Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkın Lastik Ömrü Nasıl Uzatılır ?

4 Mesajlar
3 Üyeler
6 Beğeniler
2,715 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi hepinize selamlar. Forum anasayfasındaki başlıklardan biri olan Serbest Dalış-Zıpkın Avı Malzemeleri içerisine Zıpkın Lastikleri isimli yeni bir bölüm açtım. Bu bölüm içerisinde marka marka kullandığımız zıpkın lastiklerini yeni konu açarak tanıtır ve kullanıcı yorumlarımızı aktarırsak güncel ve çok faydalı bir bilgi kaynağı oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Ben zaman buldukça Zıpkın Lastikleri isimli bu bölüm içerisinde 14 mm ve 16 mm orjinal primline lastikleri tanıtan konular açacağım. Sizler de kullandığınız lastiklerle ilgili destek verirseniz çok sevinirim.
Bilgisine çok güvendiğim ve paylaşımlarını takip ettiğim hatta foruma da özel olarak davet ettiğim ama kendisini bir türlü foruma dahil edemediğim Hamid Asım üstadın sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımı foruma taşımak istedim. Umarım faydalı olur.
Zıpkın Lastikleriyle İlgili İp Uçları
Merhaba Dostlar, zıpkın lastiklerinizin ömrünü uzatmak istiyorsanız bu ipuçları tam sizin için.
İster doğal ister sentetik kauçuk olsun zıpkın lastiklerimizin belirli bir ömrü vardır. Bu süre genelde kullanım sıklığına bağlıdır ancak saklama koşullarına da dikkat edersek bu süreyi uzatıp kısaltmak elimizde. 
Zıpkın lastiklerinin ömrünü kısaltan ve eskimesini hızlandıran en büyük etken UV ışınlarıdır (gün ışığı). Bununla birlikte tuzlu su, petrol türevli yağlar, mekanik sürtünme ve darbeler-kesikler, yüksek ısı ve oksijenle teması da eskimeyi hızlandıran yan etkenlerdir. Dalış sezonunda hemen her hafta kullandığımız lastikleri yukarıdaki etkenlerden korursak ömrünü uzatmış oluruz.
Sezon aralarında bekleyen lastikler için ise lastiğimiz kuru iken Sprey Silikon Gres ile yüzeyini yağlayarak hava ile temasını kesip ömrünü uzatmış oluruz. Aynı zamanda lastikler serin ve karanlık bir yerde UV ışınlarından uzakta saklanmalıdır.
Lastiklerimizi vazelin, normal gres, madeni yağlar vb. petrol türevli yağlardan uzak tutalım, bunlar yerine bebek yağı gibi mineral veya doğal yağlar da kullanılabilir ancak silikon gres hem arındırması kolay hem de pratik kullanımı ile daha doğru bir tercih olacaktır. Boğulmamış metrajlı lastiklerinizi ise vakumlu poşetlerde saklayabilirsiniz. Bu yolla hava ile teması olabildiğince kesileceğinden yine lastiklerinizin ömrü mümkün olduğu kadar uzun olacaktır.
zıpkın lastik ömrü nasıl uzatılır
zıpkın lastik ömrü silikon gress
Kaynak : Hamid Asım.
 
Gönderildi : 22/08/2020 09:06
motovet
(@motovet)
Mesajlar: 96
Yeni Üye
 

Peki hocam bu lastiği pudralamalı mı pudralamamalı mı? (ciddili sorudur)

 
Gönderildi : 19/01/2024 22:38
gkhnkck1990 reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Lastiklerin hava ve güneş ile temasını kesmek yeterli pudranin bir fonksiyonu yok. Zaten lastiğin (kauçuk/ ömrü maksimum 2. Yil kadar)  eğer lastik dalıştan sonra uzun süre kullanmayacaksa tatlı su ile yıkayıp güneşten korunakli bir yerde muhafaza edilebilir

 
Gönderildi : 20/01/2024 14:31
gkhnkck1990 and motovet reacted
motovet
(@motovet)
Mesajlar: 96
Yeni Üye
 

@onr6nkoc cevap ve bilgi için çok teşekkür ederim

 
Gönderildi : 21/01/2024 15:30
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account