Bildirimler
Tümünü Sil

YENİ ÜYE OLUP ÜYELİK ETKİNLEŞTİRME E POSTASI ALAMAYAN OLURSA BU MAİL ADRESİNE BİLDİRSİN YARDIMCI OLALIM.

iletisim@spearfishingturkey.com

Murat Abi ile Çeşitleme

11 Mesajlar
6 Üyeler
21 Reaksiyonlar
1,628 Görüntüleme
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 802
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Selamlar,

Levrek levrek diyip Murat Abi ile aşağıdakilere razı geldiğimiz bir av oldu. Dalış boyu 2 levrekle karşılaştım. İlki derinde uzak geçiş yaptı. İkincisi sığıda 2.5-3kg gelirdi menzile girmesine rağmen atış yapayınca torlistan edip gitti, eee beni bekleyecek hali yok hayvanın. Eşkinalar bu sene geç geldi. Merasını bilen taşlarını kontrol etsin derim 🤣 Dalın sağlıcakla 🍻

 
Gönderildi : 18/08/2022 18:01
2000watt, Arda, ONR6NKOC ve 3 kişi reaksiyon verdi
Ferhat S.
(@mermaidbanger)
Mesajlar: 26
Üye
 

eşkinalar çok güzel gözüküyor ama birşey çok merak ediyorum; kikla vurmaya değer mi? bir kere yedim nefret ettim acaba biz mi pişiremedik yoksa gerçekten vasat ama yoklukta mı gider? bu hayvanın lezzet grafiğinde yeri nedir?

 
Gönderildi : 18/08/2022 18:18
Arda ve Barracuda reaksiyon verdi
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 802
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@mermaidbanger

En sevdiğim balıklardan biri mezgit, kiklayı doğru şekilde yaparsanız arasında çok fark olmuyor. Tabiki mezgit yine döver fakat kiklada kapışır. Mutlaka deneyin derim. Tek sorun ayıklamasındaki zahmet.

Bu başlıkda adım adım yazmıştım tarifi bir göz atıp 2 iri boy kikla ile deneyin. Lapin ile karıştırmayın sakın.

https://www.spearfishingturkey.com/forum/balik-tarifleri/kikla-tava/#post-14403

Yukarıdaki tarif harici nasıl yaparsanız yapın lezzet alamazsınız.

 
Gönderildi : 18/08/2022 19:27
Arda, Rıdvan (scotchsoda) ve momo reaksiyon verdi
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Usta Üye
 

@zencuk bu boyda 2 kikla vurmuştum o gün. tavada öyle tulum çıkarmadan kızartıp, ot kokusu ve hamur gibi etinden dolayı o kadar beğenmemiştim ki artık tetik düşürmüyordum. 🙂

şimdi tekrar denk gelirse vurup tadına bakmak şart oldu. 🙂

 
Gönderildi : 18/08/2022 20:47
Arda reaksiyon verdi
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1146
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Tebrikler badi adayı :))) Nefesine sağlık

 
Gönderildi : 18/08/2022 21:10
Arda ve zencuk reaksiyon verdi
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2760
Yönetici
 

hey maşallah nefesine sağlık @zencuk

 
Gönderildi : 19/08/2022 08:27
Arda ve zencuk reaksiyon verdi
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 802
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@momo

Derisi çok kalın, deriyi almadan pişen et hamur ve lezzetsiz olur. Yukarıdaki linkdeki tarifi uygulayın sonra merada kikla bırakmazsınız. Mümkün oldukca büyük olsun. Lapin ne kadar iride olsa vurmayın eti yeşil oluyor ve yosun kokusu gitmiyor. Kikla candır 👍

 
Gönderildi : 19/08/2022 09:50
momo reaksiyon verdi
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Usta Üye
 

@zencuk öncelikle benim vurduğum da sanırım kikla, yanlış değildir sanıyorum. ayrıca boy olarak ideali ortalama kaç cm olmalı? iri boy olarak vurmuştum bu kiklaları. 35-40 cm civarıydı sanıyorum.

 
Gönderildi : 19/08/2022 10:03
Arda reaksiyon verdi
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1637
Yönetici
 

Nefesine sağlık @zencuk güzel av olmuş ama levrekleri de dizgiye taksaymissin güzel olurmuş... Birde her gördüğümüz balığı vursaydik . Balık kalmazdı heralde 😁😁😁 önümüzdeki maçlara bakicaz diyoruz....

 
Gönderildi : 19/08/2022 10:26
zencuk reaksiyon verdi
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 802
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@momo

Kafa ve kuyruk büyük, iç organları deriyi aldın oldukca küçülüyor kalan kısım. O yüzden ne kadar büyük o kadar iyi 35-40cm idealdir. 👍

 
Gönderildi : 19/08/2022 14:39
momo reaksiyon verdi
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Usta Üye
 

@zencuk teşekkür ederim tüm bilgiler için 🙂

 
Gönderildi : 19/08/2022 14:55
zencuk reaksiyon verdi
Paylaş :

©2025 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account