Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Palet kullanımı

14 Mesajlar
6 Üyeler
22 Beğeniler
2,518 Görüntüleme
(@aksakal35)
Mesajlar: 11
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba arkadaşlar, bugün ilk dalış eğitim günümdü hocam paleti bacaklarım dümdüz şekilde kullanmamı istedi. Ben ilk olarak kırarak yapmaya çalıştım olmamıştı bacağımı sabit yapınca da çok zorladı(ilk defa palet kullanıyorum). Paletim labrax boom76. Bunun bir yöntemi varmı iki üç yapıyorum sonra yapamıyor bacaklarım.

 
Gönderildi : 07/06/2020 17:29
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@aksakal35 

Palet vururken dizlerin "aşırı" kırılmaması gerektiği ve palet vuruşlarının kalçadan alınarak yapılması gerektiği her eğitimde öğretilen bir şey. Bence eğitmen bunu vurgulamak istedi. Palet vuruşları sırasında bir miktar dizler ister istemez kırılıyor.

Aşağıdaki videoyu detaylı bir şekilde inceleyin. videonun 5.32 dakikasında size bahsettiğim diz kırma (hatalı) palet vuruşunu gösteriyor. Ayrıca bu videoda doğru palet vurma tekniğini görebilirsiniz.

Bence eğitim sırasında aklınıza takılan bir konu olursa eğitmene danışın. Size bunu uygulamalı şekilde göstermesini talep edin. Eğer anlaşılmayan bir konu olursa öğrenene kadar ısrarcı olun. Yoksa eğitimin bir manası olmaz diye düşünüyorum

 
Gönderildi : 07/06/2020 17:54
kaanc and 2000watt reacted
(@aksakal35)
Mesajlar: 11
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can video için teşekkürler. Eğitmenim de kalçadan güç almamı söyledi ama zorluyor yani öylede biraz yaptıktan sonra.

 
Gönderildi : 07/06/2020 19:18
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@aksakal35 Rica ederim. ilk başlarda biraz zorlanmanız doğal. Uzun pala paletelere alışmak zaman ister. Kondisyon artınca ve bacaklar güçlendikçe işler kolaylaşacak ve saatlerce av yapabilir hale geleceksiniz 🙂 eğitimde anlatılan gibi palet vurmaya çalışın bacaklar düz olacak diye palet vururken kalça ve bacak kaslarınızı sıkmayın. Eğitim almanız çok iyi olmuş. İyi forumlar.

 
Gönderildi : 07/06/2020 19:43
Aksakal35 reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Bendede aynı durum var,yada vardı bisiklet sürer gibi yapıyordum ama bu bacakların hem kuvvetsizlik hemde alisilmadik bir hareket olmasından kaynaklanıyor. Ben biraz evde bacak çalıştım ve palet ciprma hareketi hemen hemen her gün 30 tekrar .

Şuanda palet vurmam gena deil yani balık kaçınca bende aynı hızla fırlayıp yetisiyorum.zaten hız ivmelenmesi baya fark ettiriyor.

 
Gönderildi : 07/06/2020 21:02
Barracuda reacted
Emir.ismail
(@emir-ismail-67)
Mesajlar: 50
Yeni Üye
 

Hocam doğru tekniği öğrenmek herşeyin hemen çok kolay olacağını göstermez acemilik ve hamlığınızı attıktan sonra daha iyi olacaktır nacizane tavsiyem bu sporun büyük kondisyon istediği ortada ama başlı başına sadece bu sporla yetinmek kişiyi hantal kılar. Koşu, kross fit, fitness gibi yan branşla destekleyebilirseniz iyi olur vaktiniz yok ise evde 2 günde bir basit ağırlık hareketleri şınav, mekik vs çekebilirsiniz palet için bilhassa squat hareketi candır iddia ediyorum performansınız hayli artacak:) sağlıcakla dalın

 
Gönderildi : 07/06/2020 21:25
Barracuda and Aksakal35 reacted
(@aksakal35)
Mesajlar: 11
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@bbatuhan palet çırpma hareketi nasıl oluyor üstadım bende yapayım

 
Gönderildi : 07/06/2020 21:52
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Nasıl tarif etsem bilemedim ama klasik sporda yaptığımız bacan hareketi yere sırt üstü uzanıp bacakları 45 derece paralel kaldırıp palet çırpar gibi bir aşağıya bir yukariya kaldırıp indiriyorum.

Aslında palet deil.bacak egzersiz antrenmanı sadece ben ayak bileklerini düz tutmaya çalışıyorum.

 
Gönderildi : 07/06/2020 22:36
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Yıllar sonra forum tam manasıyla amacına hizmet etmeye başladı. Verdiğim emeklerin işe yaraması beni çok mutlu ediyor. Eskiden bir soru sorulduğunda tek ben mesaj yazardım. Bir konu bir mesaj ile olayı kapatırdık 🙂 Artık durum değişti. Forumdaki aktiviteye katılım sağlayan tüm dostlara teşekkür ederim. @bbatuhan,@emir-ismail-67

 
Gönderildi : 08/06/2020 07:39
Yunus Emre, 2000watt, Buğra Batuhan and 2 people reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 
Gönderen: @can

Yıllar sonra forum tam manasıyla amacına hizmet etmeye başladı. Verdiğim emeklerin işe yaraması beni çok mutlu ediyor. Eskiden bir soru sorulduğunda tek ben mesaj yazardım. Bir konu bir mesaj ile olayı kapatırdık 🙂 Artık durum değişti. Forumdaki aktiviteye katılım sağlayan tüm dostlara teşekkür ederim. @bbatuhan,@emir-ismail-67

Can kardeşim 8 senedir forumları aktif kullanan biriyim her çeşit insanlarla gerek forumda gerekse çeşitli yerlerde tanıştım her günde tanışmaya devam ediyorum  iyiler kadar kötüler ustalar kadar acemiler var ama en kötüsü egosunu yenemeyen burnu havada ,ukala çok bilmiş büyük balık vurmayı ustalık sanan  insanlar yüzünden ustalarımız forumdan uzak kaldı,yapıcı değil yıkıcı bir milletiz kıskanç çekememezlik ruhumuzda var bu böyle oldukça bizim  milletten bir bok olmaz kusura bakmasın kimse .Geçen gün imrozda kadir abide işim vardı zıpkının lastiklerini değiştirmek için beklerken bi kaç arkadaşla tanıştım kültürlü insanlar belli konuşmalarından tutun tavırlarına belli ediyorlar onlarla saatlerce konuşsam bıkmam ama ciğeri 5 para etmez gözünü balık bürümüş ve çok balık vurmayı ustalık sanan kendini ayrı yere koyan  bilimin  bilmenin  erdemini unutup ahkam kesen o kadar insan varki inanın yolda görseniz selam vermezsiniz ama çoğu zaman mecbur kalıyorsunuz ,insanlara bir teşekkürü bile çok gören güzel paylaşımları desteklemeyen bir topluma pek birşey söylenemez.Bu forum ticari bir site değil gelir kaygısı duymayan güzel bilgili paylaşımları hedef alan bir yer sadece balık vurup paylaşılan bir site değil gerek teknik gerek bilgi gerek malzeme paylaşımlarının sorularınıza cevap bulabilmenin kolaylaşacagı bir yer olarak tasarlandı ve hergün güncelleniyor ve bu işi yapan bir kişide Can zamanının çoğunu maaşından bir kısmını bu işe canı gönülden vererek yapıyor ben başta onu tebrik ediyorum helal olsun .Sen daha iyilerini hak ediyorsun .....

 
Gönderildi : 08/06/2020 11:25
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@ridvan abi öncelikle çok teşekkür ediyorum. Facebook daki zıpkıncı gruplarını forumu güncel tutabilmek adına sürekli takip ediyorum. Yeni başlayan arkadaşların sorularına verilen cıvık cevaplar, insanlarla adeta dalga geçilmesi, tecrübeye saygı duyulmaması, ağzı olanın konuşması kısacası ortamın çok bozuk olması nedeniyle bu platformu hayata geçirdim. El birliği ile bildiğimizi paylaşarak, birbirimizle yardımlaşarak huzurlu, samimi, seviyeli bir ortam ihtiyacını gideriyoruz. Senin de emeğin çok teşekkürler.

Ben zıpkınla balık avına yeni başladığım sıralar çok zorlandım. Kendi kendime deneme-yanılma yoluyla çok zor yoldan bu sporun inceliklerini tecrübe ettim. Bu nedenle bildiğim ne varsa yazıya döküyorum ki benim durumumda olanlar faydalansınlar. Merak ettikleri bir şey olduğunda rahatlıkla sorup öğrensinler.

Bu foruma üye olan ve yeni konu açarak ya da konulara mesaj yazarak forum aktivitesine katkı sunan tüm dostlara teşekkür ederim. İnşallah uzun seneler boyunca Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi olarak bilgi paylaşımı ve yardımlaşma amacaıyla devam edeceğiz.

 
Gönderildi : 08/06/2020 13:31
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Benim de adım geçmiş aslında bu forumu kapatmakla ben sana teşekkür ederim.

Yeni başladım 36 yaşındayım bir şeyler yapmak niyetim spor aktivite ama dalış hobisi diyeyim hep eski bilgiler doğru yanlış eksik tam yarım yamalak hep.

Bu forumun canlanması hem benim hemde benim gibi yeni başlıyacak tüm kişilerin , yeni baslamasa bile belkinyeni bir şey öğreneceği bir forum olucagina eminim.

Bu arada SK 40 i denedim yazicam devamını.

 
Gönderildi : 08/06/2020 18:31
Barracuda and 2000watt reacted
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 

@ridvan

Maalesef tüm toplumda, her sektör ve alanda vasat ve vasat altına mahkum eden bir dönemden geçiyoruz sanırım.

Bir linkedin bir de bu siteyi aktif olarak kullanıyorum. Burada belirli  bir genel kültüre sahip  olan ve zıpkınla serbest dalış konusunda oldukça bilgili ve tecrübeli olan veya olmayan, benim gibi acemi olan ve soru sorup yanıt alan insanlar görüyorum. Bu paylaşımlarda belirli bir anlayış ve alçakgönüllüğe sahip değerli arkadaşlar var. O nedenle bu platformu seviyorum. Bir de @can beyin içtenlikle yardımcı olduğunu belirtmek isterim. Sanırım en başta onun ve yanındaki birikimli ve iyi niyetli arkadaşlarının çabalarıyla bu değerli ve bence biraz Türkiye standartlarının üstünde bir anlayış kapasitesinde güzel, nefes alınabilir bir ortam oluşuyor.

Başta @can bey olmak üzere tüm arkadaşlara emekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum. Forumun daha da yaygınlaşmasını ve Türkiye'de doğaya karşı belirli bir olumlu anlayışın ağırlık kazanmasına katkıda bulunmasını diliyorum.

 
Gönderildi : 08/06/2020 22:15
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@2000watt

Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Hobimiz adına bölümlere ayrılmış sabit bir bilgi kaynağı oluşturduk. Forumda yeni konu açarak ya da açılan konulara mesaj yazarak forum aktivitesine katkı sağlayan başta siz olmak üzere forumda aktif olan tüm üyelerimize ben teşekkür ediyorum.

 
Gönderildi : 09/06/2020 18:53
2000watt reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account