Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Diverman & Labrax bıçakları farklari

14 Mesajlar
9 Üyeler
31 Beğeniler
2,603 Görüntüleme
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

Yazımı yazmadan önce belirteyim.

Her hangi marka övgüsü yada ürün taraftarligi yapmıyorum bende yeni dalışa başladım ve elimdeki iki urunu yan yana koyup sizlere sunuyorum.

Her iki üründe yerli firmalara ait Türk üreticilerinin yaptığı fiyat performans olarak birbirinden güzel ürünler,fiyat aralıklarıda sanırım aynı burada seçimi siz kendinize göre yapın.

Evet şimdi sıra geldi diverman ve labrax marka bıçaklar.

İki bicakta kılıfları ile hemen hemen aynı boy

1588339974916.

Kılıfı çikardimi pala boyunda çok ufak bir fark var.(diverman cok azıcık daha uzun)

1588340062979.

Fark ettiyseniz diverman marka bıçak da kakic sap kismin,labrax da ise pala uzerinde.burada labrax markası yuvarlak bir şekilde yapmış deliği sanırım sis düzeltmek içinde kullanılıyor.(emin değilim aklima gelen bu)

Pala kalinliklari labrax -2 mm diverman 3 mm.

1588362987893.

Diverman marka biraz daha labrax markasından ağır tabi arada 1 mm fark var sanırım bununla alakalı.hassas terazim yok fakat arada ortalama 20-30 Gr fark var.

Plastik kılıfları bele,kola her yere takılabilir şekilde dizayn edilmiş ikisi de aynı.

1588364803427.
1588364755609.

Bıçagı çıkarmak için basılan tuşlarin görevleri aynı olsada ufak farklar var.

Diverman de küçük çıkıntı,labrax ta ise biraz daha oval ve daha geniş bir plastik aparat kullanılmış.labrax biraz daha rahat basiliyor ama divermanda fena değil.

1588363375004.

Gelelim palalara,iki palada fiyatına göre güzel yapılmış.aralarinda farklar var.

Mesela labrax daha oval yapılmış fakat diverman daha köşeli ve sivri yapılmış buda en belirgin özellikleri bence.iki bıçağında kesinlikle bilenmesi gerekiyor.

labrax çok keskin değil fakat bu şekilde balık söndürülür orta derecede keskinlik var bıçağın ucu biraz daha oval ve sağlam duruyor.

Diverman ise uca doğru sivrilip inceliyor sanki kırılgan bir yapısı var gibi uç kısmın ama görüşüne aldanmamak lazım çünkü denemedim.ama bıçağın uç kısmı baya incelmiş labrax bıçaktan daha keskin hem tırtıklı yapısı hemde kesici yüzeyi.

Bu arada beni yanıltan bıçakların belki bilenmemiş olmasından kaynaklı olabilir . İkisininde bileyletip sonucu yazacağım.

Sap kısımları hemen hemen aynı labrax biraz daha sona doğru tombullaşiyor ama ikiside elde güzel duruyor tam oturuyor.

1588363963266.

İki markada güzel fakat yalan değil labrax marka olan bıçak bana firma sahibi tarafından gönderildi.daha önce hatalı bir seri almışım ve kendisine belirttim sıkıntımı oda sağolsun yeni bıçak yaptıklarını ve daha iyi olduğunu söyledi ve yardımcı oldu.fakat benim sansimami bilmiyorum ama yeni bicaktada kılıfından hemen istediğim gibi çıkaramadım ve biraz Japon biraz törpü ile bu işi çözdüm ve mükemmel oldu.belki benim şansım o anda o şekilde geldi.

Divermanda her hangi bir rötuş yapmadım olduğu gibi .

Bu arada divermanda renk seçeneği ve aksesuar seçeneği var labraxta varmı bilmiyorum.ama.kesinlikle.vardir diye tahmin ediyorum.

Gel gelelim sonuç ta ne düşünüyorum.

Ben iki firmanın da ürünlerini beğenip aldım ve dalislarimda kullanicagim .biri kolumda diğeri belimde yada bacağımda abi kardeş gibi olacak.

Her iki bıçağı da bileyletecegim, keskinlik ve tuzlu suya girince deformasyon hakkında görüslerimi yine aktaracağım.

Yerli üretim yapan firmalara bence daha çok destek vermeliyiz ve ürünlerini almaliyiz dusuncesindeyim, cunki gerçekten uygun fiyatlı ve performanslı ürünler yapıp bizlere sunuyorlar .

Benim gibi yeni başlayan yada bıçak arayışına girip acaba hangisini alsam diyen arkadaşlara umarım bir nebze yardımcı olur yazım.

Güzel forumlar dilerim.

 
Gönderildi : 01/05/2020 23:28
gkhnkck1990, kaanc, Cenk Keskin and 3 people reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

İmla hatam ve otomatik düzeltmeler den bazı yazdıklarım anlaşılmıyor🤣

Can hocam yazıyı duzelt butonu yok bulamadim.su anlaşılmayan yazilari duzelteyim.🙈🤯

 
Gönderildi : 01/05/2020 23:45
Barracuda reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

@bbatuhan Konuyu açtıktan sonra Ben görebildiklerimi düzelttim ama istersen yeniden yazıp özelden yollayabilirsin

 
Gönderildi : 01/05/2020 23:46
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

@ridvan saol ridvan abi teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 02/05/2020 00:01
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Bu bıçakları almak isteyen hobidaşlarımız için çok güzel bir bilgilendirme olmuş @bbatuhan Bir dalış malzemesi almadan önce internette o malzeme için araştırma yaparım. Özellikle kullanıcı yorumlarına ulaşmaya çalışırım. Maalesef dalış malzemeleri için bu tip yorumlara ulaşmak çok zor. Hep birlikte forumda güzel bir kaynak yaratacağız. Emeğine sağlık 

 
Gönderildi : 02/05/2020 00:49
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @bbatuhan

İmla hatam ve otomatik düzeltmeler den bazı yazdıklarım anlaşılmıyor🤣

Can hocam yazıyı duzelt butonu yok bulamadim.su anlaşılmayan yazilari duzelteyim.🙈🤯

Konuyu açtıktan sonra düzenleme yapabilmek için 5 dk vakit vardı Bu süreyi 15 dk ya çıkardım. Bu süre geçtikten sonra konularda düzenleme yapılamıyor.

 
Gönderildi : 02/05/2020 01:06
zıpkıncı-emre
(@emre)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
 

Labrax ve diverman bıcaklar arasında kaldım. Çok pahalı olmayan bir bıcak almak istiyorum. açtığınız bu konu işime yaradı teşikkür ederim.

 
Gönderildi : 02/05/2020 01:10
Passiontripmaster
(@sonertas)
Mesajlar: 178
Zıpkıncı Forum Yönetimi
 

Öncelikle paylaşım için teşekkürler...alacağınız bıçağı seçerken kullanım amacına da dikkat ederseniz aldığınız bicaktan daha fazla verim alırsınız Mesela bıçağı bıçak yapan kullanım amacidir bu yüzden scuba bıçağı serbest dalış bıçağı  fileto bıçağı şef bıçağı kasap bıçağı hepsi farklı kalınlıkta farklı sertlikle ve farklı sap şekillerine sahiptir. Mesela scuba bicaklari biraz daha büyük ve kabadır Mesela cressi orka serisi..sebebi scubacilar biraz daha ağır işlerde kullanırlar serbest dalış bıçakları daha ince ve daha sert ve daha keskindir misina Vs capariz durumlardan kurtulabilmek için biz zipkincilarin işine yarayacak en verimli bıçak ise ikisinin ortasidir yerine gore capariz yerine göre balık sondurme(ki tavsiye etmiyorum) yerine gore yemleme yapmak için midye sökmek amacıyla... bıçak tercihinde ihtiyacı iyi belirlemek gerekli kanaatindeyim...dalın sağlıcakla

 
Gönderildi : 02/05/2020 01:56
(@receporuc)
Mesajlar: 6
Yeni Üye
 

Merhaba zıpkın avcılığına yeni merak salmış birisi olarak araniza katıldım. Merak ettigim kakıclı bıçaktaki kakıç tam olarak ne ise yarıyor?

 
Gönderildi : 14/08/2021 14:02
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
Konuyu Başlatan
 

@receporuc eğer zıpkın daki şiş kayaya yada başka bir yere sikisirsa kakic yardımıyla daha kolay çıkarma şansınız oluyor.

 
Gönderildi : 14/08/2021 15:16
Barracuda and RecepOruc reacted
Ferhat S.
(@mermaidbanger)
Mesajlar: 26
Yeni Üye
 

Bu arada SAKIN!!! Labrax alamayın. Paslanmaz dedikleri bıçak tek dalışta (40 dakika) peynir tenekesi gibi pas tuttu zımpara attım.

 
Gönderildi : 26/08/2021 16:58
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

bende diverman var , fiyatına göre bir ürün. he bu demek değil ki kalitesiz , gayet de güzel sonuçta bıçağın kullanım amacı da belli. alalı 1 seneye yakın olmuştur , bu güne kadar paslanmadı . tabi her denizden çıktığımda kurşuna varana kadar her şeyimi tatlı suda yıkıyorum. bıçak dizgileri yuvalarından çıkartıp suyun girmesini sağlıyorum , elimle de ovalıyorum ve şükür paslanma yok. diyeceğim biz bakarsak ürün de bize bakar

 
Gönderildi : 27/08/2021 08:19
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

bıçaklar olmuş ateş pahası bu bıçaklarda artık giriş seviyesi diyelim daha iyilerine biz zıpkın alıyorduk 3-5 sene evvel hemde en kraılını şimdi çok zor

 
Gönderildi : 13/09/2021 14:33
Barracuda and TheHustla reacted
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
 

Youtube kanalımda Labrax, Diverman ve İmroz'un aynı seviyedeki bu 3 ürününü karşılaştırmıştım. Mengeneye falan yatırdım bıçakları 🙂

Labrax metal kalitesi olarak çok başarılı fakat bileğlenmiyor yani bıçağı keskinleştiremiyorsunuz. Bu da ip kesmek için tırtıklı yüzeyini kullanmanız gerektiği anlamına gelir, kaliteli.

Diverman ise çok güzel keskinleşiyor fakat malzeme kalitesi çok kötü, bne bana hediye edilen 2 diverman bıçağı 3-4 defa düşürmüştüm. Her zaman çift bıçak dalmaya özen gösteririm. Diverman'i en son kaybettiğimde gidip aramadım bile. Çünkü düşüyordu.

İmroz ise keskin değil, bileğlenmiyor ve kakıç kısmı yoktu ama malzeme kalitesi hepsinden iyiydi, tak çıkar mekanizması da keza daha kaliteliydi.

Sizlere de keyifli avlarda kullanmanızı dilerim.

 
Gönderildi : 30/01/2023 12:11
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account