Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Roller lastik sorunu.

8 Mesajlar
4 Üyeler
3 Beğeniler
416 Görüntüleme
Mesajlar: 14
Konuyu Başlatan
(@dalgickedi)
Yeni Üye
Katılım : 1 sene önce

Arkadaşlar merhabalar bende sonunda merakla kendime bir rollergun edindim. ancak şöyle bir sıkıntım var. diğer 2  zıpkınımda rollerımda 90lık. uzun süre 20 lik lastik çektim kurdum hatta eskidiğinde uclarından hafif çekip yine de kurdum 1.90 boyum var yapılıyım da. rollerım için bi lastik hesaplaması yaptım sonuc olarak  55cm lik(boğumlar arası) 16mm epsealon lastik aldım. gerekli şekilde yani lastik hafif gergin olacak şekilde alttan sabitlediğimde 2. çentiğe takıncaya kadar canım çıkıyor. genel hesaplama  153 cmlik bir germe mesafem var ve ben bu zıpkını kuramıyorum. nerede yanlış yapıyorum bulamıyorum. tecrübeli  abilerimizden destek bekliyorum. o kadar cok video izledim  ve videodakileri yapıyorum ancak olmuyor. çok zorlanıyorum .göğüs pedine dayağımda ilk kurmaya calışmamda zedeledim ordaki dokuları mlsf.şimdiden yardımlarınıza teşekkürler.

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
sohayli
Mesajlar: 96
(@sohayli)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

sayın kedi. roller zıpkında şişte kafaya yakın 4. bir fin olması kurma açısından önemli. alt kısımda da 2 kademe olması bu işi kolaylaştırıyor. bunun dışında  yine de kurulmuyor ise 2. yardımcı bir lastiğin ucuna s şeklinde kanca takarak kurmaya yardımcı olarak kullanabilirsin. ancak yine de belini sakatlamamaya dikkat et.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
(@dalgickedi)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 14

@sohayli cevabınıza teşkkürler şiş üzerinde ayrı bir fin var zaten o şekilde olduğunda dahi kurmakta zorluk çekiyorum. acaba 16mm den vazgeçsem 14 mm iyi bir performans verir mi? roller istememdeki en iyi sebebim tepmenin çok çok daha aza inmiş olması çnkü sağ elimde sinir sıkışması var ve çift lastik 16 mm ya da tek lastik 20mm de ciddi tepme oluyor zorluyor beni. bunun haricinde tepmeyi engelleyebileceğim başka bir yöntem varsa paylaşabilirseniz mutlu olurum.

Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@dalgickedi zıpkının fotoğrafları var mı?

Yanıt
Passiontripmaster
Mesajlar: 178
Forum Yönetimi
(@sonertas)
Zıpkıncı
Katılım : 6 sene önce

Verdiğiniz ölçülerde bir tutarsızlık var doğru ölçüm yaptığınıza eminmisiniz normalde 153cm germe mesafesi üst 85cm alt 68cm gibidir. Lakin bu ölçüde 16lik lastik 55cm çok uzundur normalde 47cm falan olması lazım oda Kolay kurulum için hatta 18lik lastik kullansanız bile 55cm normal kurulumdur ya güçten düştünüz yada daha önce 20lik diye kullandığınız lastikler 20lik değildi veya iç delik çapı büyüktü Buda lastiği yumuşak yapar 16lik sertliğine düşürür. Önce alttaki kısmı takip sonra üst tarafı tanıyorsunuz değil mi? Birde roller makaraları kontrol edin dönüyor mu yoksa sıkışma mi yapıyor diye

Yanıt
1 Yanıt
(@dalgickedi)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 14

@sonertas yanlışım olabilir ancak roller zıpkınlarda gördüğüm araştırdığım kadarıyla alt tarafta lastik belli bi gerginlik seviyesinde tutuluyor zaten.buda germe mesafesini arttırıyor sanırım.bugun dalışa gittim tekrar ve daha önceden 95 lik seac zıpkınımda olan rollerı diverman zıpkınıma monte ettim ve cok cok daha rahat kurulum sağladım ilginize teşekkür ediyorum. 1-2 saat içerisinde de bugunkü dalışta vurduğum levreği sizlerle paylaşıcam. biraz güçten düşme de yaşamışım sanırım.

Yanıt
Mesajlar: 1
(@eren11)
Yeni Üye
Katılım : 1 sene önce

Diverman 82 lik zıpkınımda 15 mm çift lastik 6mm şiş kulanıyorum ancak atış mesafem çok düşük şiş direkt aşağı düşüyor uzak atışlat mümkün olmuyor araştırdım 14 mm çift lastik 6 mm şiş ile 3 metre atışları rahat tapılıyor zıpkınım fabrikadan böyle geldi lastikler uzun mu geliyor yoksa başka bir problem mi var yardımcı olurmusunuz

Yanıt
1 Yanıt
(@dalgickedi)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 14

@eren11 ben de 90 lık diverman var fabrika lastiklerini beğenmediğim için değiştirdim. ancak 14 mm çift lastik ile 1.5 -2 m den su sıcaklıgı 16-17 iken güzel isabetler aldım. 14mm in en güzel tarafı baskın avları için ideal bence ve kurarken hiç yormuyor. ben hala ara ara 14 mm lastiklerle dalıyorum. lastiklerini tekrar ölç istersen. şişinde hafif geliyor olabilir.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account