Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yeni palet arayisi

7 Mesajlar
4 Üyeler
1 Beğeniler
671 Görüntüleme
(@mert35)
Mesajlar: 21
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Abiler herkese merhaba,

Yillardir kullandigim palet kirildi (cok sukur, zaten yeni bir palet almayi dusunuyordum) ve yeni bir palet arayisi icersine girdim. Resmini ekledim buraya. Yillardir kullandigim icin kendisine baya alismistim. Ama bu demek degildir ki kendisinden cok da memnumdum. O yuzden daha iyi bir palet ariyorum. Buraya yazilan tüm seyleri okudum ve kendi arastirmami yaptim yanliz cok birsey anlamadigim icin sizden yardim almak amacli buraya yaziyorum.

Kullandigim palet baya sertti, ve itis kuvveti olarak cok da iyi degil gibiydi. O yuzden itis kuvveti daha iyi bir palet ariyorum. Yaklasik 0-10m daliyorum., sig suda yapdigim oluyor. Fiyat araligim 1-2bin diyebilirim. Karbon vs termoplastik ne tercih etmeliyim? (Kullandigim palet H idi sanirim ama cok emin degilim, bu konu hakkinda cok bilgili degilim). Bildiginiz, tavsiye ettiginiz bir marka varmidir? Ne tur bir palet tercih etmeliyim( marka, sertlik vb…)

yorumlarinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardimci olursaniz sevinirim. Cok tesekkurler!

image

 
Gönderildi : 26/07/2022 16:37
Egemen Atasu
(@marlin)
Mesajlar: 42
Yeni Üye
 

Merhabalar apnea storm kullanıyodum kışlık çorap için ayaklığı değiştirmem gerekiyodu onun yerine 2.el bir karbon palet almayı seçtim iyi ki de öyle yapmışım çok derin yapmıyorum meralarımın en derini 10 m gene de iniş ve çıkışlarda farkını hissettiriyo bence en güzel yanları da hafifliği ve yormaması kullandığım palet fondeep ms 44 46 numara labrax ayaklık (ayaklarım 42 numara 5mm patik kullanıyorum 65 kiloyum)

 
Gönderildi : 26/07/2022 21:11
(@mert35)
Mesajlar: 21
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@marlin Cevap icin tesekkurler Egemen. Acikcasi benim de aklimda karbon var ama cogunun fiyatlari biraz pahali acikcasi. Acaba bildiginiz (herkese soruyorum bunu) ve onerceginiz yerli karbon markasi var mi? Veya fiyat performans ürünü olarak hangi paleti onerirsiniz? Bir de Egemen Apnea storm hakkinda ne dusunuyorsun, memnunmuydun?

 
Gönderildi : 27/07/2022 15:25
Egemen Atasu
(@marlin)
Mesajlar: 42
Yeni Üye
 

@mert35 Apnea storm ilk başlarda güzel geliyodu fiyatına göre çok güzel bir ürün fakat 1 yılı nerdeyse doldurmaya yakın palet kendini taş gibi hissettirmeye başladı palet son zamanlarda sessizliğimi bozduğunu da düşünmeye başladım merada bir yerden bir yere giderken sanki çok ses ve köpük yapıyodu karbonda bu sorunu yaşamadım ördek dalışı esnasında da karbonu kaldırmak daha kolay olduğu için daha sessiz ve daha az efor ile dalışa başlayabiliyorum karbon palet tavsiyesinde ise ilk paletim fondeep ve başka palet kullanmadım ve oldukça memnunum kesinlikle fiyatını hakediyo diğer paletler hakkında da bir yorum yapamam ama yerli üreticilerin karbonları kaliteli diye biliyorum tercih edilebilirler

 
Gönderildi : 27/07/2022 17:35
EmAy
 EmAy
(@emay)
Mesajlar: 91
Yeni Üye
 

5 senedir Cressi gara moduler kullanıyorum,meralarım taşlık kayalık.Dipte palayı kayaya dayayıp yukarı çıkmışlığım çok.Palası termoplastik olmasına rağmen fazlası ile dayanıklı,ayak cebi çok rahat.Normal palalara göre daha uzun.İnceleme videolarına youtube'den bak karar ver.Evladiyelik bir şey olsun dersen şahsi fikrim 10 numara.

https://www.hepsiburada.com/cressi-gara-modular-dalis-paleti-pm-HB00000KXY2O

 
Gönderildi : 27/07/2022 18:26
ONR6NKOC reacted
(@mert35)
Mesajlar: 21
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@marlin @emay Anladim, cok tesekkurler. Sanirim bende Cressi gara modular veya apnea storm tercih edicem (tabi baska bir yorumlari ve tavsileyeleri varsa herkesden yorum bekliyorum). Paylastigim resimdende gorulecek olursa karbona bu kadar para vermek istiorm acikcasi cunku dalis yaptigim meralar kayalik ve kullanirken cok da dikkatli kullanmiyorum ve biraz danikli birsey olsun istiyorum.

 
Gönderildi : 29/07/2022 13:34
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

@mert35

Alacağınız en iyi termoplastik palet iyi bir karbon palanın yanına dahi yaklaşamaz. Ben çok derin dalmıyorum, botla girmiyorum, mera taşlı vs gibi sebepler karbon kullanmamak için bahane değildir. Tabiki bu iş biraz bütçe meselesi o ayrı. Şayet imkanınız el veriyorsa hafif bir ayaklık tercih ederek fondeep veya sharksub (yerlide bu ikisinden daha f/p yok) pala tercih ederseniz çok uzun süre hizmet edecektir. Dalışlardaki konforunuz inanılmaz derecede artacaktır. Fırsatınız varsa yakınınızda kullanan birinden alıp deneyin derim. Gerçek ve iyi bir işçilik ile yapılmış karbon palalar taşa basmayla kırılmaz. Noktasal ve yüksek kuvvete maruz kalmaları lazım. Sharksub test videosu forumda ve internette mevcut olması lazım.

 
Gönderildi : 29/07/2022 16:49
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account