auc)
Katılım : 8 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@gercek_sparus_benim süper fikir, benim pensenin ucu sanki biraz daha genişti, merak ettim şimdi 🙂 gelince deneyeceğim.
Bu arada onarıma verdiğim kişiden cevap geldi. Yanlış açma sırasından dolayı kırılan bir pinin ve resmini paylaştığım parçanın aşınmış olduğunu tespit etmiş. Her ikisini de değiştireceğini söyledi.

Aşınmış Parça1
Yeni Parça1
Yanıt
Mesajlar: 7
(@gercek_sparus_benim)
Yeni Üye
Katılım : 7 ay önce

O aşınmış dediği parça pistonu tutan dil. Çok ciddi bir aşınma yok gibi. Omer airbalete'de başıma gelmişti. 2 yıl açmadığım tüfekte neredeyse pastan parçalanmıştı o parça. Yabancı forumlarda da paylaşmıştım. Ya piston o ringlerinden su aldı azar azar (ki bence imkansız. 20-25 bar hava var, içine nasıl su girecek) ya da rutubetli bir ortamda hava bastığım için rutubet içeride basınçla suya dönüştü. O da paslanma yaptı... Pini ben de kırmıştım omer i açarken. Ama mares hf'de piston-kilit mekanizması kabze tertibatından ayrı mı? Omer'de öyle. Tetik iğneye basıyor, iğne pistonu tutan o dili serbest bırakıyor. O iğne ya da pin kırılınca tetiği ezseniz bile şişi bırakmıyor haliyle... Neyse, geçmiş olsun. Umarım çok bir para sıkışmamıştır içine 🙂

Yanıt
Mesajlar: 6
 auc
Konuyu Başlatan
(@auc)
Yeni Üye
Katılım : 8 ay önce

5 senedir hiç bir masraf yapmadan tepe tepe kullandığım göz önüne alınırsa makul bir masraf çıktı diyebilirim. Henüz tüfeği teslim almadım, 2 hafta kadar sonra deneme şansım olacak.

Onarımı yapan kişi iç piston takımının değişimi de gelmiş, ama 1-2 sene seni idare eder, sonra hava kaçırmaya başlar dedi.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Selamlar

Yanıt
Mesajlar: 7
(@gercek_sparus_benim)
Yeni Üye
Katılım : 7 ay önce

Naçizane bir önerim var. Bunlar kolay ulaşılır şeyler değil. Yedek 1 hatta 2 pistonu ve yedek o ring takımını lazım olmadan önce alıp saklamak acayip kolaylık. Zaten ha deyince gelmiyor bunlar yurtdışından. Omer için dalışa ara vermeden devam edecek tüm tertibat hazır mesela bende 🙂

Neyse geçmiş olsun. Bol trofeli dalışlar dilerim.

Selamlar

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account