Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

elbisesiz dalmak?

10 Mesajlar
6 Üyeler
8 Beğeniler
263 Görüntüleme
Mesajlar: 8
Konuyu Başlatan
(@efesimsekk)
Yeni Üye
Katılım : 2 ay önce

merhabalar yazın sıcak havalarda dalarken dalış elbisesi kullanmadan veya sadece alt kısım veya üst kısımı giyerek dalmak bir sorun teşkil edermi ?

Yanıt
9 Adet Yanıt Var
motovet
Mesajlar: 99
(@motovet)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Merhabalar, bu sorunun cevabı kısaca evettir. Sebepleri çoktur. Denizanasına çarpılabilirsiniz (başıma geldi). Anemona değebilirsiniz (başıma geldi). Midye kesebilir  (başıma geldi).  Liste uzun.  Bu elbiseleri kendi vücut bütünlüğümüzü muhafaza etmek için giyiyoruz. Ayrıca balıklar tarafından uzaktan ve çabucak farkedilirsiniz. Bu da av verimliliğinizi düşürür. Son olarak, suda tahmin ettiğinizden daha hızlı hipotermi gelişebilir. En sıcak sularda bile soğuk bölgeler olabiliyor. Hipotermi tehlikeli ve ölümcül olabilen bir durumdur Allah muhafaza. Sağlıcakla dalın. Önce tedbir, sonra tevekkül.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1340
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Merhaba @motovet e ek olarak denizde kol ve bacaklar yada açıkta kalan kısımlar parlar bu sebeplede av yapmanız zorlaşır. Eğer illa dalış elbisesi değilse uzun kollu bir penye t shirt altinada penye ile naylon arası birşey içi fileli gibi olan eşofman altları var (hafiflik için) siyah renk olanları kullanabilirsiniz

Yanıt
Metin
Mesajlar: 16
(@metinc)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Shorty (kısa) elbiseye ne diyorsunuz?

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
motovet
(@motovet)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 99

@metinc daha önce shorty kullandım. Kollar ve bacaklar açıkta kaldığı için o bölgeler yine tehlikelere açık. Kolum anemona değmişti, fena yandı. Dizlerimde de çizikler olmuştu. Dokungaçları çok uzun olan bir denizanası türü var, ondan ödüm kopuyor şahsen. Shorty elbiseyi giyip çıkarması çok kolay çok pratik, o ayrı. Ama benim için her zaman, önce güvenlik. Sağlıcakla dalın.

Yanıt
Metin
(@metinc)
Katılım : 3 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 16

@motovet teşekkürler 🙏

Yanıt
motovet
(@motovet)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 99

@metinc rica ederim

Yanıt
Mesajlar: 30
(@bulut_)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Şorty de olsa çok sakat. Denizde insanın derisi yumuşuyor, açıkta kalan yer en basit sürtmede karpuz gibi cart diye ayrılıyor.

Yanıt
gkhnkck1990
Mesajlar: 335
(@gkhnkck1990)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

shortye para vereceğinize ben olsam 3 mm elbise alırım. çünkü dışarısı her ne kadar sıcak olsa da deniz o kadar sıcak olmuyor ve uzun süre durduğunuzda üşüyebiliyorsunuz. ayrıca üşürseniz nefes süreniz azalır.

Yanıt
1 Yanıt
Metin
(@metinc)
Katılım : 3 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 16

@gkhnkck1990 bilgilendirme için teşekkürler..🙏

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account