Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Apnea rebel 95'lik karbon zıpkınım için lastik önerisi?

6 Mesajlar
3 Üyeler
10 Beğeniler
984 Görüntüleme
Feyyaz Konu
Mesajlar: 18
Konuyu Başlatan
(@feyyaz-konu)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Zıpkının üzerinde çift 16mm lastik var. Şiş 6.5mm 130cm pathos sharkfin. Zıpkının pratik olmasını ve az tepmesini istediğim için tek lastiğe geçmeyi düşünüyorum. Üç lastik arasında kaldım;

Pathos tnt 17.5mm,  Bleutec bleupower 16mm veya 17.5mm,  Primeline 18mm(siyah).  Germe mesafesi 106cm. 5cm ip payı bırakıp hesaplıcam. 201÷katsayı +2 şeklinde.

Kaş bölgesinde avlanıyorum. Lastik konusunda bir tecrübem yok  açık kafaya yeni geçtim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden..

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
5 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@feyyaz-konu merhaba Dalış tarzınızı bilmemekle birlikte Tüfeğinizin karbon olması münasebetiyle tek 18 mm lastik yerine çift 14 mm small id ( iç delik çapı dar) lastikle çift lastik kombinasyonu öneririm👍

Yanıt
Feyyaz Konu
(@feyyaz-konu)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 18

@can Genel olarak 0-10 metre arası avlanıyorum. Sık atış yapıyorum kayadan falan pek sakınmıyorum:) Büyük balıklar için biraz daha tecrübe edinmem lazım. Uygun bir tek lastikle de güzel atışlar yapılabiliyor sanırım. İlerde çift lastiğe geçebilirim tekrar ama şimdilik tek lastikle zıpkına alışmak istiyorum biraz da.

Yanıt
Atmaca210
(@atmaca210)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 89

@feyyaz-konu

Bu zipkinin orj lastikleri primeline 16mm 62 ve 65 cm. Ben de bu kadar guce ihtiyacim yok, tepme daha az yapsin kurulumu kolay olsun diyerekten poyrazsub Hakan Bey in de yardimiyla kat sayisi 3.1 olan 14mm 67 ve 69cm lik cift lastige gectim. Su anki halinden de memnunum zipkinin. Tavsiye ederim. Hakan Bey i arayip bilgi de alabilirsiniz yardimci oluyor baya bilgili. Bir kac olcu istiyor ve lastik katsayisindan kac mm lik kullanacaksan lastik boyunu hesaplayip cevap veriyor.

Yanıt
Atmaca210
(@atmaca210)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 89

Bu arada apnea prime line 16mm 62 65 cm lastik ebatlari orjinal apnea sis e gore verdim. Bildigim kadariyla 44 hrc idi ve 2 sharkfinlidir. Pathos rnt 14mm 67 69 cm ebatlarini ise pathos 52 hrc 130 cm sis e gore veriyorum. 3 sharkfinlidir ve kuruldugunda apnea orj sisi ile farkli noktalara tekabul eder fin konumlari. Pathos sis ile 16 mm kullandigimda kurma fin i ile ortadaki fin i kullaniyordum ve iyi atislar da yapiyordum. Kurma fin ine cekmeme ragmen hala cok guclu bir zipkindi. 14mm lere gectikten sonra son 2 fin i kullaniyorum olmasi gerektigi gibi.

Yanıt
Feyyaz Konu
(@feyyaz-konu)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 18

@atmaca210 Çift lastik için bence de en ideali 14mm lastik. Ama tek lastikle de denemek istiyorum kullanımı çok pratik olacak gibi geliyor. Şimdilik tek lastiğe geçicem. Yetersiz kalırsa çift 14mm lastiğe geçmeyi düşünüyorum.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account