Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Tam 3 Yıl Sonra Salvimar One Plus Dalış Saatimin Pil Değişimini Yaptık

6 Mesajlar
4 Üyeler
5 Beğeniler
910 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2733
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Zıpkın Avı Türkiye Forumun güzide sakinleri hepinize selamlar. 3 yıl önce yurt dışından satın aldığım ve forumda konu açarak (salvimar one plus incelemesi) tanıttığım dalış saatimin nihayet pili bitti. Yıllardır en ufak sıkıntı yaşamadan kullandığım dalış saatim ile ilgili tek korkum pil değişimi işlemiydi. Çünkü forum üyelerimizden @selimbulut pil değişimi yapmak isterken saatin bir vidasının yalama olduğunu söylemişti. Arka kapağın tam kapanmaması saatin su alması demek olduğundan pil değişimi işlemi beni çok korkutuyordu.

Normalde pil değişimini yaparken video kaydı alacaktım ancak tatilde olduğumdan dolayı yanımda tornavida bile yoktu 🙂 Bu yüzden video çekemedim.

Yeni bir mera keşfi için bir dalış planı yapmışken birde ne göreyim. Dalış saatimin ekranı donmuş! Tuşlara basıyorum ancak saat tepki vermiyor. 3 yıldır kullandığım pilin mefta olduğunu bu şekilde anladım. Tatil için bulunduğum yerde bir saatçi aradım ancak bulamadım. En sonunda gözümü karartıp bir telefoncu dükkanına giriş yaptım. Telefoncu arkadaşa saati gösterdim. Pilini değiştirmem gerek sende tornavida vardır bana yardımcı ol dedim ve işe başladık.

ilk önce saatin kayışlarını pimleri aşağıdan yukarı iterek çıkardık. Daha sonra saatin arka kapağındaki 4 vidayı uygun tornavidayla söktük. Saati ekranı yere gelecek şekilde tezgaha koyduk. kapağı saatten ayırdık ancak su geçirmezlik sağlayan conta kasanın üzerinde kaldı onu hiç kıpırdatmadık. Eski pili çıkarttık. Pil CR2032 tip kolaylıkla bulunabilecek bir pildi.

cr2032 maxell 3v lityum dugme pil maxell 14381 68 B

Yeni pili kasaya taktık ve arka kapağı contayı kontrol ettikten sonra kapattık.

Telefoncu arkadaşı vidaları sıkarken vida yuvalarının yalama olabileceği konusunda uyardığım için çok dikkatli oldu. 4 vidayı da düz bir şekilde yuvaya yerleştirip biraz çevirdi. Kapak tatlsert kasaya oturmuştu. Daha sonra önce sol üst kısımdaki vidayı sonra sağ alt kısımdaki vidayı el ayarıyla fazla güç kullanmadan sıktı daha sonra diğer vidaları da aynı şekilde sıktı bukadar yeter dedi daha sıkarsam yalama olabilir diyince tecrübesine güvenip ok dedim.

ertesi gün mera keşfine çıktım saati 20 metreye kadar denedim ve maşallah tıkır tıkır çalışıyor 🙂

her zaman dediğim gibi elektronik işi şans işi. bidahaki pil değişimini videoya kaydedeceğim kalın sağlıcakla

 
Gönderildi : 04/09/2022 18:42
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1132
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Usta senden birşey kaçmaz eline sağlık 👍👍👍

 
Gönderildi : 06/09/2022 20:31
ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1340
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Güzel bir anlatım olmus. Demek ki adminlerde daliyormus. 3 yil normal bir kol saatinin pili bile dayanmiyor 😀 tamam dalış saatin var sirf saat eskimesin diye dalış bile gitmiyor diye düşünmeye başladım sayın admin @can

 
Gönderildi : 06/09/2022 23:38
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2733
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @onr6nkoc

Güzel bir anlatım olmus. Demek ki adminlerde daliyormus. 3 yil normal bir kol saatinin pili bile dayanmiyor 😀 tamam dalış saatin var sirf saat eskimesin diye dalış bile gitmiyor diye düşünmeye başladım sayın admin @can

valla haklısın okadar az dalıyorum ki saatin pili bitmedi bir türlü 🙂 Bu sezon bakalım pili yeniledik inşallah sezonluk değişim yaparız 🙃

 
Gönderildi : 07/09/2022 08:45
(@tifosipod)
Mesajlar: 6
Yeni Üye
 

Bu saatlerin nabız ölçen özelliklisi de var mıdır?

 
Gönderildi : 08/09/2022 17:00
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2733
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @tifosipod

Bu saatlerin nabız ölçen özelliklisi de var mıdır?

Bilemiyorum araştırmak lazım.

 
Gönderildi : 08/09/2022 19:43
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account