Dalış ardından balı...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış ardından balık temizleme ve balığı saklama

8 Mesajlar
5 Üyeler
8 Beğeniler
941 Görüntüleme
dgn
Mesajlar: 25
 dgn
Konuyu Başlatan
(@dgn)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Arkadaşlar merhaba,

Genelde avlandıktan sonra balığı denizde temizliyor öyle eve gidiyorum. Ama bazen zamanım olmuyor ve balığı temizlemeyi eve bırakıyorum. Bu noktada emin olamadığım, öneri ve deneyimlerinizi merak ettiğim bir nokta var.

 Balığı hemen yemeyeceksek; balığı temizleyip mi buzluğa koymalıyım yoksa temizlemeden direk buzluğa atıp yemeden önce mi temizlemek iyi ?  🙂

Bu yoğurdu sarımsaklasak damı saklasak 🙂

Teşekkürler ilginiz için.

photo 2021 10 09 21 49 32

  bir de bu balığın fangri olduğunu düşündüm ama doğru mudur ?

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
Ali S.
(@zipkinci-ali)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 78

@dgn ben genelde dalganın cok olmadıgı zamanlarda sudan cıkmadan suyun icinde balıgı temızlıyordum belimden cıkarıp icini ve pullarını temizleyip fileye koyuyordum boyle olunca kedılerde etrafınızı cok sarmıyor ve avcı turler varsa balıkları temızlemem bıttıkten sonra sudan cıkmadan bır tur temızledıgım bolgede agason da bekliyordum genelde küçük papaz balıkları gibi türler etrafiniza toplanıyor ama bir kez levrek ve ahtopot  yakalamıslıgım var bu sekılde sansınıza baglı biraz

saklama kısmına gelince ben temizlenmis balıkları direk dondurucuya atıyordum yemeden once buzluktan cıkarıp hazırlamak rahat oluyor ve dolapta koku yapmıyor balık taze kalıyor bence temizlemeden koyunca ic organları buzu cozulurken bozuluyor ve kotu kokuyor bence once temızlemek daha iyi ama durumlar elvermeyınce sonra da yapmak bazen mantıklı olabılıyor size kalmıs

iyi dalıslar

Yanıt
dgn
 dgn
(@dgn)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 25

@zipkinci-ali Çok teşekkür ederim. Temizlik sonrası bir bakınmak güzelmiş. Güzel dalışlarınız olsun.

Yanıt
zencuk
Mesajlar: 780
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

Ben deniz kıyısında uğrasmayı hiç sevmem evde mutfak ortamında rahat rahat yapmak işime daha çok geliyor, tabi mutfak batmasa daha güzel olacak. Anlayacağınız biraz tercih meselesi oluyor. Bazıları kikla gibi derisi tulum çıkarılan balıkların dondurulup yarı çözük haldeyken soyulması daha rahat desede ben rahat edemiyorum mesela.

Balık sinarit palazı (yavrusu) bu boylar meraklı olup çok kaçmazlar yakın noktada atış yapmadan 5 agaşon yapsanız 5inede gelir. Atış yapmamayı tercih etseniz daha şık olur. Belki veliside merak edip gelir. 😊

Yanıt
1 Yanıt
dgn
 dgn
(@dgn)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 25

@zencuk Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Yavru olduğunu bilmiyordum. tekrar teşekkürler.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1234
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Balığı temizleyip saklamak daha iyi. Vurulmadan önce yedikleri tam öğütülmemise midede bakteri oluşturmuştur zaten. Temizlemek daha sağlıkli olacaktır.

Yanıt
1 Yanıt
dgn
 dgn
(@dgn)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 25

@onr6nkoc Teşekkürler 🙂

Yanıt
osman turfanda
Mesajlar: 14
(@osman-turfanda)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Ben mümkün mertebe denizde temizlemeye çalışıyorum. Bazen hasat çok olunca ve yorgunluk da varsa direkt buzluğa atıyorum. Eğer balığı direkt pişirmeyeceksem tatlı suya değdirmiyorum. Çünkü bence lezzeti bozuluyor. Buzluktan çıkarıp tatlı suyla iyice temizleyip pişiriyorum.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account