Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

dalış elbisesi seçimi kararsız kaldım

10 Mesajlar
7 Üyeler
5 Beğeniler
1,841 Görüntüleme
Mesajlar: 20
Konuyu Başlatan
(@bogac-berk)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Abiler herkese merhaba, uzun bir aradan sonra sadece yazın ağırlıksız elbisesiz  yılmaz tüfekle balık avlamaya çalışmamdan sonra bir adım ileriye geçme kararı aldım fakat öğrenciyim haliyle çok bütçem yok ve tek elbise alma şansım var  apnea legend te karar kıldım ama kalınlık da çok karasızım kuzey izmirde ve bodrumda dalacağım aralığın ortasında bırakıp şubat sonunda tekrar sezonu açmak istiyorum yazın da dalmak istiyorum 3 mm alırsam kışın, son bahar ve ilk baharda üşürmüyüm yoksa 5 mm alıp rahat mı edeyim 5 mm yazın sıkıntı yaşatırmı bizim burda su 15 16 dereceye kadar düşüyor yazın da 25 26 oluyor(iki yer için konuşuyorum) abiler beni aydınlatırsanız çok sevinirim herkese iyi dalışlar

Yanıt
9 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@bogac-berk kardeşim yazlık elbiseni temiz kullanılmış ikinci el güvenilir birinden alabilirsin ben tanıdım bir abiden öle yapmistim çokda uyguna aldım memnunum ama kışlıgi sıfır al hem daha çabuk para biriktirmis olursn eğer çevrende guvenilir temiz bir elbise satan varsa 3 mm yaz için sorun yaratmaz diye düşünüyorum sağlıklı dalışlar dilerim şimdiden 🙏

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba. @bogac-berk. Aramıza hoşgeldin.  İki sezon için tek elbise kullanamazsin.  İlk sebebi. Yazın 5mm elbise ile yanarsın . İkincisi 3mm elbise ile kışın üşürsün.

Tercihini 5mm ile kullanip. Yazın eski tshirt.altina eşofman altı giyerek bir kaç saatlik dalışlar yapabilirsin.

5mm elbise alıp Eylül sonundan Aralık sonuna. Mart başından Mayıs sonuna kadar kullanabilirsin. Senin için en mantıklısı bu Sekilde olur..

aklına takılan bir soru olursa biz buradayız.

Parmağını şıklatarak bizi çağırabilirsin.

@can

@onr6nkoc

@ridvan

@zencuk

Sağlıcakla dal

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
(@bogac-berk)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 20

@onr6nkoc abi peki şuan 3mm alsam Eylül sonuna doğru para biriktirip 5mm alsam şuan için 3 mm ile üşürmüyüm mart sonu nisan ayı arası, keşke 4 mm daha fazla üretilse olanlarda çok pahalı

Yanıt
ONR6NKOC
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Katılım : 4 sene önce

Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Mesajlar: 1228
Gönderen: @bogac-berk

@onr6nkoc abi peki şuan 3mm alsam Eylül sonuna doğru para biriktirip 5mm alsam şuan için 3 mm ile üşürmüyüm mart sonu nisan ayı arası, keşke 4 mm daha fazla üretilse olanlarda çok pahalı

Su anda alacağın 3mm elbise ile Mayıs ortalarina kadar suya giremezsin..

su anda 3mm al Mayıs sonuna dalışa başla.  Son bahara doğru para biriktirip 5mm al. Mayisa çok fazla kalmadı. Ama sonbahara çok var. Ozamana kadar 5mm elbise parası biriktirirsin diye düşünüyorum..

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce
Gönderen: @bogac-berk

3 mm alırsam kışın, son bahar ve ilk baharda üşürmüyüm yoksa 5 mm alıp rahat mı edeyim 5 mm yazın sıkıntı yaşatırmı

Merhaba foruma hoş geldiniz. Konuyu açtığınız bölümdeki dalış elbisesi kalınlık seçimi isimli konuda aradığınız tüm bilgi mevcut. Linkteki konuyu ve forumdaki başlıklar altındaki diğer konulara göz atmanızı tavsiye ederim.

Sorunuza gelecek olursak 3 mm kışın üşütür. İlkbahar ve sonbaharın büyük bölümü için şüpheli belki ilkbaharın sonu, sonbaharın başlangıcında biraz kullanabilirsin. Yazın ise 5 mm hararet yaptırır- sıkıntı yaşatır diye düşünüyorum.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Ne desek ne anlatsak boş tek malzeme yedeksiz üşümeyeyim tek kalınlık elbisem olsun ömürlük olsunu yenemedik yenemeyiz ..Bu sadece yazın yapayım güzel günlerde dalayım zevki değil o yüzden işiniz zor ,öğrenci değil kendi işi olan bi insan için bile pahalı bir spor fener kaybettim 300-400 tl lik patik her sene gidiyor eldivende öyle zıpkını suda bir bıraktım ara ara yok gitti dedim sıfır zıpkın 5-10 dakika sonra buldum sevincimden havalara uçtum bu spor maddi manevi zor spor ...

Yanıt
sezerenturk
Mesajlar: 122
(@sezerenturk)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Dostum dalış bıçağın var mı ? Elbise alamdan önce onu alman gerekiyor. Dalış bıçağı (Ben 2 tane kullananlardanım, şiddetle tavsiye ederim) ve kemerini al ağırlık al çok hafif, dalmayı çıkmayı iyice öğren yazın sonuna kadar. Bir taraftan da forumu takip et 2.el çok temiz ürünler düşüyor.

Ben elbiseyi çok geç aldım. Ona rağmen param hazır olduğunda acele ettim bana elbise yerine shorty satılar. Al bunu yazın bunlar kullanılıyor dediler. Acele ettim hata ettim.

Taş altı avcılığı yaparsın yazın, kıyafetin pek bir önemi olmuyor. Kısa süreli, bol molalı dalışlarla başla.

Benzer durumda kankam var. Adam spora başlayacak, maddi durum öyle bir mevzu ki benim yedek ekipmanları veriyorum çocuğa yinede ekipmanı dizmek bir ton para tutuyor.

Bir de paletten bahsetmemişsin. Palet vardır umarım 🙂

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
(@bogac-berk)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 20

@sezerenturk palet olarak apnea storm aldım termoplastik bir palet carbonlar çok pahalı zaten

Yanıt
(@yusufesin)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 16

@bogac-berk apnea storm sert palalı bir palettir. Bacak kaslarin kuvvetli değilse çabuk yorulmam kaçınılmaz olacaktir. Ileride karbon yada komposit bir palaya sahip palete geçmek isteyeceksin. Elbise konusu yukarıda açıklanmış. Kışın en soğuk havada bile gireyim suya dersen bu sefer 5 mm de kesmeyecek en azından 7mm üst elbise ihtiyacın olacak. Ayrıca yazın yeni bir 5mm elbise insanı terletir ve su kaybettirir bolca. O nedenle 3mm şart gibi. Kısacası dalış ve su altı avcılığı, malzemeye verilen paralarin bünyede açtığı derin yaraları ile ünlenmiş bir spordur.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account