Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Her dalış, sürekli yaşanılan bir anıdır...

11 Mesajlar
5 Üyeler
14 Beğeniler
2,152 Görüntüleme
Turhan Z
(@turhan-z)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba dostlar. Önceki yarışma kriterlerine uymadığından katılmadığım ama sizlerin de  hoşunuza gideceğini düşündüğüm bir anımın hem görselini hem anısını sizlerle paylaşmak istedim. Yarışma bir tarafa denize, dalışa gönül veren dosyalarla duygularını paylaşmak özel bir his diye düşünüyorum. Anıma gelince ; 2017 yılının Ekim ayı sonu zamanı iki güzel dostumla birlikte Cide tarafına doğru hem levrek avı hem de biraz gezinti yapmak üzere sözleştik. Sabah gün doğmadan 1-2 saat önce yola düştük. Gideceğimiz yer yaklaşık 100 km uzaktaydı. Yanımdaki arkadaşlarım hem bana yarenlik etmek hem gezmek için gelmişlerdi. Sabah suyu ya nasip dedim atladım bulanık bulanık sulara. Levrek için yaklaşık 3-4 metre derinliklerde sığ sularda aralıklı agaşon yapmaya başladım. Su bir hayli bulanıktı. Ara ara çıkardığım seslere yanıt veren kefal sürüleri görmeye başladım ama levrek bir türlü gelmedi, derken yine bir agaşonda kefal sürüsü göründü ama arkalarından levrek kovalıyor gibi beni hiç önemsemeden hızlı bir şekilde önümden uzaklaşıp gittiler. Ben de konsantre olup, assolisti beklemeye başladım. Ama gelmedi 🙂 Bi 10-15 saniye kadar sonra önce yunus zannettiğim sonra, yok yok bu fok balığı dediğim bir canlı orta sudan hızla kefallerin peşine doğru gitti. Biraz şaşkınlık biraz ürkeklikle su üstüne çıktım. Bir süre sonra çok iri olmasa da 2 kg civarında bir levrekle sudan çıktım. Arkadaşlarım yanıma geldi, sohbet ederken bir de baktık ki 40-50 metre ötede su kıyısı bir kayanın üstünde fok balığı gibi birşey! Biraz yaklaştık ürkütmeden birkaç kare fotoğrafını aldık. Gördüğümüz canlı deniz su sumuruydu. O bölgede ekolojinin de düzgün işlediğini gösteren güzel bir ornekti. Hem ender görülen bir canlıyı fotograflamış olmanın hem de ekolojinin hala bozulmadığı mutluluğuyla önce Gideros' keyif kahvesi sonra evin yolunu tuttuk. Hayatım boyunca unutamayacağım bir anıyı daha hafızama yüklemiştim. En güzel av anıları, sizlerin olsun. Dalın sağlıcakla. Ziya Turhan

inbound544766855518021164
zıpkınla levrek avı

 
Gönderildi : 05/06/2020 13:57
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @turhan-z

Bir süre sonra çok iri olmasa da 2 kg civarında bir levrekle sudan çıktım.

Levreğin fotosunu yüklemeyi unuttunuz galiba 🙂 Av hatıranızı bir solukta okudum. Okurken samurun önünüzden geçişi adeta zihnimde canlandı 🙂 Yeni konu açarak forum aktivitesine katkıda bulunduğunuz için teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/06/2020 15:33
Turhan Z reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Güzel bir anı ve fotoğraf karesi olmuş. Haziran uzun güzel bir avla yarışmaya katılmakda kısmet olur umarım

 
Gönderildi : 05/06/2020 23:53
Turhan Z reacted
Turhan Z
(@turhan-z)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Teşekkür ederim. Maalesef Haziran sonuna kadar yurtdışındayım, denizi çok özledim, inşallah yakında kavuşuruz.

 
Gönderildi : 06/06/2020 06:13
Turhan Z
(@turhan-z)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can merhaba, yüklemeye çalıştım ama bir sorun oldu yüklenmedi. Sonradan yüklenebiliyor mu bilmiyorum ama deneyeceğim.

 
Gönderildi : 06/06/2020 06:19
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@turhan-z mesaj olarak yüklediğiniz fotoyu konu içerisine ekledim teşekkürler. Çok güzel bir levrek nefesinize sağlık

 
Gönderildi : 06/06/2020 07:27
Turhan Z reacted
Turhan Z
(@turhan-z)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can teşekkürler, eline sağlık.

 
Gönderildi : 06/06/2020 09:20
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@turhan-z rica ederim

 
Gönderildi : 06/06/2020 09:21
Turhan Z reacted
Caner ALTINTAŞ
(@caner)
Mesajlar: 85
Yeni Üye
 

Fotoğraf ta tam belli olmuyor ama baya iri görünüyor fok a daha çok benzettim. Bizim Silivri tarafında kediden biraz daha büyükler. ilk karşılaşmam çok yakınimdan gelen bir türlü göremediğim kuşu andıran bir sesi takip etmeye başlamakla oldu, kafayı yedirdi bana ama ne olduğunu bulamadım, ertesi akşam olta sallarken göz göze geldik ve sanırım benim gibi o da korktu şaşkınlıkla kısa bir süre ben önde o arkamda aynı yöne kaçtık 😃 ardından denize girdi ve bir süre fener ile takip edip izleyebildim.

 
Gönderildi : 08/06/2020 00:31
Turhan Z and Barracuda reacted
Turhan Z
(@turhan-z)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@caner benim için de ayrı bir tecrübeydi. Suyun altında ilk gördüğüm an biraz şaşkınlık yaşadım, tırstım ama karadaki hâli oldukça sevimli ve heyecan vericiydi. Umarım hiçbir canlının nesli tükenmez ve sonraki nesiller de canlı canlı görebilirler.

 
Gönderildi : 08/06/2020 22:02
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Avlamak  kadar o anı  anlatabilmekte ayrı bir hüner gerektiriyor hikayesi avı ile güzel bir konu,nefesinize sağlık..

 
Gönderildi : 09/06/2020 15:11
Turhan Z and Ziya Turhan reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account