Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Murat Abi ile Çeşitleme

 
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

Selamlar,

Levrek levrek diyip Murat Abi ile aşağıdakilere razı geldiğimiz bir av oldu. Dalış boyu 2 levrekle karşılaştım. İlki derinde uzak geçiş yaptı. İkincisi sığıda 2.5-3kg gelirdi menzile girmesine rağmen atış yapayınca torlistan edip gitti, eee beni bekleyecek hali yok hayvanın. Eşkinalar bu sene geç geldi. Merasını bilen taşlarını kontrol etsin derim 🤣 Dalın sağlıcakla 🍻

IMG 20220817 224950
IMG 20220817 224605
YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 18/08/2022 18:01
2000watt, Xentospy, ONR6NKOC ve 3 kişi beğendi
Ferhat S.
(@mermaidbanger)
Üye Palazı 🙂

eşkinalar çok güzel gözüküyor ama birşey çok merak ediyorum; kikla vurmaya değer mi? bir kere yedim nefret ettim acaba biz mi pişiremedik yoksa gerçekten vasat ama yoklukta mı gider? bu hayvanın lezzet grafiğinde yeri nedir?

YanıtAlıntı
Gönderildi : 18/08/2022 18:18
Xentospy ve Barracuda beğendi
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

@mermaidbanger

En sevdiğim balıklardan biri mezgit, kiklayı doğru şekilde yaparsanız arasında çok fark olmuyor. Tabiki mezgit yine döver fakat kiklada kapışır. Mutlaka deneyin derim. Tek sorun ayıklamasındaki zahmet.

Bu başlıkda adım adım yazmıştım tarifi bir göz atıp 2 iri boy kikla ile deneyin. Lapin ile karıştırmayın sakın.

https://www.spearfishingturkey.com/forum/balik-tarifleri/kikla-tava/#post-14403

Yukarıdaki tarif harici nasıl yaparsanız yapın lezzet alamazsınız.

YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 18/08/2022 19:27
 momo
(@momo)
Üye

94B4AFB5 6381 4BF5 95A7 949CFE4ECB49

@zencuk bu boyda 2 kikla vurmuştum o gün. tavada öyle tulum çıkarmadan kızartıp, ot kokusu ve hamur gibi etinden dolayı o kadar beğenmemiştim ki artık tetik düşürmüyordum. 🙂

şimdi tekrar denk gelirse vurup tadına bakmak şart oldu. 🙂

YanıtAlıntı
Gönderildi : 18/08/2022 20:47
Xentospy beğenme
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Master Üye Forum Yönetimi

Tebrikler badi adayı :))) Nefesine sağlık

YanıtAlıntı
Gönderildi : 18/08/2022 21:10
Xentospy ve zencuk beğendi
Barracuda
(@can)
Yönetici

hey maşallah nefesine sağlık @zencuk

YanıtAlıntı
Gönderildi : 19/08/2022 08:27
Xentospy ve zencuk beğendi
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

@momo

Derisi çok kalın, deriyi almadan pişen et hamur ve lezzetsiz olur. Yukarıdaki linkdeki tarifi uygulayın sonra merada kikla bırakmazsınız. Mümkün oldukca büyük olsun. Lapin ne kadar iride olsa vurmayın eti yeşil oluyor ve yosun kokusu gitmiyor. Kikla candır 👍

YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 19/08/2022 09:50
momo beğenme
 momo
(@momo)
Üye

@zencuk öncelikle benim vurduğum da sanırım kikla, yanlış değildir sanıyorum. ayrıca boy olarak ideali ortalama kaç cm olmalı? iri boy olarak vurmuştum bu kiklaları. 35-40 cm civarıydı sanıyorum.

YanıtAlıntı
Gönderildi : 19/08/2022 10:03
Xentospy beğenme
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Prof Üye Forum Yönetimi

Nefesine sağlık @zencuk güzel av olmuş ama levrekleri de dizgiye taksaymissin güzel olurmuş... Birde her gördüğümüz balığı vursaydik . Balık kalmazdı heralde 😁😁😁 önümüzdeki maçlara bakicaz diyoruz....

YanıtAlıntı
Gönderildi : 19/08/2022 10:26
zencuk beğenme
zencuk
(@zencuk)
Prof Üye Forum Yönetimi

@momo

Kafa ve kuyruk büyük, iç organları deriyi aldın oldukca küçülüyor kalan kısım. O yüzden ne kadar büyük o kadar iyi 35-40cm idealdir. 👍

YanıtAlıntı
Konuyu Başlatan Gönderildi : 19/08/2022 14:39
momo beğenme
 momo
(@momo)
Üye

@zencuk teşekkür ederim tüm bilgiler için 🙂

YanıtAlıntı
Gönderildi : 19/08/2022 14:55
zencuk beğenme

©2022 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account