Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Forum Kullanma Kılavuzu (Sürekli Güncellenecek)

13 Mesajlar
2 Üyeler
23 Beğeniler
3,231 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Zıpkın Avı Türkiye Forum sakinleri hepinize merhaba. Sosyal medya platformlarından bağımsız olarak serbest dalış ve zıpkınla balık avı konularında sabit bir bilgi kaynağı, bilgi paylaşımı ve yardımlaşma adına kurduğumuz web sitemize üye olan 1.727 hobidaşımıza forum yönetimi olarak teşekkür ederiz. El birliği ile kaliteli ve seviyeli bir platform olarak uzun seneler boyunca devam edeceğiz.

Forum kullanımı ile ilgili bana özel mesaj atarak sorulan sorulardan yola çıkıp tüm üyelerimize faydalı olabilecek tek bir konu oluşturmaya karar verdim. Bu konuyu ihtiyaç oldukça güncelleyeceğim.

Forumu Sorunsuz ve Hızlı Kullanmak İçin "Google Chrome İnternet Tarayıcısını" Kullanmanızı Tavsiye Ediyoruz.

Forum bir web site olduğundan cep telefonu ve bilgisayar üzerinden foruma giriş yapabilmek için bir "internet tarayıcısı" uygulaması kullanmak zorundayız. Forumu hızlı ve sorunsuz kullanmak için "google chrome" internet tarayıcısını öneriyoruz.

 Zıpkın Avı Türkiye Forum (spearfishingturkey.com) Pc & Mobil Sürümleri 

zıpkın avı türkiye forum pc sürümü
Forummobilversiyon.fw

Forumun Pc sürümündeyken sol bölümde yer alan "arama kutusu, online üyeler, son mesajlar ve son anketler" isimli bölümler, mobil sürümdeyken forum gövdesinin altına yerleşir. Bu bölümleri görüntülemek için cep telefonuyla forumu kullanırken ekranı aşağı doğru kaydırmanız gerekmektedir.

Zıpkın Avı Türkiye Forumda Paylaşımı Yasak Olan Şeyler Nelerdir ?

Zıpkın Avı Türkiye Forumda bilgi paylaşımı ve yardımlaşma adına paylaşılan her şey serbesttir 🙂 Forumu kullanırken lütfen rahat olun. Forumda zıpkın avcıları olarak biz bizeyiz. Ancak bu forumu Sosyal medya platformlarındaki zıpkıncı gruplarından ayırabilmemiz amacıyla aşağıdaki konulara lütfen dikkat edelim.

+18 paylaşımlar, seviyesiz ve saygısız muhabbetler, zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşların soruları ile dalga geçmek. İnsanları forumda paylaşım yapmaktan soğutacak muhabbetler, Forumda paylaşılan av fotoğraflarına bu balık ufak, bu balık yasak, denizi kuruttun, doğayı katlettin vb. scubacı-oltacı tavırlarıyla yorumlar yapmak, ben öğrenciyim, durumum yok şeklinde dalış malzemesi ya da maddi yardım istemek yasaktır. Forum içerisinde gelişen muhabbet ile illaki üyeler arasında yardımlaşma-dayanışma konuları kendiliğinden gelişecektir.

Forumda Konu Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Zıpkın Avı Türkiye Forumda yeni bir konu açarken lütfen uygun konu başlığı altında olduğunuza emin olun. Örneğin yeni üyelerimizin forumda kendilerini tanıttıkları ve forumdaki diğer üyelerle doğrudan iletişim kurdukları "Tanışma" bölümünde "Zıpkın Tavsiyesi" konulu bir paylaşım yapmak uygun olmayacaktır. 

Konu Başlığının kısa ve öz olmasına ve konu içeriğine uygun olmasına gayret edelim.

Zıpkın Avı Türkiye Konu Başlığı

Forumda açtığım bir konu ya da yazdığım bir mesajı düzenleyebilir-değişiklik yapabilir miyim ?

Forumda açtığınız yeni bir konu ya da yazdığınız bir mesajı 15 dk içerisinde düzenleyebilirsiniz. 15 dk sonra konu ve mesajda değişiklik yapılamamaktadır. Forumda açmak istediğiniz konuyu veya bir konu altına yazdığınız bir mesajı yayınlamadan önce lütfen kontrol edin. Düzenleme süresi bittikten sonra bir değişiklik yapmak isterseniz lütfen forum yönetimine özel mesaj yoluyla ulaşın.

Forum Yönetimi : @can,@zencuk,@onr6nkoc,@ridvan,@sonertas

Nereye Konu Açacağıma Karar Veremiyorum

Forum kullanımı facebook kullanmaktan daha kolaydır. Forumdaki her şey başlıklar ve bölümlere ayrılmıştır. Kafa karışıklığı yaşamanız durumunda üst menüdeki "Forum" yazan yere tıklayarak forum anasayfasına geçiş yapın ve başlık ve konu isimlerini takip edin. Konu isimleri altında bulunan açıklama yazılarından faydalanabilirsiniz.

zıpkın avı türkiye forum başlıklar

Zıpkın Avı Türkiye Forum yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi çok basit bir yapı üzerine kurulmuştur.

Örnek : Fotoğraflı bir av paylaşımı yapmak istiyorsanız. Konu isimleri içerisinden "Zıpkıncı Günlüğü-Fotoğraflı Av Paylaşımları" isimli bölüme tıklayıp içerisinde yeni konu oluşturmalısınız. Fotoğraflı av paylaşımını Zıpkın Avı Videoları bölümüne yaparsanız yanlış yere konu açmış olursunuz.

Konu Altında Mesajlaşma

Bir konu altına mesaj yazarken "alıntı" butonunu çok gerekli değilse kullanmayalım. Bir mesaja cevap vermek istersek "Yanıt" isimli butonu kullanmak daha uygun olacaktır. Yanıt butonuna bastığınızda mesajınızın en başına mesajını cevapladığınız üyemizin kullanıcı adı "@kullanıcıadı" olarak eklenir. Bu şekilde diğer kullanıcıya "Bir mesajda sizden bahsedildi" şeklinde bir bildirim gönderilir.

forum mesajlaşma yanıt butonu

Yeni Konu Açarken ya da Mesaj Yazarken Fotoğraf veya Doküman Nasıl Yüklenir ?

Zıpkın Avı Türkiye Foruma fotoğraf yüklemek facebook kadar kolaydır. Fotoğraf yükleme ile ilgili videolu ve fotoğraflı anlatımlar için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz. Problemin devam etmesi halinde lütfen forum yönetimine özel mesaj gönderin.

Fotoğraf yükleme resimli anlatım 

Fotoğraf yükleme videolu anlatım

Önceden Foruma Yüklediğim Bir Fotoğrafı veya Dokümanı Nasıl Tekrar Kullanabilirim ?

Zıpkın Avı Türkiye Forumda yeni bir konu açarken ya da bir mesaj yazarken daha önce yüklemiş olduğunuz bir fotoğrafı kullanmak isterseniz aşağıdaki resimli anlatımdan faydalanabilirsiniz.

Foruma resim yükleme1
Foruma resim yükleme2
Foruma resim yükleme3

İmza Nedir ? İmza Ayarı Nasıl Yapılır ?

İmza bölümü forumdaki mesajlarınızının hemen altında yer alan küçük bir bölümdür. Bu bölümde olması gereken bilgiler Ad, Yaş ve Yaşadığınız (avlandığınız) İldir. Ancak bunlar haricinde forum mesajlarınızın altında görünmesini istediğiniz birtakım bilgileri de imza kısmına ekleyebilirsiniz. Ör: Sahip olduğunuz ya da daha önce kullandığınız zıpkın markaları, aldığınız dalış eğitimleri vb. İmza ayarlarınızı Yukarıdaki forum menüsünden Profil->Hesap adımlarını takip ederek yapabilirsiniz.

İmzanızda yazanları sadece foruma üye girişi yapmış olan kişiler görebilir. Foruma üye olmayan ziyaretçiler imza bilgileriniz görüntüleyemezler. Aşağıdaki resimlerdeki imza örneklerine bakabilirsiniz.

imza
imza1

Profil Bilgileri-Forum Aktivitesi ve Özel Mesaj Kısa Yolları

Forumda mesajlaşırken bir üyenin profilini, forum içerisinde açtığı konuları ya da konulara yazdığı mesajları görmek isterseniz ayrıca üyeye özel mesaj yollamak isterseniz kısayolları kullanmak çok pratik olacaktır. Kısayol ikonları mesajların solunda bulunan profil resimlerinin altında yer almaktadır.

profil kısayolları

Son Mesajlar 

Forumu pc den kullananların sol bölümde görmüş olduğu "Son Mesajlar" isimli bölüm Forum içerisindeki en güncel mesajları kullanıcıların görmesi ve forumdaki aktiviteyi takip etmeyi kolaylaştırmak için hazırlanmıştır. Daha önceden en forum genelinde yazılan en son mesajı gösteren bu bölüm bundan sonra hangi başlık altındaysanız o kısıma ait olan mesajları listeleyecek şekilde ayarlanmıştır.

Mesela Forum anasayfasındaysanız tüm forum geneli son mesajları, eğer Zıpkıncı Lokali içindeyseniz Zıpkıncı Lokali içerisindeki son mesajları görebileceksiniz. Böylelikle sürekli aynı mesajlar yerine forum bölümlerine göre ayrı mesajları görmeniz sağlanacaktır.

Son Mesajlar Bölümü
Zıpkın Avı Türkiye Son Mesajlar

Forum Aktivitesini Nasıl Takip Ederim ? Yeni Mesajlardan Nasıl Haberdar Olurum  ?

Zıpkın Avı Türkiye Forum genelindeki aktiviteyi takip edebilmek hiçte zor değil. Örneğin bir konuyu okudunuz ve hatta cevap yazdınız. Eğer başka bir üyemiz "yanıtla" butonunu kullanıp sizi etiketleyerek bir yeni bir cevap yazarsa bildirim alırsınız. Aksi taktirde bildirim almazsınız. Peki etiketlenmediğiniz konulardaki mesajlaşmalardan nasıl haberdar olursunuz ?

Zıpkın Avı Türkiye Forum "Aktif Konular Sayfasında" ya da "Forum Anasayfasında" Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi konu başlıklarının yanlarında turuncu renkli "yeni" isimli ikonlar görürsünüz. Bu ikonu gördüğünüz konu içerisinde okumadığınız mesajlar var demektir. Bu ikonlar sayesinde yeni mesajlardan haberdar olup muhabbete ortak olabilirsiniz 🙂

yeni mesaj
yenims2j

Facebooktaki Bir Videoyu Forumda Nasıl Paylaşırım ?

Facebook platformundaki bir videoyu forumda "Oynatılabilir şekilde" paylaşmak isterseniz aşağıdaki resimli anlatımları uygulayabilirsiniz.

Video sayfasındaki "Paylaş" butonu ve sonrasında "Sitene Göm" isimli butonu tıklayın ve açılan ufak penceredeki "Panoya Kopyala" isimli butona tıklayın.

1
2

Foruma yeni konu oluşturmak için başlık ve konu içeriğini yazdıktan sonra yazı paneli içerisindeki "Kaynak Kodu" butonunu tıklayın ve açılan ufak penceredeki alana Facebooktan kopyaladığınız video kodunu yapıştırın.

3
4
5

 
Gönderildi : 20/05/2020 15:36
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

7/24 Sorularınızı forumdan veya özel mesaj yolu ile sorabilirsiniz yakınsak dalma fırsatıda bulabiliriz...Can kardeşimi canı gönülden kutluyorum azmi harika..👌👌👌

 
Gönderildi : 20/05/2020 20:02
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@ridvan sağol abi. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler 😀

 
Gönderildi : 25/05/2020 19:10
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Foruma daha önce yüklemiş olduğunuz bir fotoğrafı sonradan kullanmak için yapılması gerekenleri konuya ekledim. Bana sorulan sorulara göre bu konuyu güncellemeye devam edeceğim. Forumla ilgili aklınıza takılan bir şey olursa buradan bana bildirin. İyi forumlar

 
Gönderildi : 01/06/2020 03:56
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Forumdaki "imza Bölümü" ile ilgili sorulan bir soru üzerine Forum Klavuzunu güncelledim.

 
Gönderildi : 07/06/2020 16:31
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Forumdaki "Kısayol İkonları" ile ilgili konuya ekleme yapıldı.

 
Gönderildi : 14/06/2020 02:12
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

[Konu Güncellendi]

Son Mesajlar isimli bölümde değişiklik yapıldı. Artık hangi Başlık-Bölüm içerisindeyseniz o bölüme ait son mesajları görebilirsiniz. Sizden gelen geri dönüşlere göre forumu geliştirmeye devam edeceğiz. İyi forumlar. 

 
Gönderildi : 16/06/2020 02:19
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

[Konu Güncellendi]

Forumdaki yeni mesajlardan haberdar olmak için faydalanabileceğiniz turuncu renkli ikonlar ile ilgili konuya resimli bilgilendirme eklendi.

 
Gönderildi : 04/08/2020 15:40
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

[Konu Güncellendi]

Facebook platformundaki bir videoyu forumda "Oynatılabilir şekilde" paylaşmak isteyenler için Forum Kılavuzuna resimli anlatım eklendi.

 
Gönderildi : 08/10/2020 11:54
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Forum kullanımı ile ilgili tüm detayları bu kılavuzda bulabilirsiniz

 
Gönderildi : 07/12/2020 18:58
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

idda ediyorum ustune boyle canla basla calisan biri daha yok helal olsun emegine saglik...👍👍👍

 
Gönderildi : 19/12/2020 17:57
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Yeni üyelerimizin bu konuya göz atmasını şiddetle öneririm 🙂

 
Gönderildi : 12/03/2021 02:16
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Yen üyelerimiz için konuyu hortlatıyorum.

 
Gönderildi : 22/05/2023 18:58
ONR6NKOC reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account