Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için spearfishingturkey@gmail.com e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Herkese merhaba bu yazımda internette denk geldiğim, ilginç görünümlü balık türlerini tek yazıda sizlerle paylaşmak istedim. Bir abimzin dediği gibi "Çirkin Balık Yoktur, Az Ayran Vardır 🙂 " diyerek ilk konuğumuza bir göz atalım.
Damla Balığı
Bu yakışıklı arkadaşımızın diğer bir ismi de "Çirkin Balık" tır. Bu ilginç deniz canlısı garip görüntüsü nedeniyle son yıllarda büyük bir ün kazanmış durumda.
Damla balığı, Avustralya'nın güney doğusundaki adalarda ve Tazmanya civarında, okyanusun 600 ila bin 200 metre altında yaşadığı, yengeç ve ıstakozla beslendiği biliniyor. Damla balığı tüketilebilecek bir tür olmadığı halde yaşadığı bölgelerde, balıkçıların ağlarına takıldığı bu nedenle soyunun tükenmekte olduğu belirtiliyor.
Kurt Balığı
Atlantik Kurt balığı Kuzey Atlantik’in soğuk sularında yaşarlar. Aşırı avlama sonucuna da bağlı olarak nesli tükenmekte olan bu hayvan türünün yırtıcı bir görünüşü vardır. En uzunu 150 cm ve en ağırı 18 kg’dır. Hareketsiz balıklardır, çok fazla yer değiştirmezler. 76-120 metre arası su derinliğinde yaşarlar ve soğuk suyu severler.
Fangtooth Balığı
Göründüğü üzere uzun sivri dişleriyle ünlü olan bu balıklar, açık denizlerde yaşayan canlılar içinde en uzun dişlere sahiptir. Çoğunlukla ılıman ve tropik sularda 500 ila 2000 metre arasındaki derinliklerde yaşarlar. Bazıları 5000 metre derinliğe kadar inmektedir.
Balta Balığı
Çok ince vücutları var. İri jel yapılı gözleri yukarıdan düşen her yemek zerresini görmeye yarıyor. Gümüş renkli, baltayı andıran bu parlak ve küçük balıkların diğer birçok derin deniz balığı gibi, karınlarının alt kısmında ışık üreten organları vardır. Bu balıklar, vücutlarının altında mavimsi ışık yayabilen 100 kadar ışık organına sahiptirler.
OLTACI BALIĞI (Fener Balığı)
Derinlerin balığı olan fener balığı ülkemizde de görülmektedir. Yaşadığı bölgeye göre görünüm farklılıkları olabilir. Okyanuslarda 4000 metre derinliklerde bile yaşayabildikleri bilinmektedir.
Ejderha Balığı
Ejderha balığı türleri dünyanın birçok okyanusunda bulunur. 1,500 metreye kadar derinlikte yaşar. Oldukça ufak ancak felaket yırtıcı bir balık türü olarak bilinir. Kafataslarının tabanındaki esnek bir eklem sayesinde çenelerini bir Pez dağıtıcısı gibi açabilirler. Eklem, balıkların köpek dişlerine benzer dişleriyle tuzağa düşürdüğü daha büyük avları yemelerine izin verebilir.
Çörek-Kapan Köpek Balığı
Puro köpekbalığı olarak da adlandırılan cookiecutter köpekbalığı, Dalatiidae familyasındaki küçük squaliform köpekbalığı türüdür. Bu köpekbalığı dünya çapında ılık, okyanus sularında, özellikle adaların yakınında bulunur ve 3,7 km derinliğe kadar kaydedilmiştir.
Goblin Köpek Balığı
Goblin köpekbalığı, nadir görülen derin okyanus ve genelde deniz dibinde yaşayıp beslenmek için bazen 200 metreye yakın derinliktede görülebilen ilginç görünüşlü başının üstünden öne doğru kılıcı andıran bir çıkıntı olan nesli tehlikede olan bir köpekbalığı türüdür.
Emeğine sağlık.Ülkemizin etrafı her ne kadar sularla çevrilide olsa malesef nufusun büyük bölümü suya yabancı kalıyor yaşam şartlarındanmı bilemiyorum hamsi istavritten başka neredeyse balık bilmeyen bazı insanların yüzmeyi bile bilmediği suya yakın ama sudan bi okadar uzak olması üzücü .Her zaman videolara baktığımda yurt dışındaki insanların ülkelerindeki balık pupulasyonuna imrenir dururum ufacıcık derede gölde bile onlarca kg luk balıkları avlamalarına şahit oldukça şaşırım dururum keza denizlerdede aynı durum koskoca denizde balığın az olması üzücü.Denizi doğayı sevmeli tanımalıyız öğretmeliyiz deniz varsa balık varsa yaşam var doğada ağaç varsa oksijen var hepsi birbirine bağlı bence yeni nesli doğal,yaban hayata alıştırmalı adapte etmeliyizki yaşam olsun..
Mürenide ekleyin mürenide 😀 😀
Müren çok yakışıklı balık bu listeye girmez 😁
Müren çok yakışıklı balık bu listeye girmez 😁
Geçen sene bir tanesi gövdesini yarıya kadar taş içinden çıkartıp sert bir şekilde çenesini birbirine seri şekilde vurdu. Su altında tak tak sesi geliyordu. İlk defa bir balıktan atar yedim. Bu arada yıllardır daldığım yerde ilk kez bu kadar çok müreni geçtiğimiz yaz gördüm. Önceki seneler mığrı çok olurdu geçen sene pokemon gibi evrim geçirip hepsi müren olmuş. Bakalım bu sene neler göreceğiz.
@zencuk Benimde merada müren oldukça bol. Kör hayvanlar gündüzleri görmüyorlar kokuyla hareket ediyorlar. Dizgide ahtapot falan olunca yuvasından çıkıp takip ettiği oluyor,agaşonlar ürkek geçiyor. Ama korkulacak bir şey yokmuş pek sadece ahtapottan bir parça alıp gidiyor 😀 Büyükleri denk gelirse bir tanesini vurunuz ve derisini yüzerek mangalda şiş yapınız. Böyle tarif ederlerdi müren vurmayı yakıştırmazdım ama bir denedim harika bir tadı var. Kılçık yok et yağlı olduğu için leziz zaten beslendiği şeylerde leziz.
Okuduğum bir makalede Romalıların yılın bir günü müren tutarak yedikleri yazıyordu. Tadı tarihe geçmiş anlayacağınız.
Mığrı vurmuşluğum çok, bizimkiler seviyor. (yapan ben olunca) Bende uğraşmasını hiç sevmem, boş çıkacaksam vururudum. Son zamanlarda dokunmuyordum. Onunda lezzetini övenler oluyor. Fakat üzeri yapış yapış mukus oluyor, içi kokuyor. Derisini yüzmeside diğer balıklara göre zor. Müreninde tipi benzediğinden vurmadım. Birde vurunca olta çeker gibi kıyıya kadar çekip orda söndürür uğraşırım. Sonra bütün dalış boyu belinde gezdir. Yazarken bile zor geldi ama bu yaz dener, kulaklarını çınlatırım. 😆 Marmarada yok, egeyede yazları gidiliyor anca.
@zencuk kıyıya gitmeye hiç gerek yok alt dudak ile üst dudak arasını tam ağızı kesince çene devre dışı kalıyor ısıramıyor. Mığrı gibide leş kokmuyor temiz hayvan
Bunun alt dudağı ile üst dudağı arasında bir sürü dişi var ama 😆 😆 İç kısımda ayrıca çene benzeri dişli bir yapı daha var. En temizi kıyıya çıkmak 😎 Dediğim gibi denemeye çalışıcam, bilgi veririm. Bunlar yüzünden ıstakoz, eşkina ve ahtapot falanda olmuyor o deliklerde, yoksa bunları gördüğüm yer özellikle ıstakoz ve ahtapot açısından da verimli. Yuva boşalmış olur hiç değilse