Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kikla Tava

 
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

WhatsApp Image 2020 04 09 at 20.48.02

Selamlar,

Bu bölümün boynu bükük kalmış sanki biraz. Hep vurduklarımızdan koymayalım biraz da yediklerimizden olsun. Yabancıların çoğu istavrit bile tutsa-vursa hemen deriyi alıp fileto çıkartıyorlar. Biz bir çok balığı derisiyle götürüyoruz 😆 Bugün kikla tava tarifi veriyorum. Yemesini en sevdiğim balık asla zıpkınla vurma şansı elde edemeyeceğim mezgit balığı, kendisi çok derinlerde yaşadığı için bu şansı hiç bir zaman vermeyecektir. Bu tarifle yaptığınız kiklada aynı mezgit balığına benziyor. Bu balığı vuranların çoğu biliyordur ama ben yine bilmeyenler için paylaşmış olayım.

WhatsApp Image 2020 04 11 at 01.06.05

Efendim önce irice bir kikla müsait bir yerinden vurulmak sureti ile eve sürüklenir. Turuncu çizgiler ile belirtiğim yerlerden bıçak yardımı ile sadece deri kesilecek şekilde çizilir. Pense yardımı ile kafaya yakın kısımdan tutularak kuyruğa doğru çekilerek derisi yüzülür. (Tam tersi yönde yaparsanız balığın etide deriyle gelicektir.) Hem sırt hemde karın yüzgeçleri kuyruğa yakın olandan kısımdan pense yardımı ile tutularak kafaya doğru çekilerek fermuar cırt diye çıkmak suretiyle alınır.

WhatsApp Image 2020 04 09 at 20.53.39 (4)
WhatsApp Image 2020 04 09 at 20.53.39 (3)

Elinizde bu şekilde tavuk göğüsü gibi parçalar kalıcaktır. Keskin bir fileto bıçağı yardımı ile kafa kısımından kuyruğa doğru filetolar çıkartılır.

WhatsApp Image 2020 04 09 at 20.53.39
WhatsApp Image 2020 04 09 at 20.53.39 copy
image 125590

Elinize miss gibi kılçıksız filetolar kalır. (Ben kılçıklı kısımlarıda şef bıçakla kesip kızartıyorum onlarda güzel oluyor.) Çıkan filetoları 2 parmak genişliğinde kesip hazırladığınız baharat ve galeta unu karışımına çırpılmış yumurta ile bulayıp kızartılır. Sonra afiyetle gömebilirsiniz efendim. Olsada yesek beee 😆 😆

image 11286

Afiyet Olsun. 🍺

YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 11/04/2020 01:50
Reco35, Alper, Ali S. ve 7 kişi beğendi
Barracuda
(@can)
Yönetici

Karnım da iyice acıkmış canım balık çekti be 🙂 Allah'tan buzlukta kofana var çıkartıp yaparım artık. Güzel bir paylaşım olmuş @zencuk tarif için teşekkürler. Bu arada benim avlandığım bölgede hiç kikla yok ancak başka balıklar üzerinde tarifini deneyeceğim.

YanıtAlıntı
Gönderildi : 11/04/2020 01:57
Reco35, Passiontripmaster, zencuk ve 1 kişi beğendi
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Master Üye Forum Yönetimi

Eline emeğine sağlık palamut kesimde ayrı güzel ama kikla  başlı başına güzel irisi olursa... Bir iki sene evveline kadar sadece kikla vuruyordum ,şöyle tereyağ  atıcaksın yağın içine offff olsada yesek

YanıtAlıntı
Gönderildi : 11/04/2020 01:59
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

@can
Sizin papağan balığıda tip olarak benziyor biraz ama tadı nasıl olur bilmiyorum. Şeytan veya grida çeşitleride benzer şekilde değerlendirilebilir. Lapinde kesinlikle denemeyin, o balık suda güzel 😆 😆

YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 11/04/2020 01:59
Barracuda
(@can)
Yönetici
Gönderen: @zencuk

@can
Sizin papağan balığıda tip olarak benziyor biraz ama tadı nasıl olur bilmiyorum. Şeytan veya grida çeşitleride benzer şekilde değerlendirilebilir. Lapinde kesinlikle denemeyin, o balık suda güzel 😆 😆

Şeytan vurduğumda hemen ateşle buluşturuyorum 🙂 ızgarası güzel oluyor. Senin tarifi de deneyeceğim.

YanıtAlıntı
Gönderildi : 11/04/2020 02:04
(@fthkydln)
Üye

@zencuk reis ben deriyi yüzmedim pulları temizledim öyle de yenir mi

YanıtAlıntı
Gönderildi : 26/10/2021 16:35
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

@fthkydln

Fleto çıkartırsanız fena olmaz fakat istavrit gibi yaparsanız et biraz hamur olur derinin içerisinde, derisi çok kalın olduğundan tulum çıkartmak şart. En kotü dediğim gibi fleto yapıp en azından bi yüzeyini deriden kurtarmış olursunuz.

YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 26/10/2021 17:20
Reco35 ve Barracuda beğendi
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Prof Üye Forum Yönetimi

Kikla tipi kötü olsada tadı güzel bir balık. Nefesinize sağlık @zencuk.

Başka vurmadiginiz kikla kaldımi merada 😀😀😀

YanıtAlıntı
Gönderildi : 27/10/2021 19:10
Reco35 beğenme
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

@onr6nkoc

Bu sene doğru düzgün kikla vuramadım valla hep levrek 😝 😝

YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 27/10/2021 20:04
Reco35 ve ONR6NKOC beğendi
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Master Üye Forum Yönetimi

kikla ile levrek takas olur takasa konu açayım hemen 😀

YanıtAlıntı
Gönderildi : 02/11/2021 07:32
Barracuda ve zencuk beğendi
(@rdmcyln)
Yeni Üye

@zencuk Zıpkında yeni ve amatörüm. Geçen günlerde yaptığım bir avda denk geldi ve bu balığın ne olduğunu bile bilmiyordum iri olduğu için merakıma vurdum araştırdım ve senin bu tarifini buldum. Abicim bu tarif ile bu balık neymiş ya 🙂 gerçekten çok aşırı lezzetliydi tarif için çok teşekkürler sırf bu yorumu atmak için foruma kayıt oldum teşekkürler. 😀

YanıtAlıntı
Gönderildi : 12/10/2022 20:29
zencuk ve Reco35 beğendi
Alper
(@alper-aykan)
Üye

@zencuk Nefesine sağlık,afiyet olsun

YanıtAlıntı
Gönderildi : 13/10/2022 09:07
zencuk beğenme
Reco35
(@reco35)
Üye Palazı 🙂

ben fırına attım ondan kötü olmuş demek . Adam işi biliomuş enfes gözüküyor. Afiyet olsun. 😀

YanıtAlıntı
Gönderildi : 13/10/2022 13:56
zencuk beğenme
mustafa ilkuçan
(@mutanni)
Üye Palazı 🙂

Elinize sağlık, afiyet olsun.

Ben o fileto etleri kıyma gibi doğrayıp kofte yapıyorum. Sonra sırasıyla;Un,yumurta ve galeta ununa batırıp kızartıyorum.Denizden çıkan çocuklar anında bitiriyorlar.

Fırında pişirmek isterseniz;Pulları temizlemeden yalnızca iç organları alıp,soğan  ve biberiye koyup,tabii tuz ve karabiber ve 1 parca tereyağı ile önce pişirme kağıdına sonra alüminyum folyoya sarıp firina verin. Pişmeye çok az kala açıp üzerine tereyağı sürün  ve açık olarak kızarmasını bekleyin.

Afiyet olsun.

YanıtAlıntı
Gönderildi : 14/10/2022 07:21
zencuk beğenme

©2022 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account