Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Ideal maske arayisi

22 Mesajlar
10 Üyeler
19 Beğeniler
3,774 Görüntüleme
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba,

Yuzume uygun idealm maske arayisi icindeyim ve yillardir kullandigim markasini bilmedigim bir maskem vardi. Daha iyisi ne olabilir arayisi icerisine girdim ve gecen hafta apnea ultima aldim. Mono blok cami var ve gorusu de guzel. Fakat burnumun alt kismini sikiyor ve dudaklarimin en ufak hareketinde burun altindan su aliyor. Kuru denedigimde hic bir sorun yoktu halbuki. Bununla beraber alnimi da ilk defa bir maske full sivilce yapti. Maske yuzundendir de demek istemiyorum ama ilk defa boyle bir seyle karsilastim.3 4 saat kullanimda burnumu acitiyor ve surekli su aliyor. Neyse daha sonra forumlara bakarak cok satildigini gordugum omer alien maskeyi siparis verdim int. Ten. Bugun elime gecti ve kuru olarak denedim. Hic oturmadi. Yuzum kucuk degil ve tahminime gore daha kucuk suratlilar icin olsa gerek suratima oturttugumda burun altindan ve alindan aciklik oluyor. Yani maske suratimi sarmaya calisiyor ve egim yapiyor, fakat benim surat daha genis oldugundanegim yapan orta kisimlardan bosluk oluyor. Silikonu baya yumusak bir silikon.sonuc olarak bunu da degistircem. Siradaki maskem look 2 olabilir. Cok merak ediyorum maskeaini yuzune takip da 30 dakika hic dokunmadan kullanan ve 3 4 saat sonunda suratinda silikon sebebiyle otoban gibi engebeli iz olmayan ideal maskeyi bulan arkadaslarimiz var mi. Surekli maskemden su tahliye etmekten gina geldi.

 
Gönderildi : 12/09/2020 22:54
Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Apnea apex (spearo) fiyat performans ürünü diyebilirim. 4 yıldır kullanıyorum. Şimdi tekrar bir tane alicam. Gayet kullanışlı ve yumsuak bir silikona sahip

images (3)
 
Gönderildi : 12/09/2020 23:50
Barracuda and Atmaca210 reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @atmaca210

Cok merak ediyorum maskeaini yuzune takip da 30 dakika hic dokunmadan kullanan ve 3 4 saat sonunda suratinda silikon sebebiyle otoban gibi engebeli iz olmayan ideal maskeyi bulan arkadaslarimiz var mi.

Evet var 🙂 2014 yılından beri kullandığım bir maskem var. @onr6nkoc un bahsettiği maskeden bir farkı var mı bilmiyorum benim maskem "Apnea Spearo Black" bu maskeden zamanında bir tane daha almadığıma çok pişmanım. Hani alıştığımdan mıdır yoksa yüzüme çok mu iyi uyduğundan bilmiyorum. Maskeyi bir kere tükürükleyip yüzüme taktıktan sonra dalış bitimine kadar ne buğulanma ne de bir rahatsızlık yaşadığımı hatırlamıyorum.

 
Gönderildi : 13/09/2020 19:10
Atmaca210 and ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

@can maskeler aynı gibi bende spearo diye almıştım maskeyi. Ama kayış tokasinda Apex yazıyor. Ama benimde çok beğenerek kullandığım bir maske. Aynısını tekrar alacağım. elbiseyi aldım.  Paletide alayım da maske üçüncü sırada kalsin .

 
Gönderildi : 13/09/2020 21:14
Barracuda reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Vallahi super. Bir gun ben de bulurum ins. Buldugumda da 2 3 tane alcam. 20 dk. Maskeyi cikarmadan veya icindeki sulari bosaltmadan avlandigimi hatirlamiyorum. Bir de spearo ve apex gordugum kadariyla farkli maskeler. Ikisinin de satisi var suan.

 
Gönderildi : 13/09/2020 22:22
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@atmaca210 satışı varsa ve yüzünüze uyarsa Apnea Spearo Black tavsiye ederim. Benim gözüm technicsub micromask ta ancak hali hazırda satışı varsa spearo black ten bir adet yedek olması amacıyla alabilirim.

 
Gönderildi : 13/09/2020 23:00
Atmaca210 reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

@can

Bende technicsub mikromask kullanıyorum. 10 sene olmuştur alalı sanırım. Şeytan kulağına kurşun hiç bir sıkıntı yaşamadım. Maskede önemli olan düşük hacimli olması sonrasında yumuşak silikonlu ve daha önemlisi yüzüne oturması yeni alacaklara tavsiyem deneyerek ve görerek maske seçmeleri

 
Gönderildi : 14/09/2020 00:20
tuncay
(@tuncay)
Mesajlar: 26
Yeni Üye
 
Gönderen: @zencuk

Bende technicsub mikromask kullanıyorum. 10 sene olmuştur alalı sanırım.

Scuba'cı arkadaşım Rodi'nin tavsiyesiyle 8-9 sene kadar önce almıştım. Sonra 2-3 sene kaybettim, kayınvalidemin yazlığından çıktı. Kaybettiğimde yerine 3,4 farklı maske denedim (apnea, omer..vs) bu maske kadar konfor hiçbirinde bulamadım. Ben aldığımda fiyatı sanırım 200 civarlarındaydı. Geçenlerde baktım, ateş pahası. 560 tl'ye maske mi olurmuş.

Ancak bu maskenin düşük hacmi, (deniz-kafa sıcaklığını eşitlediğinizde) buğu yapmayışı, konforu, hafifliği, açısı..vs. şimdiye kadar hayatımda kullandığım hiç bir maskeye benzemiyor. Umarım bir daha kaybetmem. Fiyat önemli değilse, tavsiye de ederim.

 
Gönderildi : 15/09/2020 15:52
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@zencuk fiyatı alınabilir seviyede olsa alıp kullanmayı istediğim tek maske technicsub micromask. Bir gün loto falan çıkarsa kıyacam paraya 😁

 
Gönderildi : 15/09/2020 16:01
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@tuncay uzun zamandır almayı düşündüğüm bir maske technicsub micromask. Ancak sizinde bahsettiğiniz üzere maskenin fiyatı 600 lira bandını zorluyor 🙂

Birgün kıyacağım paraya ancak o güne kadar bu maske 1.000 tl olacak gibi 🙂

 
Gönderildi : 15/09/2020 16:04
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
 

@can

Denemeden almanızı tavsiye etmem.

Micromask eskinin iyisi bir maske eskiden reklamı çok yapıldı ve iyiydi ama şimdi silikon kalitesi olarak üzerine çok şey koydular. İç hacmi güzel ve küçük kimisinin kirpikleri cama değer kullanamaz ama neredeyse çoğu kullanıcıda dalış sonrası ciddi iz bırakır.

 
Gönderildi : 15/09/2020 18:24
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@ganos bilgilendirme için teşekkür ederim. Bu maskeyi benim alıp kullanmam biraz zor 🙂 en fazla apnea spearo black maskemin yedeğini alır kenara koyarım gibi 🙂

 
Gönderildi : 15/09/2020 20:37
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Maskeyi kuru denemek ile suda deneyimlemek arasinda da buyuk fark oluyor. Biraz da sans isi. Karada nefesi cekip bakiyorsun hava gelmiyor, suya giriyorsun suda kaldikca suratin yuzeyi degisiyor sisiyor, snorkeli cikarip takiyor dudak oynatiyoruz su almaya basliyor mesela bazisi en ufak harekette. Ilk taktiginda anlayamiyorsun saatler gecince surati sikmaya basliyor veya burunu acitmaya basliyor. Gun sonu geliyor maske izinden suratin sekli degismis. Her maskeyi de alip deneme imkani yok. Fiyatlar ates pahasi. Ideal maskeyi bulanlari sansli olarak goruyorum. Bu paylasimlar da en azindan bir fikir veriyor ve yol gosterici olabiliyor.

 
Gönderildi : 16/09/2020 10:02
Barracuda reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Daha once dedigim gibi cok tercih edildigini duydugum bir model olan omer alien siparisi verdim ve geldi, maskeyi kuru olarak denedim uymadi. Gormeden almak zaten riskti degistirecegim ayri mesele ama konuyu suraya getirmeye calisiyorum, misal micromask 400e civari para. Denedim diyelim magazaya gidip. Suratimdan dusmedi. Suya girdigimde ne olacagi bana uyum saglayip saglamayacagi da belli degil. Bu riski almak da butceye bagli bir durum. Boyle olunca da daha uygun maskelere yonelmek zorunda kaliyorum. Olmazsa da cok masraf etmemis oluruma donuyor olay. Yani maske satarken bi legen koysalar da kafamizi sokup bi iki dakika takilsak sorun cozulecek 🙃. Boyle bir satici olsa ilk tercih sebebim olur. Buradan yetkililere duyurulur 😁

 
Gönderildi : 16/09/2020 10:40
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@atmaca210 fikir alış verişi yapabileceğimiz çok faydalı bir konu başlattığınız için size teşekkür etmek istedim.

Yumuşak silikonlu ve "yüze uygun" olan bir maskenin dalış yaparken bizi yarı yolda bırakma ihtimalini biraz az görüyorum. Çünkü eğer maske yüz yapısına uygunsa suda ortaya çıkabilecek bazı olumsuzlukları "kayış ayarı" ile çözebileceğimizi düşünüyorum.

Satın alınan maske yüze uygun değilse ne kayışla ne de başka bir yolla çözüm bulmak imkansız oluyor. Şnorkel takarken, dudak oynatırken su alma, sıkma ve burun acıması gibi sorunlar genellikle maske uyumsuzluğu ya da yanlış maske kullanımlarından kaynaklanıyor kanaatindeyim.

Kısa zamanda yüzünüze uygun bir maske bulmanız dileğiyle. Kazasız ve bol avlı dalışlar dilerim. İyi forumlar.

 
Gönderildi : 16/09/2020 20:23
Atmaca210 reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 
20200819 171832

Benim maskede son tercihim PATHOS Falco Maske oldu. Yıllarca Tecnisub Micro ve Cressi maskeleri kullandım. Pathos şuana kadar en rahat ettiğim maske oldu. Frameless yapısı ve çok düşük iç hacmi ve yüze çok yakın oturduğundan dolayı geniş görüş açısı ile mükemmel bir maske. Ama yinede Technisub eski göz ağrım olarak hep arabamın bagajında durur emektar Gara 3000 lerle yedekte.

 
Gönderildi : 26/09/2020 23:40
Atmaca210 reacted
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Mesajlar: 76
Yeni Üye
 

Maske tamamen kişiden kişiye değişen bir unsur bence. Pahalı maske iyidir ya da şu maske süper demek zor. Micromask genelde en çok övülen seçeneklerden biri olmasına karşın 1 dalış kullandım ve su almasını ne yaptıysam engelleyemedim. Omer alien kullanıyorum 4 seneye  yakın süredir, çok memnun olmasam da alıştık bir kere diyerek devam ediyorum.

Maske tercihi yapılırken yumuşak silikonlu modelleri almak riski bir nebze olsun düşürüyor.

Hayalim tüm dalış boyunca elimi maskeye atmadan dalışı bitirmek ama nasip olmadı henüz, yok su aldı yok buhu yaptı gidiyoruz bakalım.

 
Gönderildi : 27/09/2020 23:01
Atmaca210 reacted
Metehan
(@metehan)
Mesajlar: 13
Yeni Üye
 

Merhaba,

Yeni konu açmadan önce benzer sorunu başkalarının da yaşadığını gördüm ve bilgi almak için yazıyorum. Doğru maske seçimi için internette ve çevremdeki dalış yapan insanlardan araştırdığım tüm yöntemleri denedim fakat içine su almayan maskemi henüz bulamadım .3 yıldır kullandığım ve su geçirmediğini zannettiğim maskem bile derinliği artırdığımda basıncın etkisiyle su aldı 🙂

Kısacası yeni maske alacağım ve eski de olsa sattığı maskeyi suda denememe izin verebilecek tanıdığınız biri varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

 
Gönderildi : 07/06/2022 16:36
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @metehan

Merhaba,

Yeni konu açmadan önce benzer sorunu başkalarının da yaşadığını gördüm ve bilgi almak için yazıyorum. Doğru maske seçimi için internette ve çevremdeki dalış yapan insanlardan araştırdığım tüm yöntemleri denedim fakat içine su almayan maskemi henüz bulamadım .3 yıldır kullandığım ve su geçirmediğini zannettiğim maskem bile derinliği artırdığımda basıncın etkisiyle su aldı 🙂

Kısacası yeni maske alacağım ve eski de olsa sattığı maskeyi suda denememe izin verebilecek tanıdığınız biri varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba. Sakal yada biyiginiz var mı ?.  Yüzünüz ince ve uzun mu? Maskeyi taktiginizda elbisenin başlık kısmından biraz maske arasında kalıyor olabilir. Sakal yada biyiginiz var ise bu sebepten su alabilir.

 
Gönderildi : 07/06/2022 17:18
Ali S.
(@zipkinci-ali)
Mesajlar: 78
Yeni Üye
 

@metehan iyi forumlar  10-15 mt ye kadar  mares x vision daha su almadı gorusude cok iyi, cressi matrix kullanan arkadasım var o da memnun bu markaları tavsiye edebilirim . Derinlige baglı ic hacimi yuksek olan maskeler su alabılır belki artan basınca dayanamayıp icerdeki havanın ve silikona baglı olarak olabilir. micromask denediniz mi bilmiyorum onun ic hacmi cok azdır ben rahatlık acısından mares den memnunum ama derin dalıslarda dedigim baskıyı yapıyor yan klipsleri daha cok sıkıp dalıyorum dedigim gibi su almadı

 
Gönderildi : 07/06/2022 18:27
Metehan reacted
Metehan
(@metehan)
Mesajlar: 13
Yeni Üye
 

@onr6nkoc sakal bıyığımı kestiğimde de su alıyor üstad. elbise başlığının araya almadan takıyorum. Yüzüm uzun ama ince değil, geniş sayılır.

 
Gönderildi : 07/06/2022 21:35
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba,

3 sene once acmis oldugum bu konuya bir ekleme yapmak istiyorum. Sonunda ideal maskemi buldum ve paylasmak istedim. Bahsi gecen maske Omer Wolf. Cok yumusak bir silikona sahip, gorus acisi guzel ve burun kismi baya genis. Esitleme yaparken cok kolaylik sagliyor. Burun kismindaki silikon da yumusacik, sanki ciplak burna dokunuyormus hissi var. Bi kac rengi bulunmakta. Bana en yumusak gelen mat gri oldu. Sanirim uzerinde fazla boya olmamasindan kaynakli. Siyahin silikonu daha sert gibi hissettim. Aldigim yer de griyi onerdi zaten. Benim icin maske arayisi bitmistir, bundan sonra alacagim maske budur, darisi sizin basiniza. Dalin saglicakla. 👋

images

 
Gönderildi : 17/08/2023 01:40
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account