Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış elbisesi

9 Mesajlar
3 Üyeler
4 Beğeniler
397 Görüntüleme
Mesajlar: 12
Konuyu Başlatan
(@nrcnft)
Yeni Üye
Katılım : 1 sene önce

Herkese iyi forumlar. 5mm dalış elbisem var yeni aldım. Sırt ağırlık yeleği ve dalış kemeri ile birlikte kullanıyorum. Fakat meraya giderken bunca ağırlık ve ekipmanı taşıma zahmetli oluyor. Agesonda yapıyorum zaten daha yeniyim çünkü. Nefes antrenmanlarına başladım. Sorunum şu 5mm elbise yerine 3mm yada daha ince şhorty alsam ağırlığıda azaltsam yada hiç kullanmasam olur mu? İzmir ilinde yaşıyorum. Bi arkadasım fermuarlı boydan 4mm kullandığını ve hiç ağırlık goturmeden avlandigini söyledi. Bana biraz öneri verirmisiniz?

Yanıt
8 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba shorty alıp agirlizi azaltabilirsiniz. Fakat ağırlık olmadan agason yapamazsınız. Elbisesiz bile dalsaniz.  Kilo oraniniza  (agason derinliğine göre ) yinede 3-4 kg ağırlığa ihtiyacınız olacak.

Yanıt
1 Yanıt
(@nrcnft)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@onr6nkoc teşekkür ederim.hocam.fakat zaten 3 5 kere daldım hiç ageson yapmadım.yapamadim yani surekli şu üzerinde yüzdüm. Ageson olmadan avlayamazmiyim? Ağırlık olmadan. Shorty Haziran ayında anca giyilir sanırım izmirde

Yanıt
kaanc
Mesajlar: 59
(@kaanc)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Merhaba, şu anda ege'de su 18-19 derece gözüküyor. ben geçen hafta akdenizde 3mm ile 19 derecede 2 saat sonra üşümeye başladım, ege'de ağustos haricinde 3mm ile üşümemek için çok dayanıklı olmak lazım.
sorununuz yüzerek gittiğiniz meraya ulaşımda yorulmak ise çareniz yüzerliği yüksek bir şamandıra kullanmak. tüm malzemelerinizi şamandıra üzerinde taşıyarak siz de şamandıraya yatarak rahatlıkla yüzebilirsiniz ama ege'de şamandıra ile yüzerken mutlaka akıntıya dikkat etmek gerekiyor.
yürüyerek ulaştığınız meraya giderken taşıdığınız ağırlık sorun ise bunun bot dışında pek çözümü yok. ben ağırlıkları belime takarak yürümeyi tercih ediyorum, hepsini tek çantaya doldurunca ağırlık zor oluyor fakat kemeri belime taktığımda çok sorun olmuyor.

elbiseniz ile batarlığınızı iyi ayarladıktan sonra yanınıza sadece lazım olan ekipmanları alarak meraya ulaşmayı öğreneceksiniz.

dalış antrenmanlarının yanında fitness antrenmanları da çok faydalı oluyor.

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
(@nrcnft)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@kaanc anladım.hocam.cok.tesekkur ederim peki hiç ağırlık takmadan 4mm elbise ile dalış yapan arkadaşım bu işi nasıl başarıyor bu mümkün mü sizce?

Yanıt
kaanc
(@kaanc)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 59

@nrcnft ben cıscıbıl dalış yapıyor olsam bile rahat dalmak ve dipte durmak için 2 kg belime, 1 kg'de ayaklarıma ağırlık takmak zorunda kalıyorum. su üzerinde yüzerlik iki şeyden etkileniyor,
1. sizin dalış mekaniğini öğrenmiş olmanızdan,
2. vücudunuzun fiziki yapısından.
ilk daldığım zamanlarda yaklaşık 8 kg ile dalabilirken şu anda 5kg civarında bir ağırlık ile rahatlıkla dalış yapıyorum. bu zamanla kazanılan bir yetenek.
fakat çocukluğumdan hatırladığım şekilde ise yaklaşık 120 kg olan babam hiç bir ağırlık kullanmadan su altında metrelerce koşabilirdi (evet olduğu yerde dibe dalıp, ayakları yere değerek ileri doğru koşardı ve paletli, dalıp gitmeye çalışan benden metrelerce uzağa giderdi.) ben ise hiç bir zaman su altında o kadar rahat olamadım ve dibe ağırlıksız inemedim.
arkadaşınızın vücut yapısı ile sizinki farklı olabildiğinden 4mm ile ağırlık kullanmadan belki dalıyor olabilir. (nasıl yapıyor hiç bir fikrim yok ama. ben 3mm elbise ile şamandıra gibi yüzeyde kalıyorum. kemeri çıkarttığım an aşağı gitmem mümkün değil.)

Yanıt
(@nrcnft)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@kaanc hocam ageson yapmiyormus. Balığı gördüğüm zaman alta dalıyorum zaten uzun kalmıyorum diyor. Yani dipte kalmak bir amacı yok

Yanıt
ONR6NKOC
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Katılım : 4 sene önce

Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Mesajlar: 1231

Sizin arkadaşınız büyük ihtimalle 0-2 metrelerde baskın avı yapıyordur.

@nrcnft 4mm elbise ile ağırlık olmadan batmak mümkün degildir. Elbisenin zaten kendi yuzerliligini nötr yapması için 4-5 kg ağırlıga ihtiyaç var. (not yeniyse yada incelememis ise )

Yanıt
(@nrcnft)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@onr6nkoc evet ageson yapmıyor baskın avı yapıyormus. Aşağıda kalmadigim.icin gereksiz yük.tasimak istemiyorum diyor. Bı hafta sonu gircez bakacam nasıl yapıyor ne yapıyor 🙂

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account