Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için  spearfishingturkey@gmail.com e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Marmara Anadolu Yakası - Zıpkın Dalış Yer ve Ekipman Öneri Talebi

8 Mesajlar
6 Üyeler
5 Reaksiyonlar
1,632 Görüntüleme
sefaesenel
(@sefaesenel)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba arkadaşlar,

Ege de yazın shorty elbise ile keyfi dalış yapıyorum ben. Ekipmanım ona göre. Ancak kış ve bahar aylarında da İstanbul And. yakasında ikametim sebepli Marmara da dalmak istiyorum. Aşağıdaki üç konuda desteğinizi rica edebilir miyim ?

* İst. Anadolu yakasında balık için nerelerde dalış yapılır ? Nerede zıpkın ile avlanabilir balık bulabilirim ? (Anadolu'da bilmeyip avrupa yakası bilenler varsa yazarsa sevinirim)

* Elbise için 7mm doğru bir tercih midir bahar ve kış ayları için ? Yazın bu 7mm çok mu sıkıntı yaratır?

* Elbisenin tek parça olması ile çift parça olması arasında ne fark vardır ?

2ve3. maddeye göre elbise alacağım çünkü.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/03/2020 18:30
Barracuda ve support reaksiyon verdi
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2759
Yönetici
 

Merhaba. Öncelikle konuyu soru-cevap bölümüne taşıdım haberiniz olsun.

Bölge bana uzak olduğundan mera konusuna değinmeden diğer konulara geçiyorum 🙂

7mm dalış elbisesi suların en soğuk olduğu kış döneminde kullanılır. Yaz mevsiminde 7 mm ile dalış yapmak ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Dalış elbisesi kalınlık seçimi isimli bir yazı hazırlamıştım. Bu yazı içerisinde su sıcaklıklarına göre kullanılması gereken elbise kalınlıklarını gösteren bir tablo var. Bu tablodan faydalanabilirsiniz.

Zıpkıncı ve serbest dalış soorcularının neredeyse tamamı 2 parça ıslak elbise kullanmayı tercih etmektedir. Tek parça elbiseler bildiğim kadarıyla kuru tipte ve tüplü dalışlarda kullanılıyor. Tek parça elbise kullanmadığımdan aradakü farkı tam olarak bilmiyorum.

Biz zıpkıncıların kullandığı elbiseler ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki konudan ulaşabilirsiniz.

https://www.spearfishingturkey.com/forum/dalis-elbiseleri/dalis-elbisesi-secimi-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler-zipkinci-elbiseleri/

 
Gönderildi : 06/03/2020 20:10
EmAy reaksiyon verdi
sefaesenel
(@sefaesenel)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Çok teşekkür ederim değerli bilgiler ve vaktinizi ayırdığınız için. linkleri de ayrıca inceleyeceğim.

 
Gönderildi : 07/03/2020 11:57
Barracuda reaksiyon verdi
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2759
Yönetici
 

@sefaesenel

rica ederim. Ne zaman isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

 

 
Gönderildi : 07/03/2020 12:04
EmAy
 EmAy
(@emay)
Mesajlar: 91
Usta Üye
 

Bende anadolu yakasındayım. Marmara'da 5 mm içine 2.5 mm iç yelek ile giriyorum,işimi görüyor.

 
Gönderildi : 07/03/2020 16:56
EmAy reaksiyon verdi
Passiontripmaster
(@sonertas)
Mesajlar: 179
Zıpkıncı Forum Yönetimi
 

Nisan ayından sonra 7mm sorun çıkarır aşırı su kaybi olur rahat dalış yapamazsınız. Vucudunuzda isilikler çıkar 5m altında dalış yaparsanız problem büyür Marmara için 5.5mm Yeni elbise iyidir kışın içlikle kullanır yaza doğru çıkarırsınız Eğer derin yapabilecek kadar ustalasirsaniz elbise incelecegi için yazında arada içinize su alarak kullanirsiniz ama en sağlıklısı Marmara için 7mm 5mm ve 3mm elbise elinizde bulundurmaniz daha keyifli ve konforlu dalislar saglar

 
Gönderildi : 08/03/2020 12:10
sefaesenel
(@sefaesenel)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@sonertas

teşekkürler değerli bilgi için. Siz dalıyorsunuz marmara da anlaşılan. Yer önerisi yapabilir misiniz İst.Anadolu yakası için bilginiz varsa ?

 

 
Gönderildi : 09/03/2020 10:45
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1142
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Nacizane benim fikrim evde giyinin daha önceden karadan keşif yapın daldıgınız derinliği az çok biliyorsunuz yer yer tarayarak mera belirlerseniz daha kolay olur kanısındayım avrupa yakasına gelirseniz misafir ederiz klasik meramız yenikapı 😀 Elbise size kalmış ve malzeme bütçenizle alakalı yani..:En kötü orta sezon iş görür ne ince ne kalın 5 veya 5.5 m yeterlidir zaten sonrasında ihtiyacınız ortaya çıkacaktır...

 
Gönderildi : 09/03/2020 11:14
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 800
Yönetici Forum Yönetimi
 

Merhaba,

Anadolu yakasında tuzlaya dalmışlıgım çok balık yönünden biraz kısırdır. Yazın bolca sivriburun karagöz ve kikla çıkar ama ıslanmak için güzel bir yerdir.

Genelde scuba elbiseleri tek parca, siz çift parça neopren elbise alıcaksınız. 7mm çok efektif olmayacaktır. 5-5.5 mm elbise bakın, uşurseniz birde 3mm yelek alırsınız. Marka olarak bütçe kısıtlıysa jak boeno, hydra, apnea gibi yerli fakat bilindik markaları seçin, merdiven altında uretilip yabancı marka hissiyatı yaratılan markalardan uzak durun.

 
Gönderildi : 10/03/2020 21:09
Paylaş :

©2025 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account