Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yakaysub yakuza 95’lik (şiş - lastik) kombinasyonu

6 Mesajlar
4 Üyeler
6 Beğeniler
942 Görüntüleme
moguzcan
Mesajlar: 361
Konuyu Başlatan
(@moguzcan)
Üye
Katılım : 4 sene önce

merhaba arkadaşlar danışacağım konu tek lastik ve uygun bir şişle alakalı.Normalde ben 110 luk ahşap tüfeğimle çift lastik agaşon avlanıyorum. Ama ikinci tüfeğimi sığ sular 0-max 8-10 mtrelerde avlanacağım. Bu tüfek için 6,25 130 cm pathos şiş ve 17,5 TNT lastik düşünüyorum.Kafamdaki soru bu sert lastik için şişin hafif kalıp kalmaması? Sizlerin düşünceside benim için çok önemli.

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
 Spin
(@spin)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 72

@moguzcan  hocam tüfeğin 90 lık mı? Daha evvel tek lastik 18 mm tüfek kullandım şuan çift 14 mm, 6,5 lik 140 cm pathos şiş ve 95 cm tüfek kullanıyorum. Tek lastik kurulumunun sert ve menzilinin kısa olması dışında şikayetim olmadı. Ama kişisel tercihim çift 14 lüktür.ve bunun daha stabil ve menzil arttırdığını bizzat denedim. Sizdeki kombini yorumlayacak benden daha birikimli üstatlar varken benimki şahsi görüş sadece, kıymetli yorumlarla bizi de aydınlatırlarsa sevinirim, selamlar...

Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@spin merhaba Zıpkın 95 lik , yalnız 110luk ahşap tüfeğimde çift lastik kullanıyorum . Bu tüfeğimde tek lastik ve seri akıntılı avlarda bana pratiklik sağlaması.Bu sebeple tek lastik istiyorum . Yani çok kalın olmayan bir şişle 95lik tüfek için (6,25mm 130 cm pathos) viprasyon ve atışta dengesizlik yaratmayacak lastik tek 16 mm yada tek 18 mm TNT lastik .hangi kombinasyon daha uygun olur

Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 98

@moguzcan s45 gibi yada dunlop gibi 17.5 mm yumuşak bir lastik 6.25 şişle daha iyi olur . Pathos tnt her ne kadar progressive bir lasitk olsa da kullanması keyifli olur mu bilmiyorum. 16 mm olacak ise biraz daha kısa kesilmiş sigal gibi iç deliği küçük lastikler uygun olur. Ben 6.25 şiş ile 17.5 mor sigal extreme kullanmıştım 16 mm de kullansam gayet yeterli olurdu fazla güçlü gelmişti 17.5 mm sonra yumuşak bir lastiğe geçtim.

Yanıt
Mesajlar: 136
(@ganos)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

6.25 şiş 17.5 güzel lastik keyif verir. Bulabilirsen cressi khaki pure al derim , fiyatı biraz pahalı ama daha fazla gidiyor. Yalnız biraz serttir.

Yanıt
1 Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@ganos yakuza 95 artık kullanmıyorum . Ama başka bu boyutta Zıpkın kullanıcılarına vermiş olduğunuz bilgiler yardımcı olacaktır . Şuan 2 zıpkınım var ve ikisindede Maximus performans sağladım . Kombinasyonlarım şu şekilde ;

85 lik deephumans: 6,5 mm şiş(120cm) + 18 mm Pathos tnt (56cm) lastik (aslında bu tüfeği taş altı ,baskın, sığsu  kısa avlarda kullanmama rağmen bu kombinasyonla uzun menzil atış denemeleri yapmam sonucunda stabil atışlarla avı vurabilildiğime inanamadım.) .

110luk MarotechMaster rope; 7mm Pathos şiş(140 cm) + çift 14mm cressi pure brown (56+59cm) bu kombinasyon da tepmesiz stabil ve isabet oranı yüksek atışları var .

Kombinasyon arayışında bulunan arkadaşlar için bilgi olsun.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account