Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Selamlar,
Bu bölümün boynu bükük kalmış sanki biraz. Hep vurduklarımızdan koymayalım biraz da yediklerimizden olsun. Yabancıların çoğu istavrit bile tutsa-vursa hemen deriyi alıp fileto çıkartıyorlar. Biz bir çok balığı derisiyle götürüyoruz 😆 Bugün kikla tava tarifi veriyorum. Yemesini en sevdiğim balık asla zıpkınla vurma şansı elde edemeyeceğim mezgit balığı, kendisi çok derinlerde yaşadığı için bu şansı hiç bir zaman vermeyecektir. Bu tarifle yaptığınız kiklada aynı mezgit balığına benziyor. Bu balığı vuranların çoğu biliyordur ama ben yine bilmeyenler için paylaşmış olayım.
Efendim önce irice bir kikla müsait bir yerinden vurulmak sureti ile eve sürüklenir. Turuncu çizgiler ile belirtiğim yerlerden bıçak yardımı ile sadece deri kesilecek şekilde çizilir. Pense yardımı ile kafaya yakın kısımdan tutularak kuyruğa doğru çekilerek derisi yüzülür. (Tam tersi yönde yaparsanız balığın etide deriyle gelicektir.) Hem sırt hemde karın yüzgeçleri kuyruğa yakın olandan kısımdan pense yardımı ile tutularak kafaya doğru çekilerek fermuar cırt diye çıkmak suretiyle alınır.
Elinizde bu şekilde tavuk göğüsü gibi parçalar kalıcaktır. Keskin bir fileto bıçağı yardımı ile kafa kısımından kuyruğa doğru filetolar çıkartılır.
Elinize miss gibi kılçıksız filetolar kalır. (Ben kılçıklı kısımlarıda şef bıçakla kesip kızartıyorum onlarda güzel oluyor.) Çıkan filetoları 2 parmak genişliğinde kesip hazırladığınız baharat ve galeta unu karışımına çırpılmış yumurta ile bulayıp kızartılır. Sonra afiyetle gömebilirsiniz efendim. Olsada yesek beee 😆 😆
Afiyet Olsun. 🍺
Karnım da iyice acıkmış canım balık çekti be 🙂 Allah'tan buzlukta kofana var çıkartıp yaparım artık. Güzel bir paylaşım olmuş @zencuk tarif için teşekkürler. Bu arada benim avlandığım bölgede hiç kikla yok ancak başka balıklar üzerinde tarifini deneyeceğim.
Eline emeğine sağlık palamut kesimde ayrı güzel ama kikla başlı başına güzel irisi olursa... Bir iki sene evveline kadar sadece kikla vuruyordum ,şöyle tereyağ atıcaksın yağın içine offff olsada yesek
@can
Sizin papağan balığıda tip olarak benziyor biraz ama tadı nasıl olur bilmiyorum. Şeytan veya grida çeşitleride benzer şekilde değerlendirilebilir. Lapinde kesinlikle denemeyin, o balık suda güzel 😆 😆
@can
Sizin papağan balığıda tip olarak benziyor biraz ama tadı nasıl olur bilmiyorum. Şeytan veya grida çeşitleride benzer şekilde değerlendirilebilir. Lapinde kesinlikle denemeyin, o balık suda güzel 😆 😆
Şeytan vurduğumda hemen ateşle buluşturuyorum 🙂 ızgarası güzel oluyor. Senin tarifi de deneyeceğim.
Fleto çıkartırsanız fena olmaz fakat istavrit gibi yaparsanız et biraz hamur olur derinin içerisinde, derisi çok kalın olduğundan tulum çıkartmak şart. En kotü dediğim gibi fleto yapıp en azından bi yüzeyini deriden kurtarmış olursunuz.
@zencuk Zıpkında yeni ve amatörüm. Geçen günlerde yaptığım bir avda denk geldi ve bu balığın ne olduğunu bile bilmiyordum iri olduğu için merakıma vurdum araştırdım ve senin bu tarifini buldum. Abicim bu tarif ile bu balık neymiş ya 🙂 gerçekten çok aşırı lezzetliydi tarif için çok teşekkürler sırf bu yorumu atmak için foruma kayıt oldum teşekkürler. 😀
ben fırına attım ondan kötü olmuş demek . Adam işi biliomuş enfes gözüküyor. Afiyet olsun. 😀
Elinize sağlık, afiyet olsun.
Ben o fileto etleri kıyma gibi doğrayıp kofte yapıyorum. Sonra sırasıyla;Un,yumurta ve galeta ununa batırıp kızartıyorum.Denizden çıkan çocuklar anında bitiriyorlar.
Fırında pişirmek isterseniz;Pulları temizlemeden yalnızca iç organları alıp,soğan ve biberiye koyup,tabii tuz ve karabiber ve 1 parca tereyağı ile önce pişirme kağıdına sonra alüminyum folyoya sarıp firina verin. Pişmeye çok az kala açıp üzerine tereyağı sürün ve açık olarak kızarmasını bekleyin.
Afiyet olsun.