Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Balık Bulma Sorunsalı

8 Mesajlar
4 Üyeler
5 Beğeniler
484 Görüntüleme
OZUDEMIR
Mesajlar: 12
Konuyu Başlatan
(@ozudemir)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba,

Forumlarda tetik hassasiyetinden lastik mm sine kadar ekipmanla ilgili en küçük konularda bilgi var, ekip sağ olsun ancak son zamanlarda artık balık yok... Suyun ısınması mı, kontrolsüz avcılık mı, ya da hepsinin toplamı mı bilmiyorum ama balık yok artık. Görümüyoruz ki avlayalım...

Neyse, acemi olduğum konuda yardım istiyorum, 0-10 mt arası balık, kayalık meralarda nasıl avlanmak, balığı bulmak lazım? Kaya aralarına, altlarına mı inmek lazım? Üstalarımız el atabilir mi biz acemilere

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
Egemen Atasu
(@marlin)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 42

@ozudemir Merhaba Onur Bey in de dediği gibi balık popilasyonu azalmakta ancak güncel paylaşılan trofe avlar da oldukça kafa karıştırıcı : ) Balık bulma konusuna gelicek olursak bir çok merada hala avlanan ve üreyen balıklar var onlara denk gelmek zıpkıncının biraz şansı geri kalanı ise tamamen sessizlik ve kamuflaj yeteneklerine kalmış birşey bana sorucak olursanız meraya bir gün sabah suyunda gidin ve oldukça sessiz yavaş haraketlerlen gezin merada diğer ufak balıkları ürkütürseniz bunlar da büyük balıkları tedirgin eder bence bunları uygularsanız balık görme şansınız oldukça yükselir

Yanıt
OZUDEMIR
(@ozudemir)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@marlin Öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de Soros2un karşısında, Imroz'dayım. 1992 den beri adalı sayılırım ve inanın değişimi o kadar net ve hızlı gördüm ki... Artık kara-kıyı'da balık kalmadı resmen. Artık sabah suyunu bıraktım, akşam suyunda en azından iri eşkina oluyor çünkü, boş dönmemek adına.

Yazdıklarınızı hevesle okudum, uygulamayaca hayret edeceğim ve çok teşekkür ederim.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba. Öncelikle yukarıda cevabı kendin vermissin balık populasyonu her geçen gün kat ve kat azalıyor.

Balık; denizlerde olduğu varsayılan 5 harfli bir kelimeden ibaret aslında.

Balık falan yok desek yeridir. Bu işin mizahi kısmı.

Birde senin ise bir el atalım.

Bir kaç sorum olacak bunları cevaplarsan senin için balığı bulabilirim.  ( mera sormuyorum yanlış anlaşılmasın

Hangi şehirde ve hangi denizde daliyorsun.  Hedefinde hangi balıklar var bunları cevaplarsan sana biraz balık bulabiliriz

Yanıt
motovet
Mesajlar: 96
(@motovet)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Arkadaşlar merhaba, ben de aynı dertten muzdaribim. Ben de çoğu zaman İstanbul'da, Caddebostan ve Rumelifeneri'nde dalıyorum. Allah ne verdiyse artık o gün karşıma ne çıkarsa. Ama bütün isteğim ve hayalim levrek, levrek, levrek... Arada fırsat buldukca Saroz, Gelibolu, Güneyli taraflarına gidiyorum. Orada da yine levrek peşindeyim. Ama doğru düzgün balık bile göremiyorum artık. Onca yol gidip eli boş dönmek de koyuyor haliyle. Zaman, emek, masraf da cabası...Agaşon deniyorum, kayaların arkasına saklanıp ses çıkarmamak için nefes bile almıyorum, gene de olmuyor. Sabahın köründe yollara düştüğüm de oldu. Artık kefal mefal ne olursa razıyım. Ama bazen onu bile göremiyoruz suda. Bazen de balıklar aşırı ürkek oluyor. Elli metre öteden sizi farkedip topukluyorlar, özellikle Saroz taraflarında.  Zıpkıncılar mı çoğaldı, aşırı avlanmadan mı bilemedim. Herkese hayırlı dalışlar, bol bereketli avlar dilerim.

Yanıt
1 Yanıt
OZUDEMIR
(@ozudemir)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@motovet Dostum, hislerime tercüman olmuşsun...

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

@motovet merhaba. Doğru zaman doğru yer diye olan deyim mi diyelim atasözü mu siz karar verin. Saroza hangi mevsimde gidiyorsunuz avlanmaya. Eger ki internette gördüğünüz videoları görüp saroza gidiyorsaniz boş çıkmanız büyük ihtimal.

Ava ait olan videolar yeni yani paylaşılan mevsime ait değildir. Saroz da levreğin en bol olduğu mevsim Aralık sonu ( Ocak başı 😁) -  Şubat ortalaridir.  Diğer bir avsiz çıkmanızın nedeni araba ile gidilen meralar dan boş çıkmanız yine muhtemel sizin gittiğiniz meraya o saatlerde balık yanlamamis ( kiyilamamis ) olabilir.  Araba ile gidip 2 merada şansınızı denediginiz için boş çıkmak normal bir durum. Diğer konu eğer ki hava  lodos ise Marmara'nın sulari saroza doğru akıyor o ozmanda sular soğuk ve bulanık olur her meraya yine aynı şekilde balık düşmez. Ayak üstü meralarda zaten zipkincida çok olur şansınız bundan da azaliyor faktörler bunlardan ibaret..

Caddebostanda hiç dalmadim meralar konusunda fikir veremeyecegim

Fakat Rumeli fenerini yada garipçeyi Nisanisan ortalarından sonra yoklamalisin boğaz olduğu halde oradan bile balık hergun akmaz. Sağlıcakla dalın.

Yanıt
1 Yanıt
motovet
(@motovet)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@onr6nkoc cevabınız için teşekkür ederim. Hocam ayda yılda bir fırsat buldukça dalıyoruz zaten, iş güç ev derken vakit fırsat kalmıyor. Zaman ve mekanı nadiren ben seçebiliyorum. Buna da şükür. Tavsiyelerinizi daima göz önünde tutup dikkate alıyorum. Sağolun varolun.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account